MOC SE OMLOUVÁM VŠEM KTEŘÍ MUSELI ČÍST MůJ PRVNÍ PŘÍSPĚVEK
Nechci se vymlouvat ale prvně mě tlačil čas
Takže znovu k mému problému.
Je opravdu těžké to popsat ...............ale od začátku............
Mám asi dvouměsíční užovku červenou (samozřejmě netuším jestli to je samička nebo sameček) , podle mého názoru jsem jí připravyl velice slušné terárium(inspiroval jsem se na netu).
Žere pravydelně a nemá stím žádné broblémy.
A první svlek (o kterém vím)má taky za sebou.
Ale asi před týdnem se jí u (jak se to správně řekne?) řitního otvoru začal hromadit jakoby ztvrdlý trus. Jeto jako by se pokoušela "srát" sádru.
Pokoušel jsem se ji koupat v umyvadle ale drži to jako součást tkáně.
Bál jsem se to trhat nebo něco takového ale omývání nefunguje.
Proto se obracím na vás.
bob
napsal(a):
Mám asi dvouměsíční užovku červenou (samozřejmě netuším jestli to je samička nebo sameček) , podle mého názoru jsem jí připravyl velice slušné terárium(inspiroval jsem se na netu).
Ale asi před týdnem se jí u (jak se to správně řekne?) řitního otvoru začal hromadit jakoby ztvrdlý trus. Jeto jako by se pokoušela "srát" sádru.
Proto se obracím na vás.
Zaschlá močovina někdy drží hodně, chce to nechat pár minut louhovat ve vlažné vodě. Jestli tedy jde o močovinu, ale nenapadá mě nic jiného. Fotka by pomohla víc.
krokodyl
napsal(a):
Zaschlá močovina někdy drží hodně, chce to nechat pár minut louhovat ve vlažné vodě. Jestli tedy jde o močovinu, ale nenapadá mě nic jiného. Fotka by pomohla víc.
Nemám možnost přidat fotku.
Ale díky zkusím delší koupel (a neměla by se oto sterat sama užovka ?bazenek má tak co?včem je problém?)
bob
napsal(a):
Proto se obracím na vás.
škoda že nemáš foto. Jak je gutka stará a jakou TO má barvu ? Pozor na to mohl by to být vyhřezlý hemipenis ! Doporučuji koupat ve vlažné vodě /do30°C/ a udržovat maximální hygienu ,násilím nesundávat!
bob
napsal(a):
sem nevěděl co to je ten hemipenis,ted už vym a asi si mel pravdu! dik.
jestli je to vyhřezlý hemipenis a už je delší dobu nezatažený, doporučil bych navštívit veterináře, který ho chirurgicky odstraní. Jinak totiž může dojít k postupu nekrózy směrem do těla či případné sepsi a můžeš o hada přijít.
arutha
napsal(a):
jestli je to vyhřezlý hemipenis a už je delší dobu nezatažený, doporučil bych navštívit veterináře, který ho chirurgicky odstraní. Jinak totiž může dojít k postupu nekrózy směrem do těla či případné sepsi a můžeš o hada přijít.
On vlastně nebyl nezatažený ja ho jen lehce povytahl při otirani zaschle močovyny