Vážení, prosím vás o pomoc s určením pohlaví. Majitelé jsou přesvědčeni, že je to samec, Znaky to má spíš na samici a včera se s tím pářil můj samec a dneska to pářilo jinou samici. Tak co to teda, kruci, je??? Moc díky za názor. Luboš
salicornia
napsal(a):
Vážení, prosím vás o pomoc s určením pohlaví. Majitelé jsou přesvědčeni, že je to samec, Znaky to má spíš na samici a včera se s tím pářil můj samec a dneska to pářilo jinou samici. Tak co to teda, kruci, je??? Moc díky za názor. Luboš
No, nevím, co si mám myslet o tom obousměrém páření, ale podle vnějších znaků bych řekla, že je to samice. Samozřejmě to není na 100% a ani foto není nejkvalitnější, ale jsem toho názoru.
salicornia
napsal(a):
tazko povedat podla chvosta,pretoze je tak ohnuty a neda sa povedat ci je dlhi ci nie ,ale podla plastronu a jeho preliacenia by som povedal ze je to samec
a s toho ze sa ho snazil naparit iny samec bi som nerobil vedu ,ved samci ked to nanix pride skacu na setko co je podobneho tvaru
xodnik
napsal(a):
tazko povedat podla chvosta,pretoze je tak ohnuty a neda sa povedat ci je dlhi ci nie ,ale podla plastronu a jeho preliacenia by som povedal ze je to samec
a s toho ze sa ho snazil naparit iny samec bi som nerobil vedu ,ved samci ked to nanix pride skacu na setko co je podobneho tvaru
Mě to z tohodle pohledu připadá jako samice, kloaka je velmi blízko konce ocasu, ale právě to ohnutí může zkreslovat. Jinak ale páření (pokusy o páření) samce samcem není moc neobvyklé, mě to T. graeca dělá běžně, ovšem nemám u nich samici, protože je ještě mladá, takže jim ani nic jiného nezbývá.
salicornia
napsal(a):
Dneska jsem HO vrátil majitelům. Měl jsem jej jen na týden na opatrování. Ač má velmi krátký ocas, hmotnost 5,1 kg (!!!) a řádský věk, včera za krásného počasí konečně začal bušit a pářit. Zřejmě je to opravdu samec, i když rozměry i ocas jsou dost netypické. Dík za názory. Luboš