zdenek0s
napsal(a):
Dobrý den,
já bych se chtěl zeptat, jek je to s chovem a odchovem hroznýšovce kubánského. Konkrétně by mě zajímalo, jak velké terárium mám udělat pro pár, jakou potřebuje teplotu a vlhlkost v teráriu a jak je to s jejich odbytem, co se týče mláďat. Děkuji za odpovědi. Zdeněk
S odbytem? :-)) Nač stahovat kalhoty, když je brod ještě daleko??:-)) jdou na odbyt, jako každý jiný hadi. Ale asi to není nic "modniho". Měl jsem je jen asi rok, dospělý pár. Samice nebyla ani 3m dlouhá, ale dorůstají i přes 3m. jsou to poměrně kousaví hadi. POdmínky podobné jako E.cenchria. Jen možná víc větví. Rozměry na pár bych viděl tak 120x60x60. ale poradí ti snad někdo, kdo je chová dýl a má zkušenosti i s odchovy
reptas
napsal(a):
S odbytem? :-)) Nač stahovat kalhoty, když je brod ještě daleko??:-)) jdou na odbyt, jako každý jiný hadi. Ale asi to není nic "modniho". Měl jsem je jen asi rok, dospělý pár. Samice nebyla ani 3m dlouhá, ale dorůstají i přes 3m. jsou to poměrně kousaví hadi. POdmínky podobné jako E.cenchria. Jen možná víc větví. Rozměry na pár bych viděl tak 120x60x60. ale poradí ti snad někdo, kdo je chová dýl a má zkušenosti i s odchovy
Choval sem je cca 5 let. terarium jak říká kolega stačí tech 120/60/60. S chovem nejsou problémy. Kousali mě jen mládata, když povyrostli tak se naprosto uklidnili. Rozdráždění dospělci poměrně hojně využívají jejich nechvalně známou obranu a to že s kloaky vystříknou páchnoucí sekret. Vůni bych přirovnal k tchořoj a to nepřehánim. Další jejich nevíhoda je ta že si značkujou terarium (vůni sem popsal v předešlé větě) Čištění nepomáhá ba naopak čim víc čistíte tím víc značkujou. Většinou to během dvou tří dnů vyprchá a je pokoj. (vy to necítíte hadi jo) S odchovem sem neměl problémy. Zvířata sem choval odděleně a vždy v říjnu sem je připustil. Ke spojení docházelo takřka okamžitě. S vlhkostí je to jednoduché. Žijou na Kubě v poměrně vlhkých jeskyních,ale bez problémů snáši sušší terárium. Stačí 3-4X do týdne porosit. U mě když měli sucho tak zalezli do bazénku s vodou. Co se týče odbytu mládat tak sem je prodával vždy za 1000Kč a pokud vim tak nebyl problém se jich zbavit. Tuto cenu si udrželi do dnes. Přikládám foto. Nejsou to moje zvířata. V době před cca 5-6 lety ještě moc digi fotáky nefrčeli.