vedris
napsal(a):
Dobrý den!
Prosím mohli byste mi poradit nebo říct svůj názor.Chtěl bych si do jednoho teraria pořídit dva hady a to budto elaphe guttata nebo elaphe obsoleta do teraria s guttatou.
aj ked je hadom lepsie ´samym´ tak mozu byt v jednom terariu a moze byt aj guttata s obsoletou len musia byt rovnakeho pohlavia aby nedoslo k medzidruhovemu krizeniu, inak sama som mala jedneho casu dve gutky spolu ale mozem povedat ze mat ich po jednom je ovela vyhodnejsie, ci uz sa to tyka kontroly trusu, krmenia ci prip. chorob, tak vela stastia vo vybere a v chove
die3
napsal(a):
aj ked je hadom lepsie ´samym´ tak mozu byt v jednom terariu a moze byt aj guttata s obsoletou len musia byt rovnakeho pohlavia aby nedoslo k medzidruhovemu krizeniu, inak sama som mala jedneho casu dve gutky spolu ale mozem povedat ze mat ich po jednom je ovela vyhodnejsie, ci uz sa to tyka kontroly trusu, krmenia ci prip. chorob, tak vela stastia vo vybere a v chove
mne by pravě nevadilo že by se to skřížilo mne de o to aby se navzájem nesežrali.Nebo si neublížili.A rád bych právě viděl křížence elaphe guttata elaphe obsoleta.
vedris
napsal(a):
mne by pravě nevadilo že by se to skřížilo mne de o to aby se navzájem nesežrali.Nebo si neublížili.A rád bych právě viděl křížence elaphe guttata elaphe obsoleta.
nejsou moc pekni, vypadaji jako cervene obsolety, ... foto mam na jinem kompu, kdyz si vzpomenu, tak ho tak za tyden sem prihodim.
vedris
napsal(a):
slibene fotky krizence
hardcore
napsal(a):
nejsou moc pekni, vypadaji jako cervene obsolety, ... foto mam na jinem kompu, kdyz si vzpomenu, tak ho tak za tyden sem prihodim.
druha, ... nejsou to moc hezky zvirata, zravy to jo, jinak tohle konkretni zvire je docela klidny, nekousavy, proste jako normalni guttata, ... ale je to krizenec.
Uživatel s deaktivovaným účtem

vedris
napsal(a):
Dobrý den!
Prosím mohli byste mi poradit nebo říct svůj názor.Chtěl bych si do jednoho teraria pořídit dva hady a to budto elaphe guttata nebo elaphe obsoleta do teraria s guttatou.
moje rada je dávat dohromady jen podobně žravé jedince, jinak dopadneš jako já. K svýmu asi půlmetrovýmu háděti gutky jsem přidala asi o 10cm menší samici. Ten větší byl hroznej ňouma, bál se i toho nejmenšího holete, samička byla naopak hodně aktivní a žravá, ale přeci jen o dost menší, takže jsem si myslela že to bude v pohodě. Vydrželo to soužití necelý měsíc. Před odjezdem na 6denní školní kurz jsem je nakrmila a po návratu našla jen samici. Tak jsem ji hodila dvě odrostlejší holata a šla hledat samce... Samozřejmě že jsem nic nenašla, jen samice byla podivně tlustá a nemohla se ani schoulit do doupěte. Ale i tak ty dvě holata do sebe nasoukala...
Za 7dní sežrala 4 větší potkaní holata a hada většího než je ona...