Prosím o radu! Mám půroční agamy (vousatky). Poslední tři, čtyři dny se nemohou ani vystát, jedna má pokousanou nohu, která jí lehounce krvácí, zdá se, že jí to provedla ta druhá. Od té doby na sebe útočí, neustále se honí, je vidět, že ta kousnutá je ve stresu. Navíc jí zpoloviny zčernala zespod tlamička. Myslte, že by bylo rozumné je dát od sebe? Nebo mám ještě vyčkat? Nerada bych, aby byla každá sama, ale pokud nebude zbytí. Prosím o vaše rady. Děkuji předem.
otrokarka
napsal(a):
Prosím o radu! Mám půroční agamy (vousatky). Poslední tři, čtyři dny se nemohou ani vystát, jedna má pokousanou nohu, která jí lehounce krvácí, zdá se, že jí to provedla ta druhá. Od té doby na sebe útočí, neustále se honí, je vidět, že ta kousnutá je ve stresu. Navíc jí zpoloviny zčernala zespod tlamička. Myslte, že by bylo rozumné je dát od sebe? Nebo mám ještě vyčkat? Nerada bych, aby byla každá sama, ale pokud nebude zbytí. Prosím o vaše rady. Děkuji předem.
Pravděpodobně se jedná o 2 samce. Ti se nesnesou. Radím oddělit jednoho od druhého.
otrokarka
napsal(a):
Rozhodně oddělit.Nemusí se jednat přímo o 2 samce.Půlroční agamy ještě tolik nesoupeří kvůli tomu že by to byli samci,ale mastí se tam všichni navzájem.Já mám doma samici,kterou jsem vykoupil ze skupinky 4 mláďat.Jí chybí 2 prsty a kus ocasu,ostatní mláďata dopadla mnohem hůř.Byl to zverimex takže jim bylo úplně jedno,že se tam zabijou.