L. g. Californie chov ve skupině ?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

qarrotter

20.11.2006 16:33
qarrotter

Chci se zeptat jestli se dá Lampropeltis getulus californie chovat v páru nebo ve skupině v dostatečně velkém terárku. dik za rady

20.11.2006 16:44

qarrotter napsal(a):
Chci se zeptat jestli se dá Lampropeltis getulus californie chovat v páru nebo ve skupině v dostatečně velkém terárku. dik za rady

Určitě se v páru chovat dají, jen to chce stejně staré jedince, tudíž i stejně velké. Pak není důvod aby se vzájemně požírali. Přesto bych dával větší pozor při krmení a rozhodně později při páření je potřeba po napáření dát samce pryč aby neobtěžoval samici.

21.11.2006 09:37

arutha napsal(a):
Určitě se v páru chovat dají, jen to chce stejně staré jedince, tudíž i stejně velké. Pak není důvod aby se vzájemně požírali. Přesto bych dával větší pozor při krmení a rozhodně později při páření je potřeba po napáření dát samce pryč aby neobtěžoval samici.

Moje zkušenost je; za léta co jsem californie choval a odchovával, jsem je musel celoročně chovat odděleně.Dokonce jsem musel být vždy přítomen i u páření.Vždy když jsem je dal dohromady jsem čekal.Pokud samice nebyla na páření připravena a svolná, a pokud samec nezačal pářit během 20-ti minut, samice ho hned napadla.Asi jsem v tomto případě měl smůlu na samici, ale v tomhle byla ona samice mrcha.Bylo zajímavé, že obráceně k napadení nikdy nedošlo.

Přidejte reakci

Přidat smajlík