,,Dobrý den,,
,,získal jsem 0.004 Philotamnus CB/12/07,po čtrnácti dnech začala všechna mládata
již po druhém svleku přijímat vcelku ochotně malé rasbory.Přirozenou potravou
by měly být žabky a gekoni,,,po dobu třech neděl jsem násilně krmil nohy
drápatek,která také ochotně dojídala,,drápatky došly,,
Otázka,,pokud bude had přijímat pouze ryby,,jako náhr.za žabky,bude potřeba
dotovat tyto nějakýma vitamínama,,??Něco málo jsem zaslechl o nedostatku
čehosi v rybách apod.Díky,,
euroviperidae
napsal(a):
,,Dobrý den,,
,,získal jsem 0.004 Philotamnus CB/12/07,po čtrnácti dnech začala všechna mládata
již po druhém svleku přijímat vcelku ochotně malé rasbory.Přirozenou potravou
by měly být žabky a gekoni,,,po dobu třech neděl jsem násilně krmil nohy
drápatek,která také ochotně dojídala,,drápatky došly,,
Otázka,,pokud bude had přijímat pouze ryby,,jako náhr.za žabky,bude potřeba
dotovat tyto nějakýma vitamínama,,??Něco málo jsem zaslechl o nedostatku
čehosi v rybách apod.Díky,,
V některých rybách je nedostatek vytamínu B. Ale nejsem si jistej, v kterých to je, ale u sladkovodních je to asi pravdepodobnější. Ale jestli se pletu, tak ať mě někdo opraví.
alesklement
napsal(a):
V některých rybách je nedostatek vytamínu B. Ale nejsem si jistej, v kterých to je, ale u sladkovodních je to asi pravdepodobnější. Ale jestli se pletu, tak ať mě někdo opraví.
Přesněji obsahují látky, které odbourávají vit. B, proto je vhodné při častém krmení rybami občas B dodávat.
euroviperidae
napsal(a):
,,aha,,rozumím,,něco málo jsem tušil,tedy dobrá budu je občas dotovat
B-éčkem,,B-komplex je myslím v cajku ne??Dík P.
ty hadi vypadají suprově měl by jsem o něaké zájem ale jinak ktomu krmení.......skoušel jsem žabožravé zmije krmit holatama myší které jsem nechal poskákat v krabyčce kunkama nebo ropuchama a malí chřestýšovci kteří nechtěli myšata se mohli přetrhnout
zmijak80
napsal(a):
ty hadi vypadají suprově měl by jsem o něaké zájem ale jinak ktomu krmení.......skoušel jsem žabožravé zmije krmit holatama myší které jsem nechal poskákat v krabyčce kunkama nebo ropuchama a malí chřestýšovci kteří nechtěli myšata se mohli přetrhnout
,,diky za info,,kunky ani jine žabule ted k použití nemám,drapule kupuji za 12 kč,,
a rybek mám jak nablito,zustanu zatim u nich,ale budu jeste dodavat B-komplex.
Hele,,asi nebude tezke je sehnat,ani drahe,,na němcích jsem videl občas inzerát,ale
bude se asi v drtivé většině jednat o importy adultů,,druhů označených jako sp.
Já je normálně vzal ve velokosti cca.12-15 cm jako dvoudenní mimina silná asi
jako vlasec,,tak snad to klapne,,,Pkud někdo máte nějaké zkušenostis těmito mini
pseudomambama tak sem s nima,,Hezky svatky Borůvka
p.s...myšátka jsou zatím vzhledem k velikosti hlav a šířce krku neskutečně velká
euroviperidae
napsal(a):
,,diky za info,,kunky ani jine žabule ted k použití nemám,drapule kupuji za 12 kč,,
a rybek mám jak nablito,zustanu zatim u nich,ale budu jeste dodavat B-komplex.
Hele,,asi nebude tezke je sehnat,ani drahe,,na němcích jsem videl občas inzerát,ale
bude se asi v drtivé většině jednat o importy adultů,,druhů označených jako sp.
Já je normálně vzal ve velokosti cca.12-15 cm jako dvoudenní mimina silná asi
jako vlasec,,tak snad to klapne,,,Pkud někdo máte nějaké zkušenostis těmito mini
pseudomambama tak sem s nima,,Hezky svatky Borůvka
p.s...myšátka jsou zatím vzhledem k velikosti hlav a šířce krku neskutečně velká
Čau Pavle.Já jsem krmil malé korálovky pavíma okama nebo xifama místo ještěrek.Myšata byla moc velká a ještěrky jsem neměl a v nějaké knize jsem si přečetl,že jako náhražka jdou rybky,ale musíš podávat vitaminy.Asi to nejde na pořád,ale dočasně to šlo .Je pravda,že jsem jim dal taky naporcovaný myšata a když už háďata byla větší,přešel jsem na celý myšata .Vše šlo bez újmy na zdraví háďat.
Přeji krásný svátky všem chovatelům.
pavelcicola
napsal(a):
Čau Pavle.Já jsem krmil malé korálovky pavíma okama nebo xifama místo ještěrek.Myšata byla moc velká a ještěrky jsem neměl a v nějaké knize jsem si přečetl,že jako náhražka jdou rybky,ale musíš podávat vitaminy.Asi to nejde na pořád,ale dočasně to šlo .Je pravda,že jsem jim dal taky naporcovaný myšata a když už háďata byla větší,přešel jsem na celý myšata .Vše šlo bez újmy na zdraví háďat.
Přeji krásný svátky všem chovatelům.
no ono jde taky oto jak moc jsou žravévspomínám jaké dilema jsem měl z malejma kaznakovkama a velikostí holat ale naporcované je brali hned a nebo malí schlegeláci to je taky supr
jinak něak v těch užovkách nemám přehled ale neni více druhů co se podobají dendroaspiskám????
ono dendroaspisky se dají sehnat lehce snad všechny druhy ale já si naně netroufnu i když už ne jednou jsem byl téměř rozhodnutej ale pak se jim podivám do těch očí a nevěřim si
zmijak80
napsal(a):
no ono jde taky oto jak moc jsou žravévspomínám jaké dilema jsem měl z malejma kaznakovkama a velikostí holat ale naporcované je brali hned a nebo malí schlegeláci to je taky supr
jinak něak v těch užovkách nemám přehled ale neni více druhů co se podobají dendroaspiskám????
ono dendroaspisky se dají sehnat lehce snad všechny druhy ale já si naně netroufnu i když už ne jednou jsem byl téměř rozhodnutej ale pak se jim podivám do těch očí a nevěřim si
,,až tak lehce se všechny druhy Dendroaspisek rozhodne sehnat nedaji,,,
treba na slušnou viridisku jsem letos vubec nenarazil,,zato polylepisek bylo
v Holandsku jak sraček fakt za hubičku.Jen mi zajima kdy jste mel kaznakovky a od koho,
ja se zbavoval pred osmi lety velke skupiny 5.9 dospělé a 11.4 mládata,,
od te doby jsem jich moc nevidel,,diky za odpoved
krokodyl
napsal(a):
Přesněji obsahují látky, které odbourávají vit. B, proto je vhodné při častém krmení rybami občas B dodávat.
Možný nedostatek vitamínu B,způsobený krmením rybami hrozí jen při krmení kaprovitými rybami,které obsahují enzym histaminázu,který negativně ovlivňuje metabolizmus vit.B.Při krmení jinými rybkami např.okouny ,toto nehrozí.Dále se vit.B likviduje u všech ryb,které byly zmražené.Tady je na místě dodávat vitamínové přípravky.U zvířat,jejichž jsou ryby standartní součástí jídelníčku ,nemusíme při zkrmování nekaprovitých ryb vit.B dodávat.
gator
napsal(a):
Možný nedostatek vitamínu B,způsobený krmením rybami hrozí jen při krmení kaprovitými rybami,které obsahují enzym histaminázu,který negativně ovlivňuje metabolizmus vit.B.Při krmení jinými rybkami např.okouny ,toto nehrozí.Dále se vit.B likviduje u všech ryb,které byly zmražené.Tady je na místě dodávat vitamínové přípravky.U zvířat,jejichž jsou ryby standartní součástí jídelníčku ,nemusíme při zkrmování nekaprovitých ryb vit.B dodávat.
Jelikož je většina plevelných rybek kaprovitých a nebo se často používají právě rozmražené rybky, tak se tomu B nevyhne.
krokodyl
napsal(a):
Jelikož je většina plevelných rybek kaprovitých a nebo se často používají právě rozmražené rybky, tak se tomu B nevyhne.
měl jsem je od rudy gabriela tenkrát jen po 1500kč což dnes je téměř nemožné asi sehnat no jinak letos mě pastor chtěl prodat 3 druhy krom viridisek to je pravda ale ty se podle mě zas dají sehnat všude a pokud se nemílím tak jeto nejvíce chovaný a rozmnožovaný druh
myslím že za dospělou samici polilepisky chtěl 3500 za samce 3000 za jamesonky také po 3500 a zaangusticeps myslím 3000
zmijak80
napsal(a):
měl jsem je od rudy gabriela tenkrát jen po 1500kč což dnes je téměř nemožné asi sehnat no jinak letos mě pastor chtěl prodat 3 druhy krom viridisek to je pravda ale ty se podle mě zas dají sehnat všude a pokud se nemílím tak jeto nejvíce chovaný a rozmnožovaný druh
myslím že za dospělou samici polilepisky chtěl 3500 za samce 3000 za jamesonky také po 3500 a zaangusticeps myslím 3000
Jinak nebydlel si v budovcově ulici na žiškově v poděbradech????
jestli jo tak sme spolu několikrát kecali u piva pod padákem
už to ale bude pomalu 10 let
zmijak80
napsal(a):
Jinak nebydlel si v budovcově ulici na žiškově v poděbradech????
jestli jo tak sme spolu několikrát kecali u piva pod padákem
už to ale bude pomalu 10 let
,,ano,to sedí,jen to bude trochu dýl..před 10lety jsem nebyl v CZ,,,
a na jihu jsem ví než osm let,Budovcova bydlí mí rodiče,já bydlel v Dukelské,
kde jsem také měl zvěř,,P.
euroviperidae
napsal(a):
,,ano,to sedí,jen to bude trochu dýl..před 10lety jsem nebyl v CZ,,,
a na jihu jsem ví než osm let,Budovcova bydlí mí rodiče,já bydlel v Dukelské,
kde jsem také měl zvěř,,P.
tak to jo no měl si mladšího brášku já bydlel kousek od vás no v té době jsem začínal choval jsem tenkrát sice jen gramostolu roseu ze zveráku ale byl to muj začátekpodle vidění by jsi mě určitě poznal bydlel sem naproti a chodil sem pod padák z týmou a fandou stránským a mím bráchou