Boa constrictor - maximální délka

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
9.1.2006 19:40

Ahoj vsem. Na nemoderované diskuzi se rozvíjí diskuze na téma maximální délky hroznýsu. Literaturou uvádená maximální délka 5,6 metru se muze zdát hodne a kazdý kdo má doma svého "hroznýse domácího" jen neverícne kýve hlavou. Tento údaj bych ale nepodcenoval, sám jsem videl na vlastní oci nekolik hroznýsu pres 3 metry a verím ze jsou schopni dorust i více.
Zde je pát fotek, první ze Zoo v Brisbane:

8.12.2005 10:06

© acanthos napsal(a):
Ahoj vsem. Na nemoderované diskuzi se rozvíjí diskuze na téma maximální délky hroznýsu. Literaturou uvádená maximální délka 5,6 metru se muze zdát hodne a kazdý kdo má doma svého "hroznýse domácího" jen neverícne kýve hlavou. Tento údaj bych ale nepodcenoval, sám jsem videl na vlastní oci nekolik hroznýsu pres 3 metry a verím ze jsou schopni dorust i více.

prírodovedné museum Guatemala City a Boa constrictor pres 3m velký, z fotky to tak nevypadá:

8.12.2005 10:08

© acanthos napsal(a):

Tenhle macík je odchovaný v zajetí v Nemecku, vází 30kg, je mu osm let, takze je to vlastne jeste "mláde", jeste poroste.

8.12.2005 10:31

© acanthos napsal(a):

Acanthosi, nerad bych se tady seknul a nebo naopak opravoval tebe, ale podle fotek jsou ty první dvě (alespon ta uplně první) krajty mřížkovaný. A nebo teda hroznýš se zvláštní kresbou. Ještě jsem se zaběhnul podívat do sklepa na to moje "hovádko" 5metrový, a mám za to, že ty hroznýši jsou spíš krajty. No, třeba jsem se seknul......

Jinak co se tý velikosti hroznýšů týče. Já jsem se nikdy nesetkal s hroznýšem delším než 3m. Myslím si, že velikost kolem 2 až 2,5m je nejobvyklejší. Neřikám, že delší nejsou.Ale ten udaj 5,6m už uváděl p. Vergner ve své knize z roku 1986. Asi to byl údaj o největším chyceném jedinci tohoto druhu v přírodě (a ten údaj může být starý už třeba 100let) a spisovatelé a další ho pořád "opisují" a uvádějí dál. Toť můj názor

8.12.2005 10:44

reptas napsal(a):

Acanthosi, nerad bych se tady seknul a nebo naopak opravoval tebe, ale podle fotek jsou ty první dvě (alespon ta uplně první) krajty mřížkovaný. A nebo teda hroznýš se zvláštní kresbou. Ještě jsem se zaběhnul podívat do sklepa na to moje "hovádko" 5metrový, a mám za to, že ty hroznýši jsou spíš krajty. No, třeba jsem se seknul......

Jinak co se tý velikosti hroznýšů týče. Já jsem se nikdy nesetkal s hroznýšem delším než 3m. Myslím si, že velikost kolem 2 až 2,5m je nejobvyklejší. Neřikám, že delší nejsou.Ale ten udaj 5,6m už uváděl p. Vergner ve své knize z roku 1986. Asi to byl údaj o největším chyceném jedinci tohoto druhu v přírodě (a ten údaj může být starý už třeba 100let) a spisovatelé a další ho pořád "opisují" a uvádějí dál. Toť můj názor

Martas,
ta první fotka je stazená z netu a je u ní uvedeno Boa constrictor, jukni sem:
http://www.chemie.unibas.ch/~bratschi/Fotos/Brisbane%202001.html
Ta druhá fotka je moje a taktéz na popisce ke zvíreti na terárku bylo uvedeno B. constrictor.

8.12.2005 10:58

© acanthos napsal(a):
Martas,
Ta druhá fotka je moje a taktéz na popisce ke zvíreti na terárku bylo uvedeno B. constrictor.

OK:-)) nechci se hádat:-)) Jen jsem dával na porovnání fotku tý mojí mřížkovky. Byl jsem už v mnoha zoologických a někdy ty anglický názvy dělaj "bordel". A tohle může být i chyba toho, kdo ty fotky dával na net. Ale fakt se mi zdá, že minimálně ta první je krajta.

Zajímám se i o kryptozoologii. Mimo jiné tam je plno údfajů o velkých hadech (např. od plukovníka Fawceta). Jestli se nebudete zlobit, můžu vám, který to bude zajímat hodiot odkaz na super kryptozoologický stránky

8.12.2005 11:03

reptas napsal(a):
OK:-)) nechci se hádat:-)) Jen jsem dával na porovnání fotku tý mojí mřížkovky. Byl jsem už v mnoha zoologických a někdy ty anglický názvy dělaj "bordel". A tohle může být i chyba toho, kdo ty fotky dával na net. Ale fakt se mi zdá, že minimálně ta první je krajta.

Zajímám se i o kryptozoologii. Mimo jiné tam je plno údfajů o velkých hadech (např. od plukovníka Fawceta). Jestli se nebudete zlobit, můžu vám, který to bude zajímat hodiot odkaz na super kryptozoologický stránky

Vynikajúco reptas!
I kryptozoológia môže byť ako vedný dobor zaujímavý!!

Na tej prvej i druhej snímke je podľa všetkého skutočne Python reticulatus:-).

V každom prípade sú dané snímky jasným dôkazom, že ani na nete nie je každž snímok určený správne.
Sme ľudia, nie?! Každý sa raz môže seknúť...

8.12.2005 11:07

stevo napsal(a):
Vynikajúco reptas!
I kryptozoológia môže byť ako vedný dobor zaujímavý!!

Na tej prvej i druhej snímke je podľa všetkého skutočne Python reticulatus:-).

V každom prípade sú dané snímky jasným dôkazom, že ani na nete nie je každž snímok určený správne.
Sme ľudia, nie?! Každý sa raz môže seknúť...

vždyt já taky nikomu nenadávám:-))) jen opatrně naznačuju:-))) Já sám nejsem žádnej machr a taky se občas seknu.......

tak tady je ten odkaz:
http://www.volny.cz/rojar/cryptozoologie/

Udělejte si na to názor samy. Já se o kryptozoologii zajímám cca 12 let. Přečetl jsem toho už moc. Ne vše musí být pravda, ale na druhou stranu, proč něco pravda být nemůže??:-)))

8.12.2005 11:35

reptas napsal(a):
vždyt já taky nikomu nenadávám:-))) jen opatrně naznačuju:-))) Já sám nejsem žádnej machr a taky se občas seknu.......

tak tady je ten odkaz:
http://www.volny.cz/rojar/cryptozoologie/

Udělejte si na to názor samy. Já se o kryptozoologii zajímám cca 12 let. Přečetl jsem toho už moc. Ne vše musí být pravda, ale na druhou stranu, proč něco pravda být nemůže??:-)))

Reptas, ale ve´d to nemalo vyznieť ako že niekomu nadávaš!!!, ale ako poklona!!Ponúkol si nám možnosť nazrieť pod vedný odbor, ktorému sa venuje iba pár ľudí.
...Neviem, čo sa to deje s ľuďmi...Minule som na nete skutočne slušne poďakoval za ponúknutú spoluprácu a daný človek bol presvedčený, že mu nadávam.
Asi je chyba vo mne...
Prepáčte mi za to!

Súhlasím s Tebou - vždy je na "pravde" aspoň trošku pravdy. Nie?!

8.12.2005 12:10

stevo napsal(a):
Reptas, ale ve´d to nemalo vyznieť ako že niekomu nadávaš!!!, ale ako poklona!!Ponúkol si nám možnosť nazrieť pod vedný odbor, ktorému sa venuje iba pár ľudí.
...Neviem, čo sa to deje s ľuďmi...Minule som na nete skutočne slušne poďakoval za ponúknutú spoluprácu a daný človek bol presvedčený, že mu nadávam.
Asi je chyba vo mne...
Prepáčte mi za to!

Súhlasím s Tebou - vždy je na "pravde" aspoň trošku pravdy. Nie?!

Stevo, v poho. Nezlobím se ani nic podobnýho. Sám jsem si nebyl jistý, když jsem tam dával tu námitku. Ty fotky nejsou zrovna dobrý a barevná variabilita hadů je úžasná. Takže jsem sám čekal, že se na mě sesypete:-)))))) takže všechno dobrý,ju

8.12.2005 13:53

© acanthos napsal(a):

No, fakt se nezlob, ale tohle je Python reticulatus... Nemůžu si pomoct... Maj to tam blbě určený... Boa constrictor má trochu jinou stavbu těla, jinej vzor a vůbec... je to na první pohled evidentní - B.constrictor a P.reticulatus jsou úplně jiný hadi...

8.12.2005 13:56

© acanthos napsal(a):

navíc, nejedná se o oficiální stránky zoo, ale pouze nějakej "domácí cestopis" lidí, který zoologii třeba vůbec nemusej rozumět, takže bych se na tento zdroj vůbec nespoléhal...

8.12.2005 14:18

jan kubat napsal(a):
navíc, nejedná se o oficiální stránky zoo, ale pouze nějakej "domácí cestopis" lidí, který zoologii třeba vůbec nemusej rozumět, takže bych se na tento zdroj vůbec nespoléhal...

Asi jo, do velkých hadu nedelám a tak se omlouvám za prípadnou nechtenou mistifikaci. Ale ta tretí fotka je "real" hroznýs. Pokud muze mít v osmi letech tyhle rozmery, kolik bude mít asi ve 20 letech a ze se hroznýsi dozívají 20 let a mozná i více je snad vseobecne známé.

8.12.2005 15:00

© acanthos napsal(a):
Asi jo, do velkých hadu nedelám a tak se omlouvám za prípadnou nechtenou mistifikaci. Ale ta tretí fotka je "real" hroznýs. Pokud muze mít v osmi letech tyhle rozmery, kolik bude mít asi ve 20 letech a ze se hroznýsi dozívají 20 let a mozná i více je snad vseobecne známé.

cau ja se k vam taky pridam ten prvni had je 100pro krajta mřížkovana, a to druhy foto je asi taky krajta když se podivate na jeji hlavu tak by to melo byt celkem jasny, za jejim okem je taková uzka čára kterou maji mřížkatice. jestli ta prvni fotka je z brisbane tak jejich krajty maj okolo 6.5metru

8.12.2005 16:02

lachesis napsal(a):
cau ja se k vam taky pridam ten prvni had je 100pro krajta mřížkovana, a to druhy foto je asi taky krajta když se podivate na jeji hlavu tak by to melo byt celkem jasny, za jejim okem je taková uzka čára kterou maji mřížkatice. jestli ta prvni fotka je z brisbane tak jejich krajty maj okolo 6.5metru

No, já přidám taky nějakou fotku :) Tahle krajta měří odhadem 7 metrů, fotku jsem našel na netu, myslim, že pochází z USA, z nějaký chovný stanice :)

8.12.2005 16:03

jan kubat napsal(a):
No, já přidám taky nějakou fotku :) Tahle krajta měří odhadem 7 metrů, fotku jsem našel na netu, myslim, že pochází z USA, z nějaký chovný stanice :)

A tahle tmavka (Python molurus bivittatus) je taky slušná

8.12.2005 18:59

jan kubat napsal(a):
A tahle tmavka (Python molurus bivittatus) je taky slušná

a co tohle

8.12.2005 19:41

© acanthos napsal(a):

Ach boze. neverte vsetkemu co je na nete. To ze nejaky nevzdelanec da na net fotky python reticulatus pod nazvom boa constrictor neznamena ze je to tak. Je to evidentne pyton mriezkovany. Kto neveri nech studuje a netrepe sprostosti

http://www.reptilia.cz/teraatlas/index.php?pismeno=&zvire=python%20reticulatus.inc

8.12.2005 19:49

© acanthos napsal(a):

No natej tretej fotke je naozaj boa constrictor ale ten tiez nema 5 metrov ale len cca. 2,5 metra. Je pravda ze hadi rastu cely zivot ale nie pol metra za rok. Rychlo rastu len prve tri roky potom dosiahnu pohlavnu dospelost a rastu uz len pomaly. Takze za tych 20 rokov bude mat mozno 3 metre aj nieco. Aj to iba ak bdue mat dost potravy a dost velky priestor na pohyb atd.

8.12.2005 20:48

lachesis napsal(a):
a co tohle

tak to je fakt síla, kam se ten "červík" toho mnicha hrabe

8.12.2005 20:50

lachesis napsal(a):
a co tohle

tohle je zase Python sebae baštící gazelu... Neni roztomilá?

31.12.2005 13:13

minomino napsal(a):
Ach boze. neverte vsetkemu co je na nete. To ze nejaky nevzdelanec da na net fotky python reticulatus pod nazvom boa constrictor neznamena ze je to tak. Je to evidentne pyton mriezkovany. Kto neveri nech studuje a netrepe sprostosti

http://www.reptilia.cz/teraatlas/index.php?pismeno=&zvire=python%20reticulatus.inc

Tak ty prvni dvě foto jsou opravdu mřížkatice,ale třetí je fakt hroznýš.Co se týče tý dýlky,tak jsem jednou na burze potkal pána s bednou a tam byl prej 2,95 m dlouhej hroznýš.Já mu nevěřil a tak jsem sehnal metr a hezky ho přeměřil.No pán kecal.Měl 2,9 m.Fakt jsem tomu nevěřil,ale bylo to tak.Chtěl ho prodat,protože mu bylo líto těch králíků co hádek papal.

31.12.2005 16:30

© acanthos napsal(a):

Ahoj, osobně jsem viděl chovnou skupinu 5-ti letých Boa constrictor constrictor z Peru a zvířata měla v průměru kolem 4 metrů. Některá míň a jiná víc. m.

31.12.2005 17:24

kocour napsal(a):
Ahoj, osobně jsem viděl chovnou skupinu 5-ti letých Boa constrictor constrictor z Peru a zvířata měla v průměru kolem 4 metrů. Některá míň a jiná víc. m.

Ahoj, mohl bych vědět u koho jsi měl možnost vidět tak velké hroznýše Peru? Bylo to u nás v republice? Já viděl na vlastní oči největší samici Peru u kamaráda a ta měla 3m a musím říct, že byla řádně mohutná.

31.12.2005 17:35

kocour napsal(a):

Ty 4m se mi nějak nezdaj, největší co jsem kdy viděl byla samice u kamaráda, původně tvrdil, že má 3,6m po změření jsem zjistil, že má "pouze" 311 cm a asi tak 35 - 40 kg, musim říct, že opravdu krásnej had, je mu 14 let.

1.1.2006 16:21

hadi doupe napsal(a):
Ty 4m se mi nějak nezdaj, největší co jsem kdy viděl byla samice u kamaráda, původně tvrdil, že má 3,6m po změření jsem zjistil, že má "pouze" 311 cm a asi tak 35 - 40 kg, musim říct, že opravdu krásnej had, je mu 14 let.

Ahoj, ruku na srdce, neměřil jsem je. Nicméně jsem už viděl řadu krajt a hroznýšu a opravdu si myslím, že měli 4 m. Mohutní byly asi jako 3 metrová tmavka.
Jinak je to skupina 7 zvířat, 5 let starých, F2 generace. Je to v ČR, konkrétního chovatele uvádět nebudu.
Bohužel se nedaří jejich rozmnožení, moc se jim nechce do páření a když už se páří, tak z toho nic není, ani neoplozená vejce.
m.

1.1.2006 17:15

kocour napsal(a):
Ahoj, ruku na srdce, neměřil jsem je. Nicméně jsem už viděl řadu krajt a hroznýšu a opravdu si myslím, že měli 4 m. Mohutní byly asi jako 3 metrová tmavka.
Jinak je to skupina 7 zvířat, 5 let starých, F2 generace. Je to v ČR, konkrétního chovatele uvádět nebudu.
Bohužel se nedaří jejich rozmnožení, moc se jim nechce do páření a když už se páří, tak z toho nic není, ani neoplozená vejce.
m.

cau kocoure mohl by si me prosim poslat fotky tech hroznysu jestli naky mas? dik :-)

1.1.2006 18:11

lachesis napsal(a):
cau kocoure mohl by si me prosim poslat fotky tech hroznysu jestli naky mas? dik :-)

Čau nemám ani jednu, tak bohužel. :( A navíc to nejsou moji hadi.
m.

1.1.2006 23:00

kocour napsal(a):
m.

Cau. "ruku na srdce"ale ked ich nemas zmeranych tak je to asi tak hodnoverna informacia ako ten prvy obrazok reticulatusa. Pocul som o par jedincoch ktore maju nieco nad 3 metre ale urcite nie 4m. Bez toho aby si ich sam odmeral nemozes nieco take tvrdit.

cislo.5

2.1.2006 00:01
cislo.5

minomino napsal(a):
Cau. "ruku na srdce"ale ked ich nemas zmeranych tak je to asi tak hodnoverna informacia ako ten prvy obrazok reticulatusa. Pocul som o par jedincoch ktore maju nieco nad 3 metre ale urcite nie 4m. Bez toho aby si ich sam odmeral nemozes nieco take tvrdit.

Vogel ve své knize Džungle na tisíci ostrovech uvádí osobní ulovení a následné změření Boa constrictor constrictor.Cituji "...když jsem ho pak v Caracasu změřil,ukázalo se,že má plné čtyři metry,a spíše o něco více.Vážil 40 kg a byl to největší a nejkrásnější hroznýš,jakého jsem kdy viděl."Je to sice také o hodnověrnosti,ale myslím,že Zdeňku Vogelovi se věřit dá,zvláště když se jedná o výpravu Chicágské zoologické společnosti.

2.1.2006 00:32

cislo.5 napsal(a):
Vogel ve své knize Džungle na tisíci ostrovech uvádí osobní ulovení a následné změření Boa constrictor constrictor.Cituji "...když jsem ho pak v Caracasu změřil,ukázalo se,že má plné čtyři metry,a spíše o něco více.Vážil 40 kg a byl to největší a nejkrásnější hroznýš,jakého jsem kdy viděl."Je to sice také o hodnověrnosti,ale myslím,že Zdeňku Vogelovi se věřit dá,zvláště když se jedná o výpravu Chicágské zoologické společnosti.

No teoreticky by sa im mohlo verit ale po tom vsetkom co som uz cital napr.:
https://www.ifauna.cz/clanky/clanek.php?id=3412&rubrika=3
Uz neverim ziadnym samozvanym odbornikom. Napr.: "a spíše o něco více" tak ho zmeral alebo len odhadol. Ja ked meriam tak je to presne na centimeter a kedze toho hroznysa zabil mohol ho v klude zmerat. a co je to uz za zoologa ktory pri skumani zvierat dane zviera zabije. U mna ma taky "zoolog" hodnovernost takmer ziadnu

cislo.5

2.1.2006 07:40
cislo.5

minomino napsal(a):
No teoreticky by sa im mohlo verit ale po tom vsetkom co som uz cital napr.:
https://www.ifauna.cz/clanky/clanek.php?id=3412&rubrika=3
Uz neverim ziadnym samozvanym odbornikom. Napr.: "a spíše o něco více" tak ho zmeral alebo len odhadol. Ja ked meriam tak je to presne na centimeter a kedze toho hroznysa zabil mohol ho v klude zmerat. a co je to uz za zoologa ktory pri skumani zvierat dane zviera zabije. U mna ma taky "zoolog" hodnovernost takmer ziadnu

Oni ho nezabili,pouze odchytili,tedy ulovili živého.A změř 4m živého hroznýše přesně na cm.To nejde.

2.1.2006 08:28

minomino napsal(a):

Já myslím, že můžu. Viděl jsem už řadu velkých hroznýšů kolem 3 metrů délky, ale toto je úplně něco jiného. Jsou to krásná mohutná zvířata s velkou hlavou.
Nejsou to mý hadi a nikomu doma s metrem pobíhat nebudu, takže si myslím, že jejich velikost mým (dovoluji si tvrdit) fundovaným odhadem je v rozpětí 350-410 cm.
A mysli si co chceš.
m.

2.1.2006 12:45

cislo.5 napsal(a):
Oni ho nezabili,pouze odchytili,tedy ulovili živého.A změř 4m živého hroznýše přesně na cm.To nejde.

no pod slovom ulovili si nepredstavujem odchyt ale usmrtenie. ale sak nebudem sa hadat. Vo volnej prirode mozno dosiahnu 4m lebo maju nato priestorove podmienky ale v zajati o tom pochybujem

2.1.2006 12:47

kocour napsal(a):
Já myslím, že můžu. Viděl jsem už řadu velkých hroznýšů kolem 3 metrů délky, ale toto je úplně něco jiného. Jsou to krásná mohutná zvířata s velkou hlavou.
Nejsou to mý hadi a nikomu doma s metrem pobíhat nebudu, takže si myslím, že jejich velikost mým (dovoluji si tvrdit) fundovaným odhadem je v rozpětí 350-410 cm.
A mysli si co chceš.
m.

No tak to je dost velke rozpatie mysilm ze 3,5m je mozne ale nad 4m v zajati si myslim ze nie. Kedze nemas ani foto ani si ich nemeral tak to je len cisty odhad a vzhladom na ich mohutnost je dost tazke odhadnut dlzku ;)

2.1.2006 13:27

minomino napsal(a):
No tak to je dost velke rozpatie mysilm ze 3,5m je mozne ale nad 4m v zajati si myslim ze nie. Kedze nemas ani foto ani si ich nemeral tak to je len cisty odhad a vzhladom na ich mohutnost je dost tazke odhadnut dlzku ;)

Hele to zase debatime o ničem, viděl jsem řadu hadů i velkých hroznýšů, takže rozhodně neměli 3 metry a navíc jsem psal, že někteří byly přes 4 a jiní pod. Věř nebo ne. Každopádně to jsou pořádní hadi, kteří dle mého názoru mají ke čtyřem metrům.
Howgh ;) m.

cislo.5

2.1.2006 14:17
cislo.5

minomino napsal(a):
no pod slovom ulovili si nepredstavujem odchyt ale usmrtenie. ale sak nebudem sa hadat. Vo volnej prirode mozno dosiahnu 4m lebo maju nato priestorove podmienky ale v zajati o tom pochybujem

Možná ve slovenštině,v češtině můžeš lovit i živá zvířata zcela běžně.Co třeba "lovy beze zbraní".Zřejmě ale neznáš Zdeňka Vogela,zakladatele moderní české teraristiky.Měl jsem to štěstí,že jsem ho osobně znal.Doporučuji přečíst si pár jeho knížek,jinak by jsi nepochyboval o jeho kvalifikaci zoologa.

5.1.2006 19:20

kocour napsal(a):
Hele to zase debatime o ničem, viděl jsem řadu hadů i velkých hroznýšů, takže rozhodně neměli 3 metry a navíc jsem psal, že někteří byly přes 4 a jiní pod. Věř nebo ne. Každopádně to jsou pořádní hadi, kteří dle mého názoru mají ke čtyřem metrům.
Howgh ;) m.

cauvec co rikate tomuhle prckovi?

5.1.2006 20:26

lachesis napsal(a):
cauvec co rikate tomuhle prckovi?

ten byl krmenej steroidama,ne?:-)) bomba....

5.1.2006 20:59

reptas napsal(a):
ten byl krmenej steroidama,ne?:-)) bomba....

Ahoj chovatelé hroznýšovitých krasavců. Jestli mohu jen malinko reagovat, než mne zde někdo utluče, pak bych se chtěl zmínit o mnou viděných třech největších hroznýších co jsem kdy na vlastní oči mohl vidět. Tak první byl před deseti lety u mého známéhu v Teplé u Chebu, hroznýší samice měřila plných 310cm , nebyla ani zas tak tlustá, ale kus to byl. Byla do klasická hroznýšice domácí, potom o pár let později jsem byl na inzerát , prodám třímetrového boa , když majitelka vyndala nehorázně dlouhého hroznýše z terária , byla to opět míchaná samice, byla zajímavě tmavě fialová ale když jsme jí dali na příč pokojem který měl 3,5 m , chyběl jí jen kousek do konce. Co bylo zajímaví, majitelka měla doma dalmatina a ten had s ním byl v kontaktu, aniž by mu nějak ublížil. Dokonce nám ukazovala fotky, kdy hroznýš leží na psovi v křesle a chrápe. Poslední největší samice Peru , píšu největší , protože to byla opět samice a svou váhou a délkou byla nej. Ta samice do dnes žije a je jí odhadem 8 let, měří rovný tři metry a váží kolem 25kg. Knížku od pana Vogela jsem četl, mrzí mě jen to, že v té knize je několik fotografií a zrovna tohoto hroznýše tam nedali. Už jsem četl i na internetu o 5,45m dlouhých hroznýších chycených v Peru, ale opět žádná pořádná fotka. Výše zmiňované 4m hroznýše bych rád viděl na vlastní oči. Podle mě se opět jedná o Peru, protože to jsou největší nomináti vůbec, tedy píše se to. Ale znám lidi co je chovají a opravdu jim v růstu nestíhají žádní jiní hroznýši. Pokud by mohl někdo tak velkého hroznýše , myslím více jak 3,5m vyfotit a vložit sem, bylo by to asi moc zajímavé, ale odhadovat hadovo délku, nevím nevím, chovám hady více jak deset let a netroufl bych si to, když ano, opravdu jen s velikým odhadem, ale asi ne na centimetry. Pokud máte někdo tak velké hady, prosím zveřejněte je zde, rádi se podíváme. S pozdravem Ládin.

6.1.2006 05:56

© acanthos napsal(a):

zdravímsahodlouze jsem se zde rozepsal o dané tématice,ale několikrát mi to spadlo,tak jen telegraficky:
- první 2 fotky jsou P.reticulatus,acanthos se "zase"seklsorry
- na netu najdete různý stupiditi,videl jsem nějakou Pelusios jako želvu bahenní,t.j. vůbec sranda,když amat.ter.(američtí),určují evropskou faunu
- max. délka 5,50 Trinidad , 4,20 Surinam atd.
- stáří udajů není přece chybou, martas-co mají udávat,jen to co
viděli?já Vás taky neviděl a věřím,že jste,dokonce věřím že většina i teraristice rozumí
-max. věk ? nevím přesně,ale 20 let je jistě doloženejch,a jak jistě víte,plazi rostou stále,i když ve stáří mnohem pomaleji
- nezpochybňoval bych žádná data jen proto,že jsem to neviděl,nebo prostě proto,že toho zase tak moc nevím,berete si
do úst lidi,kteří v teraristice něco znamenají,at se Vám to líbí,či nikoliv,trochu úcty by nikomu nezaškodilo
- v neposlední řadě by jste si měli uvědomit,že ti vaši hodnýši dom.
jsou vesměs kříženci(průměr),a průměrná velikost se udáva 3-3,2
metru.(poddruhy různých velikostí)
Takže chovu zdar

6.1.2006 06:03

k abel napsal(a):
zdravímsahodlouze jsem se zde rozepsal o dané tématice,ale několikrát mi to spadlo,tak jen telegraficky:
- na netu najdete různý stupiditi,videl jsem nějakou Pelusios jako želvu bahenní,t.j. vůbec sranda,když amat.ter.(američtí),určují evropskou faunu
viděli?já Vás taky neviděl a věřím,že jste,dokonce věřím že většina i teraristice rozumí
-max. věk ? nevím přesně,ale 20 let je jistě doloženejch,a jak jistě víte,plazi rostou stále,i když ve stáří mnohem pomaleji
- nezpochybňoval bych žádná data jen proto,že jsem to neviděl,nebo prostě proto,že toho zase tak moc nevím,berete si
do úst lidi,kteří v teraristice něco znamenají,at se Vám to líbí,či nikoliv,trochu úcty by nikomu nezaškodilo
Takže chovu zdar

...vložil bych sem fotku ,ale i sbalená ma 2,1 MB,vlastnoručně chycený b.c.ortonii,t.j. na důkaz že vím o čem mluvím.Tak

6.1.2006 13:41

k abel napsal(a):
Takže chovu zdar

Ked su taky hodnoverny preco nedaju niekde nejaku fotku alebo iny dokaz podla ktorej by sa to dalo aspon priblizne overit?
"max. délka 5,50 Trinidad , 4,20 Surinam" tomuto fakt neverim bez dokazu, este tie 4 metre z davkou optimizmu dokazem uznat ale 5 ,metrov bez dokazu neverim.

7.1.2006 03:06

minomino napsal(a):
Ked su taky hodnoverny preco nedaju niekde nejaku fotku alebo iny dokaz podla ktorej by sa to dalo aspon priblizne overit?
"max. délka 5,50 Trinidad , 4,20 Surinam" tomuto fakt neverim bez dokazu, este tie 4 metre z davkou optimizmu dokazem uznat ale 5 ,metrov bez dokazu neverim.

... možná že před těmi x lety netušili,že bude nějakej internet a
na něm diskuse na tohle téma!?... nebo máš jiné vysvětlení?

7.1.2006 09:38

k abel napsal(a):
... možná že před těmi x lety netušili,že bude nějakej internet a
na něm diskuse na tohle téma!?... nebo máš jiné vysvětlení?

myslim ze kazdy normalny by si take zviera odfotil na pamiatku aby sa mal cim chvalit ;). A preco prave pred X-lety sak ked tak bezne dorastaju ako pises tak by nemal byt problem spravit foto ;)

7.1.2006 09:42

k abel napsal(a):
...vložil bych sem fotku ,ale i sbalená ma 2,1 MB,vlastnoručně chycený b.c.ortonii,t.j. na důkaz že vím o čem mluvím.Tak

Tak sem tu fotku dej. Neni nic jednodussi nez ji zmensit. Pokud nemás zádný program tak to treba otervri v obycejnym malování pod windows a dej roztáhnout na 20 %, ulozit jako *.jpg, a je to.

8.1.2006 02:55

minomino napsal(a):
myslim ze kazdy normalny by si take zviera odfotil na pamiatku aby sa mal cim chvalit ;). A preco prave pred X-lety sak ked tak bezne dorastaju ako pises tak by nemal byt problem spravit foto ;)

zdar a sílu
Doložené a ověřené udaje: délka / věk
python reticulatus......................... 9,76 /21
eunectes murinus......................... 9,15 / nenašel jsem
liasis amethistinus ....................... 8,24 /17
python m.bivittatus....................... 8,05 / nen.jsem
python sebae .............................. 7,62 / "
boa constrictor............................. 5,65 /220a 9měs.
Kobra kralovská .......................... 5,60 / 17

..... nemám důvod pokládat lidi,kteří tyto údaje po léta shromaždují,ověřují za lháře a hlupáky,nejspíš se jednalo o renomované zoology,příp. herpetology,kteří tyto údaje pak
také uváděli ve svých odb.pracích.Budu věřit jim,raději než
lidem v diskusních forech zdekteré většinou neznám,a
kteří někdy prokazují až neuvěřitelné znalosti (alespon si to myslí),přesto že chovají např. 1 želvu či hada,pár let a chtějí
pak o tom psát knihy.

8.1.2006 03:00

k abel napsal(a):
zdar a sílu
Doložené a ověřené udaje: délka / věk
python reticulatus......................... 9,76 /21
eunectes murinus......................... 9,15 / nenašel jsem
liasis amethistinus ....................... 8,24 /17
python m.bivittatus....................... 8,05 / nen.jsem
python sebae .............................. 7,62 / "
boa constrictor............................. 5,65 /220a 9měs.
Kobra kralovská .......................... 5,60 / 17

..... nemám důvod pokládat lidi,kteří tyto údaje po léta shromaždují,ověřují za lháře a hlupáky,nejspíš se jednalo o renomované zoology,příp. herpetology,kteří tyto údaje pak
také uváděli ve svých odb.pracích.Budu věřit jim,raději než
lidem v diskusních forech zdekteré většinou neznám,a
kteří někdy prokazují až neuvěřitelné znalosti (alespon si to myslí),přesto že chovají např. 1 želvu či hada,pár let a chtějí
pak o tom psát knihy.

boa.... 22 let (jasnačka) pro rejpaly,jen důkazže se všichni mužeme splést

8.1.2006 16:35

minomino napsal(a):

.... pozri sa na nadpis max.dl'žka ???

8.1.2006 16:39

minomino napsal(a):

... myslim že nie?u nás v česku myslet znamená hovno vědět.S tím
ulovit-zabít je taky fakt moc dobrý

8.1.2006 16:44

k abel napsal(a):
... myslim že nie?u nás v česku myslet znamená hovno vědět.S tím
ulovit-zabít je taky fakt moc dobrý

... aby bylo jasno,t.j. reakce ma minomino

8.1.2006 16:50

sysel napsal(a):
Tak sem tu fotku dej. Neni nic jednodussi nez ji zmensit. Pokud nemás zádný program tak to treba otervri v obycejnym malování pod windows a dej roztáhnout na 20 %, ulozit jako *.jpg, a je to.

... hoši,přečtěte si řádně kdo co píše!Nejni tam ani slovo o tom,že na obrázku je 4m hroznýš, ale b.c.ortonii a ti nedorustají tak velkých rozměru jako nominátní.Udávané délky poddruhu si můžete každý najít na internetu.Stačí chtít a taky se musí občas někomu i věřit.Ne všichni jsou lovci senzací!

8.1.2006 17:18

k abel napsal(a):
Takže chovu zdar

Já se tu přece nehádám o důvěryhodnosti i 100let starýho údaje o velikosti hroznýše. Jen mi přijde trochu blbý, když ve všech knihách se píše dorůstají velikosti až 5,5m. Fajn, věřím tomu. ale nebyla by lepší formulace: "Hroznýši v zajetí dorůstají kolem 2 až 3m, největší změřený jedinec měl však 5,5m " ?? O tohle mi jde. Pak si obyčejnej člověk tohle přečte v knize a zakáže svý ratolesti koupit hada, z kterýho vyroste takováhle obluda!! Sám píšete, že jste viděl hada kolem 4m a to byl kapitální kousek!! Jde mi spíš o upřesnění informací pro lidi, kteří s teristikou třeba začínají. Já sám mám na videu natočenou mřížkovku, který bylo cca 25 let a měla asi 8m a 100kg. Sám se nepovažuju za žádnýho profíka, na to tady jsou jiní, ale mám rád pořádek :-)))

8.1.2006 18:57

reptas napsal(a):
Já se tu přece nehádám o důvěryhodnosti i 100let starýho údaje o velikosti hroznýše. Jen mi přijde trochu blbý, když ve všech knihách se píše dorůstají velikosti až 5,5m. Fajn, věřím tomu. ale nebyla by lepší formulace: "Hroznýši v zajetí dorůstají kolem 2 až 3m, největší změřený jedinec měl však 5,5m " ?? O tohle mi jde. Pak si obyčejnej člověk tohle přečte v knize a zakáže svý ratolesti koupit hada, z kterýho vyroste takováhle obluda!! Sám píšete, že jste viděl hada kolem 4m a to byl kapitální kousek!! Jde mi spíš o upřesnění informací pro lidi, kteří s teristikou třeba začínají. Já sám mám na videu natočenou mřížkovku, který bylo cca 25 let a měla asi 8m a 100kg. Sám se nepovažuju za žádnýho profíka, na to tady jsou jiní, ale mám rád pořádek :-)))

Suhlasim, o toto iste islo aj mne.

9.1.2006 19:22

© acanthos napsal(a):
Martas,

Acanthos: na té první fotce není hroznýš. Už jsme se o otm bavili na jiném fóru, někdo tam tu fotku dal a jen jsme se všichni shodli, že to není hroznýš a to tam je dost zkušených haďařů;o) Neber to nijak proti sobě, jen jsem si na to vzpoměla, tak se přidávám;o)

9.1.2006 19:40

k abel napsal(a):
... hoši,přečtěte si řádně kdo co píše!Nejni tam ani slovo o tom,že na obrázku je 4m hroznýš, ale b.c.ortonii a ti nedorustají tak velkých rozměru jako nominátní.Udávané délky poddruhu si můžete každý najít na internetu.Stačí chtít a taky se musí občas někomu i věřit.Ne všichni jsou lovci senzací!

Několik milionů lidí např. věří na ufo, několik milionů lidí zase věří třeba na čerty. Věřit si může každý tomu čemu uzná za vhodný. To že je na té fotce b.c.ortonii neznamená, že jí sem nemůžeš dát.

Přidejte reakci

Přidat smajlík