Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
17.3.2007 18:50

...můžu taky přidat,ta dvojka byla ňáká dlouhá,juž

17.3.2007 18:52

k abel napsal(a):

...nebularis,prej - co o tom soudíte?

17.3.2007 18:56

k abel napsal(a):

...ovophis tonkiensis.

17.3.2007 18:56

k abel napsal(a):

A nebylo by 100x lepší to "přidat" radši na Reptárium...?

17.3.2007 18:58

k abel napsal(a):

...puniceus

17.3.2007 19:01

k abel napsal(a):

...macrops.

17.3.2007 19:05

navay napsal(a):
A nebylo by 100x lepší to "přidat" radši na Reptárium...?

...juknu na to!

17.3.2007 19:29

k abel napsal(a):
...juknu na to!

Stačí se zaregistrovat, pak napsat na webmaster@reptarium.cz čím chcete přispět, myslím že by stačil odkaz na tuhle stránku, pak dostanete možnost vkládání fotografií, které (pokud stojí za to, což tyhle určitě stojí) budou schváleny a zveřejněny.

Tady je klidně možné, že za rok zas dojde k nějaké rekonstrukci stránek a fotky už tu nebudou dostupné (jak je tomu u starších příspěvků), což se na Reptáriu stát nemůže.

18.3.2007 14:16

k abel napsal(a):
...juknu na to!

Zdravím,
ty alternaty máš pár? Nemáš náhodou plonkovní holku?
Marek

19.3.2007 00:15

daboia napsal(a):
Zdravím,
ty alternaty máš pár? Nemáš náhodou plonkovní holku?
Marek

Zdravím, na fotce je kluk a holku taky sháním,doufám že letos v létě budou.

19.3.2007 01:11

k abel napsal(a):

...vogeli 0,1...jedna mi nestačí!

19.3.2007 01:17

k abel napsal(a):

...protobothrops macrosqumatusjsem sám,sháním kolegyni?

19.3.2007 01:50

k abel napsal(a):
...protobothrops macrosqumatusjsem sám,sháním kolegyni?

...kolega na hoře se samo... jmenuje macrosquamatus,ja jsem deinagkistrodon acutus,kolegu mám,ale nic s ním nejni,nenašel by se "ňákej akční
týpek"?

19.3.2007 01:58

k abel napsal(a):

... já patřím k tý holce až úplně nahoře,jenže se jí trochu bojím když mě daj k ní,tak mám komplex "je jak vzducholoď",tak že se mi nedivte

19.3.2007 08:34

k abel napsal(a):
... já patřím k tý holce až úplně nahoře,jenže se jí trochu bojím když mě daj k ní,tak mám komplex "je jak vzducholoď",tak že se mi nedivte

Pěkný. Předpokládám, že na posledním fotu je samec k té waglerce (na prvním fotu). Je to tak??? Mám takový dotaz: Samci Tropidolaemus wagleri jsou běžně takto odlišně zbarvené???A jsou taky tak drobní jako třeba albolabři??? A nebo patří; toto zbarvení jinému poddruhu? ...popř. jen nějaké barevné formě (dle lokality)??? Mám takový pocit, že toto zelené zbarvení platilo pro poddruh = T.w.subannulatus; a v současnosti je prý již povýšen na samostatný druh. Zajímá mi to hlavně proto, že se nějak nedaří u Tropidolaemus wagleri (ačkoli bylo mezi chovatele dovezeno již dostatek zvířat), založit kvalitní chovnou linii. I když zde svou roli asi sehrává i to, že importovaní jedinci pocházejí mnohdy z různých lokalit. Předpokládám, že máš tato zvířata taky z importu. Můžeš zde napsat jakou máš zkušenost s těmato importy??? Hlavně mi zajímá jak problematické je udržet tato zvířata při životě. Díky

19.3.2007 20:39

kladno napsal(a):
Pěkný. Předpokládám, že na posledním fotu je samec k té waglerce (na prvním fotu). Je to tak??? Mám takový dotaz: Samci Tropidolaemus wagleri jsou běžně takto odlišně zbarvené???A jsou taky tak drobní jako třeba albolabři??? A nebo patří; toto zbarvení jinému poddruhu? ...popř. jen nějaké barevné formě (dle lokality)??? Mám takový pocit, že toto zelené zbarvení platilo pro poddruh = T.w.subannulatus; a v současnosti je prý již povýšen na samostatný druh. Zajímá mi to hlavně proto, že se nějak nedaří u Tropidolaemus wagleri (ačkoli bylo mezi chovatele dovezeno již dostatek zvířat), založit kvalitní chovnou linii. I když zde svou roli asi sehrává i to, že importovaní jedinci pocházejí mnohdy z různých lokalit. Předpokládám, že máš tato zvířata taky z importu. Můžeš zde napsat jakou máš zkušenost s těmato importy??? Hlavně mi zajímá jak problematické je udržet tato zvířata při životě. Díky

,,,,,1.3 V.transcaucasina NZ/9/2006

Neregistrovaný uživatel

20.3.2007 00:54
Neregistrovaný uživatel

kladno napsal(a):

... jo je to tak,samice jsou černožluté a samci jsou zřejmě zelení,viz.foto,zatím jsem
neviděl většího než cca 50cm a v tomto zbarvení,vedle samice vypadá jako její mládě,
udržet je při životě je problém.Kdysi jsem s kolegou nakoupil 10 ks,pak 5,ale bohužel
nám ani jednomu nevydrželi,t.j. tak 15 let spátky,Teď přišli 3,3 jedna samice byla
poraněná,tak jsem ji hned vrátil,druhé dvě žerou a zatím vypadají velmi dobře,se samci je daleko horší práce,nechtějí žrát sami,po dvou měsících ze tří zbyl jeden,ale
co bude dál se uvidí.Kdysi jsem viděl odchov v SRN,ale pokud vím tak dnes je už nemají,takže si myslím že jim přišli importované samice napářené,tím spíš že jsem tam žádného samce neviděl.Co se týká poddruhu,tak subanulátus je samostatný druh(nově),ale nejedná se o zelenou formu Wagleri,stejně tak podle některých nových taxonomických prací philipinensis je stanoven jako nový samostatný druh.Je
to velmi složitá a komplikovaná otázka,a domnívám se,že né uzavřená.Mnoho informací se nedá najít,ja vycházím z knihy od Gernota Vogela Giftschlangen Asiens,
a z toho mála co jsem viděl.

20.3.2007 01:19

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
... jo je to tak,samice jsou černožluté a samci jsou zřejmě zelení,viz.foto,zatím jsem
neviděl většího než cca 50cm a v tomto zbarvení,vedle samice vypadá jako její mládě,
udržet je při životě je problém.Kdysi jsem s kolegou nakoupil 10 ks,pak 5,ale bohužel
nám ani jednomu nevydrželi,t.j. tak 15 let spátky,Teď přišli 3,3 jedna samice byla
poraněná,tak jsem ji hned vrátil,druhé dvě žerou a zatím vypadají velmi dobře,se samci je daleko horší práce,nechtějí žrát sami,po dvou měsících ze tří zbyl jeden,ale
co bude dál se uvidí.Kdysi jsem viděl odchov v SRN,ale pokud vím tak dnes je už nemají,takže si myslím že jim přišli importované samice napářené,tím spíš že jsem tam žádného samce neviděl.Co se týká poddruhu,tak subanulátus je samostatný druh(nově),ale nejedná se o zelenou formu Wagleri,stejně tak podle některých nových taxonomických prací philipinensis je stanoven jako nový samostatný druh.Je
to velmi složitá a komplikovaná otázka,a domnívám se,že né uzavřená.Mnoho informací se nedá najít,ja vycházím z knihy od Gernota Vogela Giftschlangen Asiens,
a z toho mála co jsem viděl.

...ještě bych dodal,že ani v této knize ani jiné,nenajdeš foto samce takže je
to všechno velmi nejasné a zahlené tajemnem .No,přidám foto zase z jiného soudku Thelotornis

20.3.2007 12:06

k abel napsal(a):
...ještě bych dodal,že ani v této knize ani jiné,nenajdeš foto samce takže je
to všechno velmi nejasné a zahlené tajemnem .No,přidám foto zase z jiného soudku Thelotornis

Díky za vyčerpávající odpověď. Cca před 15 - 20-ti lety měl wagleraky tady v Kladně S.Beránek. Měl udajně (dle jeho slov) pár.Obě zvířata byla ve velikosti okolo 70-ti cm, a hlavně zbarvení měli klasické černo-žluto-zelené (jako máš ty - samici). Co si pamatuji, tak žrali dobře, ale jen malé zebřičky (nebo chůvičky??? či co).To je jedno; zkoušel jsi zkrmovat ptáky? Jinak před několika lety mi nabízel wagleraky (od nějakého dovozce z Polska) p.Chomát z Kralupy n./V..A ty měli být údajně perfektní.Jenomže nemám dostatek prostoru pro účinou karanténu. Jinak - nemáš v chovu Trimeresurus trigonocephalus, a nebo Bothriechis aurifer? Od těchto zvířat jsou již v zahraničí nabízeny i odchovy.Díky

21.3.2007 23:44

kladno napsal(a):
Díky za vyčerpávající odpověď. Cca před 15 - 20-ti lety měl wagleraky tady v Kladně S.Beránek. Měl udajně (dle jeho slov) pár.Obě zvířata byla ve velikosti okolo 70-ti cm, a hlavně zbarvení měli klasické černo-žluto-zelené (jako máš ty - samici). Co si pamatuji, tak žrali dobře, ale jen malé zebřičky (nebo chůvičky??? či co).To je jedno; zkoušel jsi zkrmovat ptáky? Jinak před několika lety mi nabízel wagleraky (od nějakého dovozce z Polska) p.Chomát z Kralupy n./V..A ty měli být údajně perfektní.Jenomže nemám dostatek prostoru pro účinou karanténu. Jinak - nemáš v chovu Trimeresurus trigonocephalus, a nebo Bothriechis aurifer? Od těchto zvířat jsou již v zahraničí nabízeny i odchovy.Díky

... vím že juvenilní jedinci přijímali sami gekony,po vydráždění někteří jedinci rybky,ale
ptáky jsem neskoušel,nejsem jejich chovatelem. Ty trigonocephali jsem nedávno prošvih - pár (700 euro),byl jsem pomalej,a botriechis aurifer jsem neviděl.
Jenže ono to leze do peněz,a člověk nemůže mít všechno!

21.3.2007 23:50

k abel napsal(a):
... vím že juvenilní jedinci přijímali sami gekony,po vydráždění někteří jedinci rybky,ale
ptáky jsem neskoušel,nejsem jejich chovatelem. Ty trigonocephali jsem nedávno prošvih - pár (700 euro),byl jsem pomalej,a botriechis aurifer jsem neviděl.
Jenže ono to leze do peněz,a člověk nemůže mít všechno!

...ještě jeden krasavec Parias hageni

9.4.2007 20:21

k abel napsal(a):
...ještě jeden krasavec Parias hageni

Acanthophis laevis

9.4.2007 20:30

gabunviper napsal(a):
Acanthophis laevis

Macrovipera mauritanica,blbnu tady s těma fotkama,ale server ifauna si to upraví podle sebe,tak že to není jak by to mělo být(tu maurošku jsem zmenšil,ale stejně)

9.4.2007 22:36

k abel napsal(a):

Ahoj toje ta samice od tebe Karle Trimeresurus popeorum

9.4.2007 22:37

k abel napsal(a):

Adalčí od tebe Vipera amodytes

9.4.2007 22:38

k abel napsal(a):

A tady je tem samec cerastesky kdyby ti tem pán nevěřil je super.

9.4.2007 22:40

k abel napsal(a):

moje aspidelepska (Aspidelaps lubricus infuscatus) 0.1

10.4.2007 10:37

jiri korda napsal(a):
A tady je tem samec cerastesky kdyby ti tem pán nevěřil je super.

... můj samec je taky v pořádku,ale ten pán prej nemá internet.I tak dík.Jinak pěkný fotky.Samice jsou na cestě!!!No.přidám fotku nových přírůstků

10.4.2007 11:51

jiri korda napsal(a):
moje aspidelepska (Aspidelaps lubricus infuscatus) 0.1

Však já jsem Karle z tvých \"jedáků\" taky hotovej, škoda, že jsem takovej posera, máš opravdu krásná zvířata, tak ať se daří.

10.4.2007 16:08

k abel napsal(a):

Tak tady pro změnu zase pár mojich nových přírůstků...

10.4.2007 16:10

k abel napsal(a):

Jedna Dendro potvora....

10.4.2007 16:10

k abel napsal(a):

a ještě jedna...

10.4.2007 18:57

jiri korda napsal(a):

Dobrý den, já bych řekl že tohle je samec.

10.4.2007 19:59

jiri korda napsal(a):

......Jiří to je samec,samice je bez pruhuviz obrázek

10.4.2007 20:25

somalia napsal(a):
a ještě jedna...

...zdravím Tome,moc pěkný,to nahoře je Dispholidus typus?

10.4.2007 21:08

k abel napsal(a):
...zdravím Tome,moc pěkný,to nahoře je Dispholidus typus?

ahoj, jo jo, a kupodivu mu chutnají myšky, i když je z přírody - asi už jsou i tam chameleoni vychytaný a nezbývá, než přejít na méně chutné alternativy...Co telotornisky, daří se jim?

10.4.2007 22:05

somalia napsal(a):
a ještě jedna...

Moc hezký.ale asi bych měl už strach ikdyž omě říkají že jsem CVOk.

10.4.2007 22:06

jiri korda napsal(a):
Moc hezký.ale asi bych měl už strach ikdyž omě říkají že jsem CVOk.

a ještě jednou tak tohle je samec a sorač ze ty trimeresury

10.4.2007 22:07

jiri korda napsal(a):

Od tohohle fešáka mam ty mladý ?

10.4.2007 22:08

jiri korda napsal(a):
Od tohohle fešáka mam ty mladý ?

A ještě jednou ten samec tý Cerastesky

10.4.2007 22:27

jiri korda napsal(a):
A ještě jednou ten samec tý Cerastesky

A ještě detail toho samce popeorum

11.4.2007 14:02

jiri korda napsal(a):

Hm. Opravdu pěkné fotečky, pěkných druhů. Přidávám moji nedospělou albolabrisku

11.4.2007 19:14

somalia napsal(a):
ahoj, jo jo, a kupodivu mu chutnají myšky, i když je z přírody - asi už jsou i tam chameleoni vychytaný a nezbývá, než přejít na méně chutné alternativy...Co telotornisky, daří se jim?

Pro Toma,...bohužel né,ze začátku žrali jak je patrné z fotky,ale mojí chybou a nepřítomností se to zvrtlo,pak už se mi je nepodařilo zachránit.Škoda byli velice zajímavé,dokonce se jevily bezproblémové,ale potřebují stálou péči,a já musel odjet,a nechtěl jsem aby
žena nebo syn k nim lezli,protože manipulace s nimi nebyla jednoduchá.

11.4.2007 19:20

jiri korda napsal(a):

... fakt krásný a kvalitní fotky... posílám ti foto těch ahaetul,pokud jsi je nestačil vyfotit,jestli sem večer jukneš tak mi klidně brnkni,jsem sůva a držím noční stráž

11.4.2007 19:25

k abel napsal(a):
... fakt krásný a kvalitní fotky... posílám ti foto těch ahaetul,pokud jsi je nestačil vyfotit,jestli sem večer jukneš tak mi klidně brnkni,jsem sůva a držím noční stráž

...a ještě jedna,nic moc kvalita,ale krásný zvířata.

11.4.2007 19:39

jiri korda napsal(a):

... to je ta tvoje(moje)samice,ještě mě štve jak jsi mi "vyfoukl" toho albína,jinak naja kouthia,doufám že je odchováš!!!a vzpomeneš si na mne

11.4.2007 19:58

k abel napsal(a):
... to je ta tvoje(moje)samice,ještě mě štve jak jsi mi "vyfoukl" toho albína,jinak naja kouthia,doufám že je odchováš!!!a vzpomeneš si na mne

...tak ještě jednu fotečku a jdu krmit

11.4.2007 20:30

k abel napsal(a):
...tak ještě jednu fotečku a jdu krmit

Ahoj jdu Ti telefenovat,jak jsem ti již říkal NECHCI se zde chlubit cizím peřím samozřejmě ty fotografie jsem nefotil Já,ale Můj kamarád Jarda Vogeltanz a přidám ti taky jednu fotku tý Aheatuly jinak 0.1 Aheatula prasina

29.4.2007 21:24

jiri korda napsal(a):
Ahoj jdu Ti telefenovat,jak jsem ti již říkal NECHCI se zde chlubit cizím peřím samozřejmě ty fotografie jsem nefotil Já,ale Můj kamarád Jarda Vogeltanz a přidám ti taky jednu fotku tý Aheatuly jinak 0.1 Aheatula prasina

C.cerastes 0,1

29.4.2007 21:28

rosomak napsal(a):
C.cerastes 0,1

Dendroaspis viridis 0,1-není moje

29.4.2007 21:36

rosomak napsal(a):
Dendroaspis viridis 0,1-není moje

Nesmíme se nechat převálcovat!! Aspidelaps l. lubricus 1,0

8.5.2007 12:44

rosomak napsal(a):

Gabunka, bohužel ne moje, ale ze Zoo Praha

8.5.2007 21:15

rosomak napsal(a):

Teda; rosomaku = ten samec Aspidelaps l.lubricus je fakt skvělej.Super zvíře . Máš samici k dopárování?

11.5.2007 21:38

kladno napsal(a):
Teda; rosomaku = ten samec Aspidelaps l.lubricus je fakt skvělej.Super zvíře . Máš samici k dopárování?

Samici mám, ale bohužel o rok mladší. Ta první totiž šla "lovit" (na věčnost), tak to beru tak, že jsou alespon nepříbuzní..

12.5.2007 11:33

rosomak napsal(a):
Samici mám, ale bohužel o rok mladší. Ta první totiž šla "lovit" (na věčnost), tak to beru tak, že jsou alespon nepříbuzní..

Mám pár otázek: Tyto Aspidelapsky mi už nějakou dobu zajímají. Jsou to opravdu super zvířata. Jak problémové jsou na chov? Vím, že se u nás chovají nějaký zvířata A.l.ifuscatus, ale o tom, že by tu někdo choval tento,,hezčí" nominotypický poddruh jsem nevěděl. I když v zahraničních inzercích se občas objevují. Zajímá mi hlavně; máš svá zvířata z odchovu NZ, a nebo z odchytu?...víš ještě o někom, kdo by je tu choval?...a je nutný tato zvířata kvůli rozmnožování zimovat? A na konec;... počítáš letos s možným odchovem? Jak chápu (možná chybně) z tvého předchozího příspěvku, je samice ještě mladá. Předem díky.

12.5.2007 19:46

kladno napsal(a):
Mám pár otázek: Tyto Aspidelapsky mi už nějakou dobu zajímají. Jsou to opravdu super zvířata. Jak problémové jsou na chov? Vím, že se u nás chovají nějaký zvířata A.l.ifuscatus, ale o tom, že by tu někdo choval tento,,hezčí" nominotypický poddruh jsem nevěděl. I když v zahraničních inzercích se občas objevují. Zajímá mi hlavně; máš svá zvířata z odchovu NZ, a nebo z odchytu?...víš ještě o někom, kdo by je tu choval?...a je nutný tato zvířata kvůli rozmnožování zimovat? A na konec;... počítáš letos s možným odchovem? Jak chápu (možná chybně) z tvého předchozího příspěvku, je samice ještě mladá. Předem díky.

Acanthophis laevis

Neregistrovaný uživatel

12.5.2007 22:23
Neregistrovaný uživatel

kladno napsal(a):

Co se týče chovu, tak jsou celkem v pohodě, tj: Jeden kout stále vlhký, jako substrát mám lignocel s pískem, do nějž se občas zahrabávají (schovávají se hlavně pod kameny). Dále misku s vodou ( přesto, že jsou pouštní, tak z ní často pijí) a nějaký ten kořen a tak.. Je třeba dávat zvláště bacha, aby ti nezdrhly, protože na to mají docela talent. Jinak jsou NZ made in SRN.. U nás jsem slyšel, ještě o jednom člověku, který by je měl mít. Co se toho zimování týče, tak nomináti (alespon ti mí), chodí chrápat sami-tj. poté co se zahrabou tak jim zhasnu (asi tak na měsíc, ale možná by chtěli i na delší dobu, protože ještě pak nějaký čas nežerou). To takové infuscáty zimovat nemusíš. Cena za ty nominátní byla naposledy co jsem slyšel 230€, zatímco za infuscáty 70€. Mládata budou mít potencionálně až za rok..

12.5.2007 22:28

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Co se týče chovu, tak jsou celkem v pohodě, tj: Jeden kout stále vlhký, jako substrát mám lignocel s pískem, do nějž se občas zahrabávají (schovávají se hlavně pod kameny). Dále misku s vodou ( přesto, že jsou pouštní, tak z ní často pijí) a nějaký ten kořen a tak.. Je třeba dávat zvláště bacha, aby ti nezdrhly, protože na to mají docela talent. Jinak jsou NZ made in SRN.. U nás jsem slyšel, ještě o jednom člověku, který by je měl mít. Co se toho zimování týče, tak nomináti (alespon ti mí), chodí chrápat sami-tj. poté co se zahrabou tak jim zhasnu (asi tak na měsíc, ale možná by chtěli i na delší dobu, protože ještě pak nějaký čas nežerou). To takové infuscáty zimovat nemusíš. Cena za ty nominátní byla naposledy co jsem slyšel 230€, zatímco za infuscáty 70€. Mládata budou mít potencionálně až za rok..

Ps: infuscáty měl nějaký němec na Smíchově za 2500,-

13.5.2007 18:29

rosomak napsal(a):
Ps: infuscáty měl nějaký němec na Smíchově za 2500,-

Díky za odpověď na všechny otázky. Fakt parádní zvířata. Pokud budu mít to štěstí a seženu je; pak bych si rád udělal mláďaty těchto zvířat (během letošního roku) radost. Přeji ti, ať se zdárně dočkáš i odchovů.

14.5.2007 12:33

kladno napsal(a):
Díky za odpověď na všechny otázky. Fakt parádní zvířata. Pokud budu mít to štěstí a seženu je; pak bych si rád udělal mláďaty těchto zvířat (během letošního roku) radost. Přeji ti, ať se zdárně dočkáš i odchovů.

Díky, jinak zkus ted ten Smíchov 19.5, třeba tam ten němec s infuscaty bude..

15.5.2007 10:44

rosomak napsal(a):
Díky, jinak zkus ted ten Smíchov 19.5, třeba tam ten němec s infuscaty bude..

Díky za doporučení. Zkusím to. Ikdyž radši bych nominotypické, jsou hezčí vybarvené. V nejhorším se spolehám na burzy v Hammu, nebo zahraniční inzerci.
PS: Při jaké teplotě je cca zimuješ? Při pokojové? ...a nebo i nižší? Díky

15.5.2007 20:20

kladno napsal(a):
Díky za doporučení. Zkusím to. Ikdyž radši bych nominotypické, jsou hezčí vybarvené. V nejhorším se spolehám na burzy v Hammu, nebo zahraniční inzerci.
PS: Při jaké teplotě je cca zimuješ? Při pokojové? ...a nebo i nižší? Díky

Při pokojové, ale jako optimum bych viděl asi tak 15st..

15.5.2007 21:17

k abel napsal(a):

Bitis nasicornis (Uganda)

15.5.2007 21:18

k abel napsal(a):

15.5.2007 21:19

k abel napsal(a):

Dispholidus typus - samička

15.5.2007 21:20

k abel napsal(a):

Atheris nitschei (Uganda)

15.5.2007 21:21

k abel napsal(a):

Dendroaspis angusticeps

15.5.2007 21:23

somalia napsal(a):

a ještě jedna...

24.5.2007 22:01

k abel napsal(a):

a samec, předtím to byla samice.

24.5.2007 22:23

somalia napsal(a):
a samec, předtím to byla samice.

Ahoj.Somalia pořád překvapuješ. Ty Atheris nitschei jsou fakt pěkný.Můžu se tě zeptat; jak držej??? Předpokládám, že jde o zvířata z importu.
Jinak nemáte někdo fota kříženců Bitis gabonica X B.nasicornis ??? Má se jednat o zvířata z přírody, a údajně extra pěkně vybarevná.

24.5.2007 22:55

k abel napsal(a):

Zatím držej, ale mám je krátce. Uvidíme...S importovanými ceratophorami a chlóry mám dobrou zkušenost. Menší už mám s import. squamigerami. Uvidíme zda nitscheiky skóre vyrovnají...Křížence jsem viděl někde na foru na netu - myslím na venomdocu...Jinak jedna fotka je i v té nové knížce od Chimairy o jedovatých hadech Afriky. Jen tak naokraj je tam vyfocený i poprvé živý Adenorhinou barbouri a nová Atheriska z okruhu nitschei-rungweensis...

24.5.2007 23:53

somalia napsal(a):
Zatím držej, ale mám je krátce. Uvidíme...S importovanými ceratophorami a chlóry mám dobrou zkušenost. Menší už mám s import. squamigerami. Uvidíme zda nitscheiky skóre vyrovnají...Křížence jsem viděl někde na foru na netu - myslím na venomdocu...Jinak jedna fotka je i v té nové knížce od Chimairy o jedovatých hadech Afriky. Jen tak naokraj je tam vyfocený i poprvé živý Adenorhinou barbouri a nová Atheriska z okruhu nitschei-rungweensis...

Díky za rychlou odpověď. Jinak, obecně: Děláš nějaká vyšetření a přeléčení u importů? ...alespoň na parazity? Díky

25.5.2007 08:07

kladno napsal(a):
Díky za rychlou odpověď. Jinak, obecně: Děláš nějaká vyšetření a přeléčení u importů? ...alespoň na parazity? Díky

No, vyšetření - mělo by se dělat, ale jedno nemá smysl a na vícero nemám čas...Přelečuji vyjímečně, většinou pouze když vidím nějaké příznaky parazitozy (zvracení apod., to ale a priory nemusí být parazitozou, že?!) nebo když vím, že u toho či onoho zvířete jsou velké uhyny - A. nitschei či B. nasicornis. Dendroaspis polylepis by mě nenapadlo "odčervovat", ale když začali zvracet, tak jsem jim to lupnul a hle - už je klid. B. n. a A. n. jsem preventivně odčervil a od "protozooval" dávkama Drontalu a Entizolu po 14 dnech. Neoparazitovávám, pokud zvířata žerou a nezvracejí (viz. např. Echisky).

25.5.2007 10:11

somalia napsal(a):
No, vyšetření - mělo by se dělat, ale jedno nemá smysl a na vícero nemám čas...Přelečuji vyjímečně, většinou pouze když vidím nějaké příznaky parazitozy (zvracení apod., to ale a priory nemusí být parazitozou, že?!) nebo když vím, že u toho či onoho zvířete jsou velké uhyny - A. nitschei či B. nasicornis. Dendroaspis polylepis by mě nenapadlo "odčervovat", ale když začali zvracet, tak jsem jim to lupnul a hle - už je klid. B. n. a A. n. jsem preventivně odčervil a od "protozooval" dávkama Drontalu a Entizolu po 14 dnech. Neoparazitovávám, pokud zvířata žerou a nezvracejí (viz. např. Echisky).

Tak to jo. Pokud se tedy zvířata chovají vizuálně jako zdravá (tedy žerou a nezvracejí), nemáš strach z možného skrytého přenosu na již zvířata aklimatizovaná v teráriích? A nebo tady dodržuješ pravidlo řádné karanteny? To pak představuje nároky - mít ještě další oddělenou místnost. Nebo né?Díky

25.5.2007 10:19

kladno napsal(a):
Tak to jo. Pokud se tedy zvířata chovají vizuálně jako zdravá (tedy žerou a nezvracejí), nemáš strach z možného skrytého přenosu na již zvířata aklimatizovaná v teráriích? A nebo tady dodržuješ pravidlo řádné karanteny? To pak představuje nároky - mít ještě další oddělenou místnost. Nebo né?Díky

PS: Už se ti stalo, že sis do chovu zařadil zvířata která se vizuálně tvářila jako zdravá, a následným přenosem ti zlikvidovala již aklimatizované jedince (i třeba jiných druhů)?

25.5.2007 10:41

kladno napsal(a):
PS: Už se ti stalo, že sis do chovu zařadil zvířata která se vizuálně tvářila jako zdravá, a následným přenosem ti zlikvidovala již aklimatizované jedince (i třeba jiných druhů)?

Ne, to se mi nestalo za celých asi 13 let, co chovám zvířata..., a že my jich už prošlo docela dost pod rukama...Dokonce se mi to nestalo ani v jednom teráriu - měl jsem tři gabuny v jednom teráriu a postupně dvě zkapali na červy Capillaria sp. a snad nějakou sekundární bakt. infekci. Ta třetí byla celou dobu v pohodě...To je težký vyvozovat z toho všeho nějaké obecně platné závěry. Vždy si myslím, že záleží zcela na tom individuálním případě.

25.5.2007 15:45

somalia napsal(a):
Ne, to se mi nestalo za celých asi 13 let, co chovám zvířata..., a že my jich už prošlo docela dost pod rukama...Dokonce se mi to nestalo ani v jednom teráriu - měl jsem tři gabuny v jednom teráriu a postupně dvě zkapali na červy Capillaria sp. a snad nějakou sekundární bakt. infekci. Ta třetí byla celou dobu v pohodě...To je težký vyvozovat z toho všeho nějaké obecně platné závěry. Vždy si myslím, že záleží zcela na tom individuálním případě.

Díky za odpověď. Takže; pokud jsou vizuálně v pohodě, plně důvěřuješ imunitnímu systému jednotlivých zvířat.

25.5.2007 22:12

kladno napsal(a):
Díky za odpověď. Takže; pokud jsou vizuálně v pohodě, plně důvěřuješ imunitnímu systému jednotlivých zvířat.

Trimeresurus insularis

13.6.2007 23:17

k abel napsal(a):

Ahoj tady jsou moje další přírůstky.

13.6.2007 23:21

jiri korda napsal(a):
Ahoj tady jsou moje další přírůstky.

a další ,pardon to před tím je samice Bitis nasicornis a toto samice Agkistrodon c.contortrix

13.6.2007 23:22

k abel napsal(a):

A ještě jedna

13.6.2007 23:22

k abel napsal(a):

A toto co to je

13.6.2007 23:23

k abel napsal(a):

A toto Boiga dendrophila melanota

13.6.2007 23:26

jiri korda napsal(a):
A toto Boiga dendrophila melanota

A tohle je samec k velkému neznámému

13.6.2007 23:27

k abel napsal(a):

Je v pohodě žere jak nemoudrá. Karle moc dík
Erpeton

13.6.2007 23:29

k abel napsal(a):

Ahoj prosimtě nevýš náhodou co je tohle za Kobru prý Naja atra,ale neplive.

14.6.2007 09:41

jiri korda napsal(a):

ahoj, já bych to takhle podle fotografie a podle toho, že tak byla označena viděl právě na tu N. atra. Oni docela nerady plivou, takže to neznemená, že když neplive, že to není atra. Ale takhle podle fotky by to mohla být taky klidně kaouthie. Somalia. Foto je atra.

14.6.2007 20:57

jiri korda napsal(a):
A tohle je samec k velkému neznámému

???Trimeresurus puniceus??? Samec se mi zdá ale moc tmavý.

15.6.2007 01:44

jiri korda napsal(a):

... ahoj,koukám Jiří že jsi si udělal radost,s tou atrou to bude tak jak napsal Tomáš(somalia),já sem kobry nikdy nedělal ,takže nemohu sloužit,... taky přidám pár nových přírustků, jak Ti žerou ty nasicornisky?

15.6.2007 01:47

jiri korda napsal(a):

... nahoře samec,a tady o trochu větší samice

15.6.2007 01:50

k abel napsal(a):
... nahoře samec,a tady o trochu větší samice

... a další přírustek, jinak nechceme nikoho válcovat

15.6.2007 02:02

k abel napsal(a):

... ceratophora,momentálně dost nabízená a hispidus ...jinak sháním 1,0 A.ceratophora a 0,1 A.hispida.

15.6.2007 02:10

k abel napsal(a):

... no a ještě jednou,c.godmani. Lidi přidejte taky něco,ať je na co koukat.... je tu jinak docela nuda.

15.6.2007 19:50

k abel napsal(a):
... no a ještě jednou,c.godmani. Lidi přidejte taky něco,ať je na co koukat.... je tu jinak docela nuda.

Tak aby teda nebyla nuda. Když jsme u těch nasicornisek 0,1

15.6.2007 19:52

bandor napsal(a):
Tak aby teda nebyla nuda. Když jsme u těch nasicornisek 0,1

1,0

15.6.2007 20:53

bandor napsal(a):
1,1 loňský

albolabris-samice

15.6.2007 20:55

petrov napsal(a):
albolabris-samice

insularis-samice

15.6.2007 20:58

petrov napsal(a):
insularis-samice

gaditana-samec

15.6.2007 21:04

petrov napsal(a):
gaditana-samec

haemachatus-samice

15.6.2007 21:05

petrov napsal(a):
haemachatus-samice

nasicornis-samice

15.6.2007 21:07

petrov napsal(a):
nasicornis-samice

ammodytes-samice

25.6.2007 20:43

petrov napsal(a):
ammodytes-samice

Acanthophis praelongus

25.6.2007 20:47

gabunviper napsal(a):
Acanthophis praelongus

Acanthophis praelongus-letošní mimino

27.6.2007 19:43

gabunviper napsal(a):
Acanthophis praelongus-letošní mimino

Ahoj, rád bych se zeptal na ty malý smrtáky, máš jen jednoho, nebo se jich urodilo víc? Pokud víc, tak by mě moc zajímalo jestli je budeš prodávat.. Jinak je to opravdu bomba-jsou to naprosto úžasná zvířata..

27.6.2007 20:23

rosomak napsal(a):
Ahoj, rád bych se zeptal na ty malý smrtáky, máš jen jednoho, nebo se jich urodilo víc? Pokud víc, tak by mě moc zajímalo jestli je budeš prodávat.. Jinak je to opravdu bomba-jsou to naprosto úžasná zvířata..

Bohužel mám jenom jedno mládě,které si nechávám.Ještě přidávám foto samice

29.6.2007 22:04

gabunviper napsal(a):
Bohužel mám jenom jedno mládě,které si nechávám.Ještě přidávám foto samice

Tak díky, moc jsi mě nepotěšil. Ještě bych se tě zeptal, jestli je máš z Německa nebo jde o import z Indonésie? Jinak ta kočka je taky moc pěkná, měl jsem za to, že samice vynikají tim, že jsou tlustý a matný..

30.6.2007 19:37

rosomak napsal(a):
Tak díky, moc jsi mě nepotěšil. Ještě bych se tě zeptal, jestli je máš z Německa nebo jde o import z Indonésie? Jinak ta kočka je taky moc pěkná, měl jsem za to, že samice vynikají tim, že jsou tlustý a matný..

Je to import z Indonesie,který zprostředkovává můj kamarád,i to mládě je nalezené v přírodě.Co se týče zbarvení samice,není to tak.Záleží na lokalitě atd,a variabilita zbarvení je velice různorodá,jinak jako dodatek:je na prodej jedna dospělá samice a samec se dá do několika měsíců zase získat.
PS:Jsou to skvělá zvířata na chov,příjem potravy atd.

30.6.2007 19:51

gabunviper napsal(a):
Je to import z Indonesie,který zprostředkovává můj kamarád,i to mládě je nalezené v přírodě.Co se týče zbarvení samice,není to tak.Záleží na lokalitě atd,a variabilita zbarvení je velice různorodá,jinak jako dodatek:je na prodej jedna dospělá samice a samec se dá do několika měsíců zase získat.
PS:Jsou to skvělá zvířata na chov,příjem potravy atd.

Ještě přidám novější foto Acanthophis laevis-samice

10.7.2007 10:46

gabunviper napsal(a):
Ještě přidám novější foto Acanthophis laevis-samice

Atropoides mexicanus

10.7.2007 10:49

rosomak napsal(a):
Atropoides mexicanus

Crotalus enyo

10.7.2007 10:51

rosomak napsal(a):
Crotalus enyo

Sistrurus miliarius barbouri

12.8.2007 11:48

k abel napsal(a):

Ahoj pane. 0.1 T.insularis

12.8.2007 11:52

k abel napsal(a):
... ceratophora,momentálně dost nabízená a hispidus ...jinak sháním 1,0 A.ceratophora a 0,1 A.hispida.

A ješte jednou0.1 Tropidolaemus wagleri

14.8.2007 17:03

jiri korda napsal(a):

Acanthophis praelongus-samice

15.8.2007 22:39

petrov napsal(a):
Acanthophis praelongus-samice

pár

19.8.2007 14:21

petrov napsal(a):
pár

Trim.purpureomaculatus-před svlekem

19.8.2007 14:25

bothriechis napsal(a):
Trim.purpureomaculatus-před svlekem

Trim.stejnegeri

19.8.2007 14:29

bothriechis napsal(a):
Trim.stejnegeri

Cerastes cerastes 1-0

30.8.2007 02:38

jiri korda napsal(a):

... Ahoj pane,pěkné ...

30.8.2007 02:42

k abel napsal(a):
... Ahoj pane,pěkné ...

... a ještě jedna,už někteří žerou sami

30.8.2007 02:46

k abel napsal(a):
... Ahoj pane,pěkné ...

... čekáme další přírustky,ale nevypadá to moc dobře

30.8.2007 17:55

k abel napsal(a):

To je váš odchov Tropdolaemus wagleri?

30.8.2007 18:03

bothriechis napsal(a):
To je váš odchov Tropdolaemus wagleri?

Omlouvám se Tropidolaemus.

31.8.2007 01:19

bothriechis napsal(a):
Omlouvám se Tropidolaemus.

... odchov je silné slovo,koupil jsem skupinu zvířat 2,3 ,samci vydrželi cca 1 a 2 měsíce a domnívám se,že samice byli nejspíš odpářené s přírody.Přesto považuji za úspěch udržení zvířat při životě,a v takové kondici že porodily jedna 5 zdravých a druhá 8 mládat,z nichž bohužel 3 byli různě deformovaná. Ostatní se mají čile k světu ,5 již
samy přijali myší holata a 2 gekony.

8.9.2007 18:36

k abel napsal(a):
... odchov je silné slovo,koupil jsem skupinu zvířat 2,3 ,samci vydrželi cca 1 a 2 měsíce a domnívám se,že samice byli nejspíš odpářené s přírody.Přesto považuji za úspěch udržení zvířat při životě,a v takové kondici že porodily jedna 5 zdravých a druhá 8 mládat,z nichž bohužel 3 byli různě deformovaná. Ostatní se mají čile k světu ,5 již
samy přijali myší holata a 2 gekony.

Tatínek-sabahi

8.9.2007 18:38

bothriechis napsal(a):
Tatínek-sabahi

A ještě jednou

11.9.2007 04:15

k abel napsal(a):

...tak nakonec alespoň něco.

6.10.2007 00:01

k abel napsal(a):
...tak nakonec alespoň něco.

Acanthophis laevis-novější přírustky tohoto druhu z ostrova Yapen SV Irian Jaya
samice

5.11.2007 19:52

k abel napsal(a):

Trochu to posuneme, ne?!

5.11.2007 19:56

somalia napsal(a):
Trochu to posuneme, ne?!

A ještě jeden...

2.12.2007 22:55

k abel napsal(a):
... Ahoj pane,pěkné ...

Ahoj tak zase něco nového

2.12.2007 22:59

k abel napsal(a):

Ahoj pane tak zase něco nového,jak se ti libí moje stránky,ještě nejsou hotové.

2.12.2007 23:02

jiri korda napsal(a):
Ahoj tak zase něco nového

A ještě.

15.1.2008 16:48

somalia napsal(a):
A ještě jeden...

další moje přírustky rodu Acanthophis

3.12.2011 16:20
malinacervena

XXX.XXX.60.97

Dobrý den.Nemáte někdo na prodeh bičovku? aheatula prasina...nebo jakýkoliv jiný druh bičovky...všechno mam na hada připravené, už jsem i jak bl...nakoupila gekony a pán co mi ji měl prodat nebyl dnes schopný ji na burzu přivést, takže místo radosti jsem spíš zklamaná...cenu toleruji...prosím ale jen o 100%stav zvířete...ne nějakého camfrdlíka za pakatel co mi hned umře..:( nebo kdyby měl někdo kontakt na chovatele těchto hadů, tak budu vděčná...děsmajlíkkuji moc za jakoukoliv pomoc

Přidejte reakci

Přidat smajlík