Dobrý den, mohl byste mi někdo určit pohlaví u mé hermanky, v létě jí bude 7 let. Děkuji.
luca
napsal(a):
Dobrý den, mohl byste mi někdo určit pohlaví u mé hermanky, v létě jí bude 7 let. Děkuji.
Další foto
navay
napsal(a):
Mimochodem na těch fotkách je tatáž želva? Na té druhé fotce mi to připadá vykrojením plastronu spíše zase na samce, tak nevím. Chvostík to má malý, plastron rovný. Takže možná se pletu.
Jo, všechno je to jedna želva. Myslím si, že samička, ale protože chcem koupit druhou, tak bych si to chtěla ověřit, aby to byl párek. Díky.
navay
napsal(a):
Mimochodem na těch fotkách je tatáž želva? Na té druhé fotce mi to připadá vykrojením plastronu spíše zase na samce, tak nevím. Chvostík to má malý, plastron rovný. Takže možná se pletu.
... ty pochybnosti jsou na místě,ja to samec,podle vykrojení krunýře,ale i podle ocásku.Samice to fakt není.
mordor
napsal(a):
samec, s nevýrazným ocasním trnem. Taky jednoho podobného mám - přezdívám mu Hermína Froditová možná by to chtělo ještě jedno foto z profilu...
Tak tady je teda ještě jedna fotka.
luca
napsal(a):
Tak tady je teda ještě jedna fotka.
Také se domnívám, že by to mohl být samec(spíš sameček) Tvar nadocasního a zadních okrajových štítků tomu napovídá, nicméně jako sedmiletý "chlap" se rozhodně nemá čím chlubit. Myslím, že nejlépe poradil amateur, vykoupat a ono se ve většině případů ukáže.
jetmar
napsal(a):
Také se domnívám, že by to mohl být samec(spíš sameček) Tvar nadocasního a zadních okrajových štítků tomu napovídá, nicméně jako sedmiletý "chlap" se rozhodně nemá čím chlubit. Myslím, že nejlépe poradil amateur, vykoupat a ono se ve většině případů ukáže.
Díky, vyzkouším to. Jako samec se teda zatím neprojevuje. Co jsem četla, tak samci jsou po zimování aktivní a chtějí se pářit. To sice nemá s kým, ale přesto si myslím, že by to bylo poznat, starý je už dost
luca
napsal(a):
Díky, vyzkouším to. Jako samec se teda zatím neprojevuje. Co jsem četla, tak samci jsou po zimování aktivní a chtějí se pářit. To sice nemá s kým, ale přesto si myslím, že by to bylo poznat, starý je už dost
... a jak by jste to chtěla poznat,musím souhlasit jak s tou Hermínou(paris)Froditovou,tak s jirkou - na sedmiletýho kluka nic moc,ale na "funkci"to nebude
mít vliv.
Janca22

XXX.XXX.62.147
Dobrý den, prosím prosím mohl by se někdo podívat a zhodnotit, zda mám doma slečnu či chlapce? :) Stáří 5 let, délka plastronu 11cm. Chtěla bych malá želvátka, ale nevím, jaký druh pohlaví mám pro tu moji želvu sehnat :D. děkuji mnohokrát.