Řecko > Sporady > Skopelos

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

letosnake

17.6.2007 17:45
letosnake

Dobrý den, vzhledem k tomu, že v srpnu letím na dovolenou do Skopelosu, moc by mě zajímala herpetofauna tohoto ostrova. Chtěl bych tedy poprosit ty, kteří třeba náhodou někdy byli na Skopelosu, či Skiathosu, nebo Allonisossu, aby sem napsali něco o herpetofauně tohoto ostrova (nebo nějakého sousedního), konkrétně o hadech. Je možné, že se mi nikdo neozve, jelikož je to poměrně malý a méně známý ostrov, ale přesto bych chtěl zkusit štěstí. Třeba se někdo, kdo tam byl opravdu najde...Sám jsem se dočetl o tom, že zde je celkem hojná zamenis situla a malpolon. Mě by ale zajímaly Vaše vlastní názory a postřehy...Takže pokud se někdo takový najde, prosím neváhejte sem napsat své zkušenosti s tímto řeckým ostrovem. Předem děkuji za případné odpovědi.

Letosnake

17.6.2007 18:13

letosnake napsal(a):
Dobrý den, vzhledem k tomu, že v srpnu letím na dovolenou do Skopelosu, moc by mě zajímala herpetofauna tohoto ostrova. Chtěl bych tedy poprosit ty, kteří třeba náhodou někdy byli na Skopelosu, či Skiathosu, nebo Allonisossu, aby sem napsali něco o herpetofauně tohoto ostrova (nebo nějakého sousedního), konkrétně o hadech. Je možné, že se mi nikdo neozve, jelikož je to poměrně malý a méně známý ostrov, ale přesto bych chtěl zkusit štěstí. Třeba se někdo, kdo tam byl opravdu najde...Sám jsem se dočetl o tom, že zde je celkem hojná zamenis situla a malpolon. Mě by ale zajímaly Vaše vlastní názory a postřehy...Takže pokud se někdo takový najde, prosím neváhejte sem napsat své zkušenosti s tímto řeckým ostrovem. Předem děkuji za případné odpovědi.

Letosnake

Ahoj,na Skopelosu jsem byl v září a říjnu 1998.Je to překrásný ostrov,ale,bohužel pro hadaře není příliš atraktivní.Celé dny jsem věnoval průzkumu terénu a jediní plazi,s kterými jsem se setkal byli dva Malpoloni,několik blavorů a velké množství jednoho druhu ještěrek.Zajímavostí je také,že tam nežijí suchozemské želvy.Dole u přístavu ve Skopelosu je k dostání anglicky psaná publikace o fauně Severních Sporad,kde se dozvíš vše o herpetofauně Skopelosu.(pokud ji tam ještě budou mít,já jsem si ji jen prohlédl a nekupoval).Tak,že celkový dojem pro mě byl takový,že je to překrásný ostrov s perfektními lokalitami,ale bohužel se zlomkem herpetofauny oproti centrálnímu Řecku,kde jsem byl 17x. Přeji více štěstí.

Přidejte reakci

Přidat smajlík