petrov
napsal(a):
Chlapi nebuďte líní,vyfoťte je a pochlubte se!O tom to přece je,každý chce něco ukázat ze svého chovu.
Jsem rád,že jste začali přispívat do této diskuse a ukazujete svoje i jiné hady,některé jsou opravdu zajimavé.Např. od somalie,určitě ví kdo sním pod rhinaspisem mluví.Uvítám i textové příspěvky o Vašich zkušenostech z chovu pozitivní i ty negativní.Vždyť i chybama se člověk učí.
petrov
napsal(a):
Jsem rád,že jste začali přispívat do této diskuse a ukazujete svoje i jiné hady,některé jsou opravdu zajimavé.Např. od somalie,určitě ví kdo sním pod rhinaspisem mluví.Uvítám i textové příspěvky o Vašich zkušenostech z chovu pozitivní i ty negativní.Vždyť i chybama se člověk učí.
Letos se mi narodil mezi ostatnimi V.a.francisciredi,tento bastardík,byla to samička,měla tři řady subokularií na obou stranách a proto i malé oči a roztrhanou jakoby nedodělanou kresbu,žila dva měsíce a uhynula.
petrov
napsal(a):
To víš, že vím! Máš taky moc pěkný fotečky a hadíky. Zatím zdar, T.
petrov
napsal(a):
Snad to Vás, chovatele jedovatých hadů neurazí, ale přidám svého domácího "jeďáka" - Telescopus fallax
petrov
napsal(a):
Nás to neurazí,vždyť i Telescopka je svým způsobem jedovatá,ale i krásná.Díky za příspěvek,.
Dendroaspis polylepis Jak sme na tom v ČR s dostupností této Mamby?? Chová a množí je tu někdo? Ja je měl možnost párkrát vidět na vlastní oči a nedovedu si představit manipulaci s 3m jedincem při té jejich nesmírné agresivitě. Ani s menčím. Ty hadi si rozbíjeli hlavu o sklo když se někdo přiblížil k terárku. Byli tak 1,5m od skla a stejně dosáhli.
drobek
napsal(a):
Dendroaspis polylepis Jak sme na tom v ČR s dostupností této Mamby?? Chová a množí je tu někdo? Ja je měl možnost párkrát vidět na vlastní oči a nedovedu si představit manipulaci s 3m jedincem při té jejich nesmírné agresivitě. Ani s menčím. Ty hadi si rozbíjeli hlavu o sklo když se někdo přiblížil k terárku. Byli tak 1,5m od skla a stejně dosáhli.
Někde jsem četl, že mamby se po čase zklidní a na svého ošetřovatele si zvyknou... K tomuhle by se měli vyjádřit spíše chovatelé, kteří tyto hady měli doma /několikrát se v inzertní části ifauny objevily inzeráty, takže myslím, že dostupná je/
hugo
napsal(a):
Ta teleskopka je odchyt, nebo odchov? Čím a jak ji krmíš ? Já ji měl a sama žrala jen gekony což byl docela luxus. Navíc byla ukrutně lekavá a útočila na každej pohyb v okolí.
Mě žere holátka potřísněná trusem ještěrek (Podarcis sicula campestris, Lacerta trilineata, Lacerta lepida) celkem bez problémů...
jan kubat
napsal(a):
Někde jsem četl, že mamby se po čase zklidní a na svého ošetřovatele si zvyknou... K tomuhle by se měli vyjádřit spíše chovatelé, kteří tyto hady měli doma /několikrát se v inzertní části ifauny objevily inzeráty, takže myslím, že dostupná je/
Urcite se zklidni, v London Zoo maji dva druhy a oba jsou klidne. Na jednu jsem tukal na sklo u cumaku a nic :-) a dalsi dve tam vklidu kopulovali :-)) Viz foto.
VH
petrov
napsal(a):
Chlapi nebuďte líní,vyfoťte je a pochlubte se!O tom to přece je,každý chce něco ukázat ze svého chovu.
Chlubim se cizim perim :-) Vylet do Londynske Zoo, mozna se Vam neco z toho bude libit .-) Bohuzel, nektere fotky jsou horsi, ael jedaky meli opravdu dobre .-)
VH
P.S. Na zacatek ta mamba (Dendroaspis polylepis)
lachesis
napsal(a):
ammoditky od 8.tridy to se maš já si nesmim koupit ani chrestyšovce a to je me uz 15. No jo ma to nekdo ale stesti
Když už jsme u toho, tak moje máma mi nedovolila ani nerodia fasciata, když zjistila, že tento had je velmi slabě jedovatý, a to tím způsobem, že jeho sliny způsobují nesrážlivost krve ,,Kousne tě a vykrvácíš!!!"
iguanaman
napsal(a):
Když už jsme u toho, tak moje máma mi nedovolila ani nerodia fasciata, když zjistila, že tento had je velmi slabě jedovatý, a to tím způsobem, že jeho sliny způsobují nesrážlivost krve ,,Kousne tě a vykrvácíš!!!"
To si ji musíš vycvičit,prostě to dones domu a už stim nic neudělá,časem si zvikne
bandor
napsal(a):
To si ji musíš vycvičit,prostě to dones domu a už stim nic neudělá,časem si zvikne
Něco týkající se předchozích příspěvků: můj první pavouk byla G. rosea, bylo mi tenkrát 10 teď je mi 15. Máma z toho měla menší šok a já havaj- několik měsíců se ke mně do pokoje neodvážila vstoupit. Teď mám 26 pavouků v 21 druzích a 15 štírů ve třech druzích (+ vlastní odchovy). Je z ní vyléčená arachnofobička, a světe div se- někdy přistihnu mámu, jak upřeně ,,civí" do některého z terárek, čekajíce na pohyb jednoho z mých chovanců. Něco takového nebylo ještě nedávno absolutně myslitelné. Držim palce, i když s jedáky to asi nebude taková legrace. pj
justin
napsal(a):
Něco týkající se předchozích příspěvků: můj první pavouk byla G. rosea, bylo mi tenkrát 10 teď je mi 15. Máma z toho měla menší šok a já havaj- několik měsíců se ke mně do pokoje neodvážila vstoupit. Teď mám 26 pavouků v 21 druzích a 15 štírů ve třech druzích (+ vlastní odchovy). Je z ní vyléčená arachnofobička, a světe div se- někdy přistihnu mámu, jak upřeně ,,civí" do některého z terárek, čekajíce na pohyb jednoho z mých chovanců. Něco takového nebylo ještě nedávno absolutně myslitelné. Držim palce, i když s jedáky to asi nebude taková legrace. pj
mas dost pavoucku. to je dobry, mamka by me s tim vyhodila z baráku ale pomalu presvedcuju takze mozna .... . I když bych radši choval krajty zeleny ale ty sou moc drahy
lachesis
napsal(a):
mas dost pavoucku. to je dobry, mamka by me s tim vyhodila z baráku ale pomalu presvedcuju takze mozna .... . I když bych radši choval krajty zeleny ale ty sou moc drahy
T. albolabris
karlos lomský

karlos lomský

karlos lomský
napsal(a):
a totéž od aspisky
když už jsme u těch zubů.........V. a. ammodytes
euny
napsal(a):
když už jsme u těch zubů.........V. a. ammodytes
stejný had jiné foto
petrov
napsal(a):
V.a.ammodytes
Nový přírustek do chovu Macrovipera mauritanica
karlík

mompracem
napsal(a):
crotalus durissus
Popelník jako napáječka - to mě docela pobavilo, nic ve zlým, účel světí prostředky!!!
lachesis
napsal(a):
Lidi to se asi máte co??Mě je 19 a do baráku to taky nesmí.Mamka si zamilovala regiusku a užovky taiwanský,ale psohlavci už jsou na ni moc.Jo kromě toho jsem se chtěl zeptat nějakýho zkušenějšího teraristy,jak dalece jsou na tom s jedovatostí chřestýšovci (Trimeresurus a pod.).Děkuji.
h vysin
napsal(a):
Lidi to se asi máte co??Mě je 19 a do baráku to taky nesmí.Mamka si zamilovala regiusku a užovky taiwanský,ale psohlavci už jsou na ni moc.Jo kromě toho jsem se chtěl zeptat nějakýho zkušenějšího teraristy,jak dalece jsou na tom s jedovatostí chřestýšovci (Trimeresurus a pod.).Děkuji.
Jsou na tom lépe,než si mnoho chovatelů myslí....
Tady se třeba něco dozvíš,stačí trochu hledat:
https://www.ifauna.cz/clanky/search.php?q=ch%F8est%FD%9Aovci&rubrika=3
pomc
napsal(a):
Jsou na tom lépe,než si mnoho chovatelů myslí....
Tady se třeba něco dozvíš,stačí trochu hledat:
https://www.ifauna.cz/clanky/search.php?q=ch%F8est%FD%9Aovci&rubrika=3
Díky za odkaz.Našel jsem co jsem potřeboval.Nevíte ještě někdo,kde by se dala sehnat Ahaetulla nasuta a kolik tak přibližně stojí?Taky by mě zajímala její jedovatost a jestli na ní musim mít taky povolení na chov jedovatých hadů.Děkuji.
petrov
napsal(a):
Kobra královska, hadí farma v Bangkoku, délka asi 3m
reptas
napsal(a):
Kobra královska, hadí farma v Bangkoku, délka asi 3m
A. c. contortrix
bandor
napsal(a):
A. c. contortrix
Ty ploskolebco jsou fakt unikátní.Takový bych taky někdy možná chtěl.I když muj vysněnej had je Bitis gabonica,ale tyhle jsou taky pěkný.Nenapsal bys něco o chovu a jak dorůstaj v dospělosti velký, toxicita, atd?Jestli máš nějaký foto z krmení, tak bych se taky rád podíval.Díky.
h vysin
napsal(a):
Ty ploskolebco jsou fakt unikátní.Takový bych taky někdy možná chtěl.I když muj vysněnej had je Bitis gabonica,ale tyhle jsou taky pěkný.Nenapsal bys něco o chovu a jak dorůstaj v dospělosti velký, toxicita, atd?Jestli máš nějaký foto z krmení, tak bych se taky rád podíval.Díky.
Ahoj.Rád bych něco napsal,ale koupil jsem je asi před týdnem,takže vim jen to co sem vyčet z literatury a z netu.Krmil jsem zatim jen jednou a bez foťáku.Tak snad dýl
Měli by mít něco kolem 1 metru.
bandor
napsal(a):
Ahoj.Rád bych něco napsal,ale koupil jsem je asi před týdnem,takže vim jen to co sem vyčet z literatury a z netu.Krmil jsem zatim jen jednou a bez foťáku.Tak snad dýl
Měli by mít něco kolem 1 metru.
Vipera palestinae
petrov
napsal(a):
Ukázka z chovu mého kamaráda.
Bitis caudalis
Rozhodl jsem se zareagovat na tento příspěvek.U fota v této galerii je poznámka že se jedná o zvíře u nás chované.Nemám nyní u sebe literaturu ale mám takovej pocit že se jedná o zvířata z pouště Namib.Jestli se pletu tak mi opravte.Tyto zvířata by měla tedy zimovat?Odchoval Váš kolega již nějaká mláďata tohoto druhu?Co já vím tak odchov tohoto druhu snad před lety dosáhl u nás pan Trávníček.Jestli sem si to nespletl s příbuzným druhem B.cornuta.Zajímá mi dále jestli je možné sehnat mláďata a za jakou cenu.S díky Petřík.
marco
napsal(a):
nieco od nas
Reaguji na foto Trimeresura.Vlastně jenom jeho hlavy.Zajímalo by mne o jaký druh se to jedná.O T.albolabris pravděpodobně ne nebo se mýlím?Ze zbylých dvou druhů u nás častěji chovaných (T.stejnegeri,T.popeorum) mi to nepřipomíná alespoň dle těch pruhů přes oči ani jeden.Můžete mi sdělit o jaký druh se jedná,jaké zbarvený je tělo a jestli bylo již dosaženo odchovu? Díky s pozdravem Petřík
bandor
napsal(a):
A. c. contortrix
Ty ploskolebci jsou opravdu perfektní.Zajímá mi v jakých podmínkách je chováte nyní přes zimu.Jestli je nutné je zimovat.Já sem koupil loňská mláďata tohoto poddruhu a samec mi sám žral naposledy cca před měsícem.V současné době nežere.Samice žere dobře.Jako loňská mláďata je zatím nezimuji.Teploty udržuji: 27°C/den, 23°C/noc.Samce jsem již 2x násilím nakrmil.Mám přisuzovat nezájemu o potravu ještě nějakému nedostatečnému rozkrmení jako mláděte nebo je u nich občasný výpadek v přijmu potravy běžný? U samců Cerastes cerastes a Trimeresurus albolabris mám zkušenost,že přijímají potravu pouze několikrát do roka.Je fakt ,že se jedná o dospělá zvířata.Díky - Peřík.
kladno
napsal(a):
Ty ploskolebci jsou opravdu perfektní.Zajímá mi v jakých podmínkách je chováte nyní přes zimu.Jestli je nutné je zimovat.Já sem koupil loňská mláďata tohoto poddruhu a samec mi sám žral naposledy cca před měsícem.V současné době nežere.Samice žere dobře.Jako loňská mláďata je zatím nezimuji.Teploty udržuji: 27°C/den, 23°C/noc.Samce jsem již 2x násilím nakrmil.Mám přisuzovat nezájemu o potravu ještě nějakému nedostatečnému rozkrmení jako mláděte nebo je u nich občasný výpadek v přijmu potravy běžný? U samců Cerastes cerastes a Trimeresurus albolabris mám zkušenost,že přijímají potravu pouze několikrát do roka.Je fakt ,že se jedná o dospělá zvířata.Díky - Peřík.
Ahoj.Jelikož jsem je koupil před nedávnem (jak už jsem psal)a že jsou poměrně mladí ,tak je letos ještě nezimuji,mám to v plánu až příští rok.Teplotu udržuju stejně jako vy a žerou bez problémů.Dokonce se k mému překvapení začali pářitale vzhledem k jejich věku a velikosti si myslím, že z toho nic nebude.
bandor
napsal(a):
Ahoj.Jelikož jsem je koupil před nedávnem (jak už jsem psal)a že jsou poměrně mladí ,tak je letos ještě nezimuji,mám to v plánu až příští rok.Teplotu udržuju stejně jako vy a žerou bez problémů.Dokonce se k mému překvapení začali pářitale vzhledem k jejich věku a velikosti si myslím, že z toho nic nebude.
Ahoj.Jsem rád že jste tak rychle zareagoval.Zajímalo by mne jak sou starý a jaké velikosti v současnosti dosahují.Nemáte obavy z toho předčasného páření?Při jakých teplotách by se měli zimovat?Já počítám s teplotou na zimování okolo 18°C.Není to málo?Do budoucna bych měl zájem o červenější formu- nevíte jestli ji tu někdo chová?Při této příležitosti se zeptám i vás - nevíte jestli tu někdo chová Sistrurus miliarius miliarius nebo Sistrurus m. streckeri.Předem díky.S pozdravem Petřík.
kladno
napsal(a):
Ahoj.Jsem rád že jste tak rychle zareagoval.Zajímalo by mne jak sou starý a jaké velikosti v současnosti dosahují.Nemáte obavy z toho předčasného páření?Při jakých teplotách by se měli zimovat?Já počítám s teplotou na zimování okolo 18°C.Není to málo?Do budoucna bych měl zájem o červenější formu- nevíte jestli ji tu někdo chová?Při této příležitosti se zeptám i vás - nevíte jestli tu někdo chová Sistrurus miliarius miliarius nebo Sistrurus m. streckeri.Předem díky.S pozdravem Petřík.
Ahoj.V současné době mají cca 50-60cm,a měli by být NZ04,měsíc bohužel nevím protože už si je pár lidí vystřídalo
Z toho páření moc dobrej pocit nemám ,ale pozdě,snad se nic nestane.Na zimování plánuji teplotu také kolem těch 18 °C.Jinak neznám nikoho, kdo by odchovával ostatní poddruhy.K těm chřestýšům:známej má pouze S.m.b. a zatím bez odchovu,jinak jsem je ani nikde neviděl.
bandor
napsal(a):
Ahoj.V současné době mají cca 50-60cm,a měli by být NZ04,měsíc bohužel nevím protože už si je pár lidí vystřídalo
Z toho páření moc dobrej pocit nemám ,ale pozdě,snad se nic nestane.Na zimování plánuji teplotu také kolem těch 18 °C.Jinak neznám nikoho, kdo by odchovával ostatní poddruhy.K těm chřestýšům:známej má pouze S.m.b. a zatím bez odchovu,jinak jsem je ani nikde neviděl.
Ahoj.Díky za okamžitou reakci.No ještě že sou ploskolebci živorodý.Já si myslím,že díky tomu nehrozí zadržení snůšky.I když od kolegy,od kterého jsem koncem loňského roku získal mláďata chřestýšků(Sistrurus miliarius barbouri) jsem se dozvěděl o případu samice,která po předčasném páření snášela neoplozená vejce.V nejhoršim případě,když by samice nebyla schopna tato vejce vyklást by mělo dojít ke vztřebání.V literatuře jsou popisovány i případy kalcifikace.To ale už moc předcházím.Doufám a přeji Vám aby vše dobře dopadlo.
karlík

kladno
napsal(a):
Ahoj.Díky za okamžitou reakci.No ještě že sou ploskolebci živorodý.Já si myslím,že díky tomu nehrozí zadržení snůšky.I když od kolegy,od kterého jsem koncem loňského roku získal mláďata chřestýšků(Sistrurus miliarius barbouri) jsem se dozvěděl o případu samice,která po předčasném páření snášela neoplozená vejce.V nejhoršim případě,když by samice nebyla schopna tato vejce vyklást by mělo dojít ke vztřebání.V literatuře jsou popisovány i případy kalcifikace.To ale už moc předcházím.Doufám a přeji Vám aby vše dobře dopadlo.
Zdarec všichni, mám dotaz trošku z jiného soudku. Sešla se tady krásná galerie úžasných zvířat a proto mě dost se.. , že příspěvky týkající se některé fotografie se objevují úplně na jiných místech. Nejsem znalý této problematiky, tak se táži, proč?
kladno
napsal(a):
To bude v pohodě, si myslim , že samice ani nezabřezne. Ale každopádně je lepší chovat hady odděleně a připouštět pouze na paření, vždy na podzim před zimováním. Já jsem poprvé připoštěl Agkistrodon c. pictigaster ve třech letech, samice porodila jedno mládě(0,1) a šest vajec, následující rok (loni) měla šest mláďat a dvě vejce. Z ploskolebců jsem ještě odchoval Agkistrodon piscivorus connanty a Agkistrodon taylori, s věkem samice se počet mláďat ve vrhu zvětšuje, u osmileté taylori bylo ve vrhu 16 mláďat. U tayloráků bylo zajímavé , že samice zabřezla vždy až ob jeden rok.
petrov
napsal(a):
Můj Crotalus,má o něj někdo zájem je to 1.0 NZ04 cena dohodou-levně.
petrov
napsal(a):
Crotalus ruber ruber 1,0 dvouletý
bungarus
napsal(a):
Crotalus ruber ruber 1,0 dvouletý
Kobřička-Aspidelaps lubricus infuscatus 0,1
petrov
napsal(a):
Mamba - Dendroaspis angusticeps 1,0 SubAD cca130cm
pomc
napsal(a):
Zdravím všechny!Rád bych se zeptal,zda někdo chová Kapské Bitis arietans a jestli např. bude mít v brzké době odchov,nebo popř. volnou samici.Vím,že je zas tak moc lidí neodchovává,tak to alespoň takto zkoušim,díky za reakce.
moje mimčo
petrov
napsal(a):
Nový přírustek do chovu Macrovipera mauritanica
Atheris squamigera-jednodenní mládě
petrov
napsal(a):
rhinoceros
karlos lomsky
napsal(a):
aspisky
Tie Renardky su naozaj pekne,pridávam svoje.
pd
napsal(a):
Tie Renardky su naozaj pekne,pridávam svoje.
...a este samček.
karlos lomský

karlos lomský

karlos lomský

karlos lomský

karlos lomský
napsal(a):
ještě jedno foto
Taky něco přihodím...nejsou moji,ale kámoše.
...amodytka
ddt
napsal(a):
Taky něco přihodím...nejsou moji,ale kámoše.
...amodytka
Bitis arietans
petrov
napsal(a):
mauritanici
Tak mě tak napadlo trošku to tu oživit
Aspidelaps lubricus infuscatus
pomc
napsal(a):
Tak mě tak napadlo trošku to tu oživit
Aspidelaps lubricus infuscatus
2