Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
3.2.2007 11:41

ahojky přidávám sem svotky želvy matyldy (t.horsfieldii)...prosím hodně sem i své želvíky

3.2.2007 11:42

sanny napsal(a):
ahojky přidávám sem svotky želvy matyldy (t.horsfieldii)...prosím hodně sem i své želvíky

2.

3.2.2007 12:24

sanny napsal(a):

T.horsfieldi-sameček

3.2.2007 12:25

sanny napsal(a):

A tady při včerejší koupeli

6.2.2007 16:45

sanny napsal(a):

7.2.2007 16:09

mantis napsal(a):

mám dotaz mam doma zelvu 4 prstou samici prave sme ji sehnali samecka ktery se chce parit,ani jeden nei zimovyny... je nejake nebezpeci? dekuji

7.2.2007 16:19

sanny napsal(a):
mám dotaz mam doma zelvu 4 prstou samici prave sme ji sehnali samecka ktery se chce parit,ani jeden nei zimovyny... je nejake nebezpeci? dekuji

Jediné nebezpečí by bylo, pokud by ten nově sehnaný sameček měl nějaké nemoci a tys ho nekarntenizovala - nenechala toto vyšetřit. Pokud nejsou zimovaní, s největší pravděpodobností se ti pářit vůbec nebudou a jestli, tak budou vejce nejspíš neoplozená...

7.2.2007 18:44

matit napsal(a):
A tady při včerejší koupeli

Můj želvák horsfildii

7.2.2007 18:48

raduna napsal(a):
Můj želvák horsfildii

moje samička

7.2.2007 18:56

raduna napsal(a):
moje samička

A ještě moje miminko a ostatní zimujou

8.2.2007 12:20

arutha napsal(a):
Jediné nebezpečí by bylo, pokud by ten nově sehnaný sameček měl nějaké nemoci a tys ho nekarntenizovala - nenechala toto vyšetřit. Pokud nejsou zimovaní, s největší pravděpodobností se ti pářit vůbec nebudou a jestli, tak budou vejce nejspíš neoplozená...

dekuji,zelvak je 100%zdravi v karantene bude i tak ale on je čilý a chce se pářit.. spíš sem se obávala toho aby neměli oplozena vejce ale deformovane zelvicky...:) dekuji

na teto fotce je (dospěly samec t.horsfieldii 40 lety a mládě t.marginata) 1.srpna byly ukradeni :( kdyby o nich nekdy neco vedel ozvete se papiry mám u sebe:(

8.2.2007 13:43

sanny napsal(a):
dekuji,zelvak je 100%zdravi v karantene bude i tak ale on je čilý a chce se pářit.. spíš sem se obávala toho aby neměli oplozena vejce ale deformovane zelvicky...:) dekuji

na teto fotce je (dospěly samec t.horsfieldii 40 lety a mládě t.marginata) 1.srpna byly ukradeni :( kdyby o nich nekdy neco vedel ozvete se papiry mám u sebe:(

Notochelys platynota

8.2.2007 13:45

dab napsal(a):
Notochelys platynota

Indotestudo elongata

8.2.2007 13:46

dab napsal(a):
Indotestudo elongata

Pyxidea mouhotii

8.2.2007 15:12

dab napsal(a):
Pyxidea mouhotii

muzu se zeptat to jsou zelvy z trhu?

8.2.2007 15:19

dab napsal(a):
Pyxidea mouhotii

Ano, řekl bych, že budou skoro s jistotou z činské tržnice. Na příloze je Indotestudo elongata při doufejme lepší činnosti, než je čekání na tranformaci do polévky...

8.2.2007 16:47

raduna napsal(a):
A ještě moje miminko a ostatní zimujou

Nejnovější přírůstky

8.2.2007 18:05

page napsal(a):
Nejnovější přírůstky

krása...tyhle jsem vždycky chtěla a vždycky chtít budu

9.2.2007 07:54

sanny napsal(a):
muzu se zeptat to jsou zelvy z trhu?

Ano,je to focené na tržnici v jižní Číně....

9.2.2007 07:55

dab napsal(a):
Ano,je to focené na tržnici v jižní Číně....

A ještě jedna...

9.2.2007 08:01

petr zelvar napsal(a):
Ano, řekl bych, že budou skoro s jistotou z činské tržnice. Na příloze je Indotestudo elongata při doufejme lepší činnosti, než je čekání na tranformaci do polévky...

Jak to dopadlo s tou fotografovanou snůškou? Podařil se odchov?Přikládám ještě jednu fotku - je to I.elongata nebo forsteni?

9.2.2007 09:22

dab napsal(a):
Jak to dopadlo s tou fotografovanou snůškou? Podařil se odchov?Přikládám ještě jednu fotku - je to I.elongata nebo forsteni?

G. G.

9.2.2007 13:49

dab napsal(a):

K určení druhu bych potřeboval ještě a hlavně fotku plastronu a hlavy. Nejsem si ani podle té fotky shora jistý, jestli tam nezmizelo nuchale, což je častější u forstenek. Jestli se snůška zadařila budu vědět nejdřív v dubnu. Přikládám fotku vajec, to malé je staré od Testudo hermanni boetgeri, neoplozené, ale normálně velké...

9.2.2007 19:49

petr zelvar napsal(a):
K určení druhu bych potřeboval ještě a hlavně fotku plastronu a hlavy. Nejsem si ani podle té fotky shora jistý, jestli tam nezmizelo nuchale, což je častější u forstenek. Jestli se snůška zadařila budu vědět nejdřív v dubnu. Přikládám fotku vajec, to malé je staré od Testudo hermanni boetgeri, neoplozené, ale normálně velké...

Dneska vyklubané mládě Sternotherus odoratus.

9.2.2007 19:51

wufeng napsal(a):
Dneska vyklubané mládě Sternotherus odoratus.

Detail pupiku. Víc fotek tady:
forum.bambusy.info/viewtopic.php?id=107

10.2.2007 10:12

matit napsal(a):
krása...tyhle jsem vždycky chtěla a vždycky chtít budu

Já taky:)

11.2.2007 18:43

wufeng napsal(a):
Detail pupiku. Víc fotek tady:
forum.bambusy.info/viewtopic.php?id=107

přihazuji vám ješte fotečkx želváka Saši

11.2.2007 18:45

sanny napsal(a):

Saša s Matynou

20.3.2007 11:56

sanny napsal(a):

Indotestudo elongata - odchov od rodičů z Farmy Python.

20.3.2007 13:52

petr zelvar napsal(a):
Indotestudo elongata - odchov od rodičů z Farmy Python.

To je mládě z té snůšky na fotografii?Pokud ano tak gratuluji!

20.3.2007 14:20

dab napsal(a):
To je mládě z té snůšky na fotografii?Pokud ano tak gratuluji!

Je. Asi není v pořádku úplně všechno, zdá se, že další vejce jsou bez embryí a tohle mládě se mělo vylíhnout tak o týden později se zavřeným pupkem, ale nikdo není dokonalý...

Uživatel s deaktivovaným účtem

20.3.2007 15:21
Uživatel s deaktivovaným účtem

petr zelvar napsal(a):
Je. Asi není v pořádku úplně všechno, zdá se, že další vejce jsou bez embryí a tohle mládě se mělo vylíhnout tak o týden později se zavřeným pupkem, ale nikdo není dokonalý...

myslím že jí to vůbec nevadí. Napiš sem Petře postup inkubace, vim že jsi tam nějak měnil pruběžně podminky... Gratuluju :-)

20.3.2007 15:46

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
myslím že jí to vůbec nevadí. Napiš sem Petře postup inkubace, vim že jsi tam nějak měnil pruběžně podminky... Gratuluju :-)

Prvních šest týdnů kolísala ve 24 h cyklu 26 - 31 stC, pak šest týdnů 22 - 26 stC a pak až do vylíhnutí zas 26 - 31 stC. Během studenějšího období se pochopitelně nedoplňuje voda a substrát se nechá z větší části vyschnout. Je to upravené podle hodnot z lokality v Thajsku, z Malajsie se mi žádná data získat nepovedlo.

Přidejte reakci

Přidat smajlík