Fotky zvířat z naší přírody.

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
4.6.2007 18:48

Ahoj, sem můžete dávat fotografie které jste pořídili v naší přírodě. Ne jenom terarijní zvířátka jsou krásná!

4.6.2007 19:45

homidis napsal(a):
Ahoj, sem můžete dávat fotografie které jste pořídili v naší přírodě. Ne jenom terarijní zvířátka jsou krásná!

Ještěrka obecná Kostomlaty u Nymburka

5.6.2007 08:49

homidis napsal(a):

Jašterica zelená Lacerta viridis

5.6.2007 08:53

homidis napsal(a):

Jašterica múrová Podarcis muralis

5.6.2007 08:54

homidis napsal(a):

Jašterica krátkohlavá Lacerta agilis

5.6.2007 08:55

homidis napsal(a):

Jašterica živorodá Zootoca vivipara

5.6.2007 10:57

homidis napsal(a):

Užovka obojková (Natrix natrix)

5.6.2007 19:10

irena napsal(a):
Užovka obojková (Natrix natrix)

Vipera berus-Jablonec n/N

6.6.2007 13:43

petrov napsal(a):
Vipera berus-Jablonec n/N

Letošní první čolek ob. z mojí zahrádky.

6.6.2007 15:47

sarr napsal(a):

6.6.2007 15:52

utu napsal(a):

Jedna nezvykle zbarvená ještěrka obecná

6.6.2007 15:55

safra napsal(a):
Jedna nezvykle zbarvená ještěrka obecná

užovka

6.6.2007 15:57

safra napsal(a):
užovka

Ropuchy, jaro

6.6.2007 16:01

venomous napsal(a):

Elaphe longissima odchytena v policajnom voze v centre mesta.

6.6.2007 16:02

utu napsal(a):

rak bahenní

6.6.2007 16:03

sarr napsal(a):

Krásná fotka!

6.6.2007 16:05

safra napsal(a):
Krásná fotka!

To jsem myslela to malé zvířátko na prstě.

6.6.2007 16:16

utu napsal(a):

ještěrka

6.6.2007 16:20

rain napsal(a):
ještěrka

a jedna ropuška zelená,vytažená přímo z bazénu

6.6.2007 19:16

safra napsal(a):
To jsem myslela to malé zvířátko na prstě.

Díky! Sarr

7.6.2007 23:35

sarr napsal(a):
Díky! Sarr

skokan zelený

10.6.2007 14:09

mikka napsal(a):
skokan zelený

Další z našich krásných obojživelníků - čolek karpatský :)

14.6.2007 18:38

mitratus napsal(a):
Další z našich krásných obojživelníků - čolek karpatský :)

Ahoj, pěknej čolek, kde pak jsi na něj narazila? Tady posílám fotku jednoho tucťáka z mojeho zahradního jezírka.

15.6.2007 14:54

sarr napsal(a):
Ahoj, pěknej čolek, kde pak jsi na něj narazila? Tady posílám fotku jednoho tucťáka z mojeho zahradního jezírka.

Já se přímo těmito čolky zabývám,tak vím,kde hledat :) vyskytují se na pár místech v Beskydech

15.6.2007 14:58

mitratus napsal(a):
Já se přímo těmito čolky zabývám,tak vím,kde hledat :) vyskytují se na pár místech v Beskydech

ještě jedna fotečka,tentokráte sameček :)

16.6.2007 08:38

mitratus napsal(a):
ještě jedna fotečka,tentokráte sameček :)

Zajímáš? To jako profesionál, nebo jako amatér? Já znám jednu lokalitu v Jeseníkách............hrůza. Počítám že ještě pár roků a z čolků tam nezbude vůbec nic. Hele, když se o ně zajímáš, tak bych se tě rád na něco zeptal: můžou se ČK křížit s č. horským? Já jsem se někde dočetl, že jo. Ale moc se mi to nezdá.
Sarr

16.6.2007 13:12

sarr napsal(a):
Zajímáš? To jako profesionál, nebo jako amatér? Já znám jednu lokalitu v Jeseníkách............hrůza. Počítám že ještě pár roků a z čolků tam nezbude vůbec nic. Hele, když se o ně zajímáš, tak bych se tě rád na něco zeptal: můžou se ČK křížit s č. horským? Já jsem se někde dočetl, že jo. Ale moc se mi to nezdá.
Sarr

pokud vím,tak s spíše tvrdí,že se kříží s T.vulgaris.Triturus montandoni a alpestris se vyskytují často spolu na stejné lokalitě,takže by to snad možné i bylo,těžko říct,ale zkusím zjistit..Amatér?profesionál?Dělám na ně bakalářku,konkrétně na výskyt v Beskydech :) letos to s nimi bude bídné,jsou velké sucha,vysychají jim tůnky..

16.6.2007 17:34

mitratus napsal(a):
pokud vím,tak s spíše tvrdí,že se kříží s T.vulgaris.Triturus montandoni a alpestris se vyskytují často spolu na stejné lokalitě,takže by to snad možné i bylo,těžko říct,ale zkusím zjistit..Amatér?profesionál?Dělám na ně bakalářku,konkrétně na výskyt v Beskydech :) letos to s nimi bude bídné,jsou velké sucha,vysychají jim tůnky..

Tak to téma ti závidím. Já mám téma asi tak o 1000000% hnusnější. Já sem se byl letos na ně podívat Jeseníkách a bylo jich tam docela dost. Jenom v tý lokalitě je stejnej problém, kterej řeším já u nás na zahradě. A to (asi) přemnožení brouků potápníků. Ty jejich debilní larvy dovedou zničit celej ročník mladejch čolků a žab, kako by nic. Když jsem se pokoušel v Jeseníkách nějaký čolky nechytat, abych si je vyfotil, tak jsem měl docela problém najít nějakého pěkného samce. Většina byla dost poškozená (většinou z mládí). Kolik je v Beskydech lokalit?

16.6.2007 22:45

sarr napsal(a):
Tak to téma ti závidím. Já mám téma asi tak o 1000000% hnusnější. Já sem se byl letos na ně podívat Jeseníkách a bylo jich tam docela dost. Jenom v tý lokalitě je stejnej problém, kterej řeším já u nás na zahradě. A to (asi) přemnožení brouků potápníků. Ty jejich debilní larvy dovedou zničit celej ročník mladejch čolků a žab, kako by nic. Když jsem se pokoušel v Jeseníkách nějaký čolky nechytat, abych si je vyfotil, tak jsem měl docela problém najít nějakého pěkného samce. Většina byla dost poškozená (většinou z mládí). Kolik je v Beskydech lokalit?

No jo,letos je ta příroda celkově taková podivná..Těch lokalit moc není a nejsou stálé,zatím jsem byla na 3,na 2 jsem je našla,na té jedné nebyli..ale ještě tam zajedu,třeba je tam příště objevím.Pokud o nějakém místě víš,že se tam vyskytujou,tak dej vědět..Zajímají mně jen ty Beskydy,v Jeseníkách se jejich výskytem zabývá přímo jeden batracholog,takže tam už je to podchycené dobře..

25.6.2007 14:04

homidis napsal(a):

Odchyt poraněné samice zmije.foto minulý týden

25.6.2007 14:06

homidis napsal(a):

další

25.6.2007 14:08

homidis napsal(a):

a další

25.6.2007 14:10

homidis napsal(a):

a tady je další

25.6.2007 14:16

safra napsal(a):
a tady je další

Á pardon, to mělo být jemon jednou!

1.7.2007 22:18

homidis napsal(a):

Skokánek žijící u nás na zahradě.

2.7.2007 19:55

pokquok napsal(a):
Skokánek žijící u nás na zahradě.

blatnice skvrnitá

2.7.2007 19:57

ml napsal(a):
blatnice skvrnitá

Nepoznáte někdo čí by to mohl být pulec?

2.7.2007 20:30

ml napsal(a):

Že by blatnice skvrnitá

3.7.2007 07:25

epicrates napsal(a):
Že by blatnice skvrnitá

Taky myslím, ale bylo mi řečeno, že by to mohl být i čolek velký.

3.7.2007 07:29

ml napsal(a):

krásná ropuška

3.7.2007 07:35

ml napsal(a):
krásná ropuška

čoleček

3.7.2007 08:34

ml napsal(a):

Larva čolka vypadá úplně jinak.Tohle je určitě pulec blatnice.

3.7.2007 09:14

ml napsal(a):

Je to pulec blatnice, larvy čolků vypadají opravdu úplně jinak.

3.7.2007 09:32

krokodyl napsal(a):
Je to pulec blatnice, larvy čolků vypadají opravdu úplně jinak.

To jsem ráda.Dík

7.7.2007 21:57

mitratus napsal(a):
No jo,letos je ta příroda celkově taková podivná..Těch lokalit moc není a nejsou stálé,zatím jsem byla na 3,na 2 jsem je našla,na té jedné nebyli..ale ještě tam zajedu,třeba je tam příště objevím.Pokud o nějakém místě víš,že se tam vyskytujou,tak dej vědět..Zajímají mně jen ty Beskydy,v Jeseníkách se jejich výskytem zabývá přímo jeden batracholog,takže tam už je to podchycené dobře..

Vážení, nevíte, jak je to s výskytem plazů a obojživelníků v Podkrkonoší, respektive, je tady někdo, kdo se tím zabývá? Je reálná myšlenka pozvat někoho takového na konkrétní lokalitu, aby se tam porozhlédl a řekl nám, co za zajímavé anebo i běžné druhy tady žijí?

9.7.2007 18:43

ml napsal(a):
To jsem ráda.Dík

Tak dneska jsem měl taky čest s jednou frajerkou od nás z přírody. U jednoho potoka s kamenitým břehem se vyvalovala Vipera berus. Bylo to u známých na stavbě a už tam měli na ní připravenej kyblíček, tak jsem jí hned chytil a odnesli jsme jí dál. Tady by asi nepřežila moc dlouho, domácí zvířata by jí asi neudělala moc dobře. Měla ale nádhernou kresbu, byla hodně tmavá a čára byla krásně výrazná, sytě černá. Nejspíš samička, pěkně se vztekala a syčela, ale jakpak nakonec utíkala, když jsme jí pustili.

9.7.2007 19:43

h vysin napsal(a):
Tak dneska jsem měl taky čest s jednou frajerkou od nás z přírody. U jednoho potoka s kamenitým břehem se vyvalovala Vipera berus. Bylo to u známých na stavbě a už tam měli na ní připravenej kyblíček, tak jsem jí hned chytil a odnesli jsme jí dál. Tady by asi nepřežila moc dlouho, domácí zvířata by jí asi neudělala moc dobře. Měla ale nádhernou kresbu, byla hodně tmavá a čára byla krásně výrazná, sytě černá. Nejspíš samička, pěkně se vztekala a syčela, ale jakpak nakonec utíkala, když jsme jí pustili.

...čára byla krásně výrazná, sytě černá... tak to byl spíš samec

10.7.2007 17:42

krokodyl napsal(a):
...čára byla krásně výrazná, sytě černá... tak to byl spíš samec

No nevim, myslel jsem že u zmijí se to dá poznat podle ocásku. Měla totiž plynulej přechod mezi ocasem a tělem. Myslel jsem si vždycky, že samci maji výrazně silnější tělo a tenkej ocásek s prudkym přechodem. Ale rád se poučim, já jsem přecijen spíš přes krajty.

10.7.2007 17:58

h vysin napsal(a):
No nevim, myslel jsem že u zmijí se to dá poznat podle ocásku. Měla totiž plynulej přechod mezi ocasem a tělem. Myslel jsem si vždycky, že samci maji výrazně silnější tělo a tenkej ocásek s prudkym přechodem. Ale rád se poučim, já jsem přecijen spíš přes krajty.

U zmije obecné je poměrně velký rozdíl mezi klasickým zbarvením samce a samice, samec je šedý s výrazně černou čárou a samice spíš hnědá s tmavěhnědou čárou. Samice jsou takové zavalitější, ale na to se spolehnout nedá a vizuelně podle ocásku to není tak snadné, pokud ji nemáš v ruce. Ten dichromatismus pohlaví je ale zřetelný.

10.7.2007 18:04

krokodyl napsal(a):
U zmije obecné je poměrně velký rozdíl mezi klasickým zbarvením samce a samice, samec je šedý s výrazně černou čárou a samice spíš hnědá s tmavěhnědou čárou. Samice jsou takové zavalitější, ale na to se spolehnout nedá a vizuelně podle ocásku to není tak snadné, pokud ji nemáš v ruce. Ten dichromatismus pohlaví je ale zřetelný.

V horní části vlákna můžeš vidět samice zmijí a tady přihodím fotku samce pro porovnání.

10.7.2007 18:05

krokodyl napsal(a):
V horní části vlákna můžeš vidět samice zmijí a tady přihodím fotku samce pro porovnání.

a samice...

10.7.2007 22:47

krokodyl napsal(a):
a samice...

Díky za fotky, takhle je znam taky, ale jelikož žiju na Šumavě a tady jsou zmije trošku tmavší, tak se to podle tohohle asi poznat nedá. Měla barvu podstatně tmavší, než oba exempláře na fotce. Tak pro představu, barva těla byla asi taková, jako má ta samice čáru a kresba byla opravdu výrazně tmavší, až bych řekl že černá. Tak nevím, ale vlastně je to jedno, samec nebo samice, na tom nezáleží. Hlavně že tu ještě žijou a že je lidi nezabíjeji.

10.7.2007 23:18

ml napsal(a):

Je to pulec Blatnice svrnité, naší vzácné žabky, určitě ne malej čolek

11.7.2007 07:56

h vysin napsal(a):
Díky za fotky, takhle je znam taky, ale jelikož žiju na Šumavě a tady jsou zmije trošku tmavší, tak se to podle tohohle asi poznat nedá. Měla barvu podstatně tmavší, než oba exempláře na fotce. Tak pro představu, barva těla byla asi taková, jako má ta samice čáru a kresba byla opravdu výrazně tmavší, až bych řekl že černá. Tak nevím, ale vlastně je to jedno, samec nebo samice, na tom nezáleží. Hlavně že tu ještě žijou a že je lidi nezabíjeji.

I tak si myslím, že pokud byl základ těla hnědý, tak je to spíš samice. Ale jak píšeš je to jedno, hlavně, že se jim daří

11.7.2007 09:34

atheris1 napsal(a):
Je to pulec Blatnice svrnité, naší vzácné žabky, určitě ne malej čolek

Je to opravdu pulec blatnice. Jsou to nejvetsi pulci z nasich zab. Colci larva ma vzdy kerickovitá zabra za hlavou a uz ve velikosti 1cm ma hrudni koncetiny narozdil od zabich pulcu, kteri maji nejprve panevni a az pak hrudni.

4.8.2007 21:14

petrm napsal(a):
Je to opravdu pulec blatnice. Jsou to nejvetsi pulci z nasich zab. Colci larva ma vzdy kerickovitá zabra za hlavou a uz ve velikosti 1cm ma hrudni koncetiny narozdil od zabich pulcu, kteri maji nejprve panevni a az pak hrudni.

Zamenis longissimus, tentokrát z Čech.

5.8.2007 00:00

krokodyl napsal(a):
Zamenis longissimus, tentokrát z Čech.

A ještě jednou společně s Coronella austriaca (ta spodní) ze stejné lokality, která byla neobvykle hodně tmavá, navíc před svlekem, takže ještě tmavší.

5.8.2007 00:03

krokodyl napsal(a):
A ještě jednou společně s Coronella austriaca (ta spodní) ze stejné lokality, která byla neobvykle hodně tmavá, navíc před svlekem, takže ještě tmavší.

detail coronelly

5.8.2007 19:13

utu napsal(a):

Nymburk

6.8.2007 12:01

krokodyl napsal(a):
detail coronelly

Zdravím,
Stromovka už není Elaphe longissima ?

6.8.2007 14:52

argy napsal(a):
Zdravím,

ten úsměv je okouzlující

6.8.2007 19:47

argy napsal(a):
Zdravím,

Podle novějšího rozdělení byl tak trochu dost uměle seskládaný rod Elaphe rozčleněn do více rodů podle fylogenetické a fyziologické blízkosti jednotlivých druhů. V současnosti jsou Elaphe jen E. sauromates, quatuorlineata, dione, bimaculata, schrenckii, anomala, climacophora, quadrivirgata a s určitými výhradami E. carinata. Do rodu Zamenis patří společně s longissimou také Z. lineatus (část populací z dřívějšího poddruhu E. longissima romana z j. Itálie), Z. persicus, Z. situla a Z. hohenackeri.

6.8.2007 20:45

krokodyl napsal(a):
Podle novějšího rozdělení byl tak trochu dost uměle seskládaný rod Elaphe rozčleněn do více rodů podle fylogenetické a fyziologické blízkosti jednotlivých druhů. V současnosti jsou Elaphe jen E. sauromates, quatuorlineata, dione, bimaculata, schrenckii, anomala, climacophora, quadrivirgata a s určitými výhradami E. carinata. Do rodu Zamenis patří společně s longissimou také Z. lineatus (část populací z dřívějšího poddruhu E. longissima romana z j. Itálie), Z. persicus, Z. situla a Z. hohenackeri.

Aha,tak to sem nevěděl dík

20.8.2007 18:14

homidis napsal(a):

Malý čolek

27.8.2007 20:20

mitratus napsal(a):
Malý čolek

jen tak při lovu

27.8.2007 20:21

nohyc napsal(a):
jen tak při lovu

a ještě jednou

28.8.2007 11:32

nohyc napsal(a):
a ještě jednou

mlok skvrnitý

28.8.2007 16:24

dzerzi napsal(a):
mlok skvrnitý

Včerejší úlovek.

28.8.2007 16:25

halapremek napsal(a):
Včerejší úlovek.

Ještě jedna

28.8.2007 16:27

halapremek napsal(a):
Ještě jedna

A ještě něco skákajícího.

9.7.2010 20:51
imz52

XXX.XXX.174.65

Dobrý den, jedná se o užovku hladkou - Coronella austriaca, a to i na dalších snímcích

9.7.2010 20:54
imz52

XXX.XXX.174.65

Jedná se o blatnici skvrrnitou- Pelobates fuscus - typický pulec.
Ivan Zwach

11.7.2010 07:50
petrov

XXX.XXX.89.39

13.7.2010 06:19
krab

XXX.XXX.94.137

mafuk napsal(a):
Rak - Velká Amerika

Jedná se o raka bahenního(Astacus leptodactylus),je chránění.

13.7.2010 23:04
k666

XXX.XXX.17.141

super fotky, ale neuspokojuje mě :" žába ,had a pod." zkuste být trošku konkrétní jste přece profici. dik

20.7.2010 12:02
kadlik

XXX.XXX.11.87

homidis napsal(a):

bylo jich 7....

6.8.2010 21:05
petrov

XXX.XXX.89.39

obojkovka-Český ráj,rybník Vidlák

6.8.2010 21:07
petrov

XXX.XXX.89.39

skokan zelený-Český ráj,rybník Vidlák

6.8.2010 21:09
petrov

XXX.XXX.89.39