Dnes jsem poslal dopis na MŽP s prosbou o veřejné vystoupení ministerstva a následnou obhajobu jejich návrhu novely před televizí.Tento dopis jsem odeslal
pí.Krebsové,která aspoň Já si to myslím zcela né vhodně obhajovala postoj ministerstva.
Po telefonickém rozhovoru s touto paní jsem naopak nabyl přesvědčení že mluvily sice Ona,ale odpovědi jí připravil někdo jiný?
Obratem jsem dostal odpověd ( pokusím se to sem vložit,přeposlal jsem to i Karlovy)zatím jen stručný výtah.Zaměstnanci ministerstva jsou prý příliž zaneprázdněni a budou se zabývat připomýnkamy za strany České herpetologické organizace a i jiných organizací,takže to podle ní nepůjde,ale Mám to prý zkusit oslovit některé konkrétní lidi přímo,neuvedla samozřejmě koho,jestli se na kameru vyjádří či nikoliv.
Zároveň nevyloučile nějakou diskuzi až vše zpracují a bude tento nešťastný zákon připraven k předložení do vlády se na kameru vyjádřit.
Tak nevým co si otom Mám myslet
jiri korda
napsal(a):
Dnes jsem poslal dopis na MŽP s prosbou o veřejné vystoupení ministerstva a následnou obhajobu jejich návrhu novely před televizí.Tento dopis jsem odeslal
pí.Krebsové,která aspoň Já si to myslím zcela né vhodně obhajovala postoj ministerstva.
Po telefonickém rozhovoru s touto paní jsem naopak nabyl přesvědčení že mluvily sice Ona,ale odpovědi jí připravil někdo jiný?
Obratem jsem dostal odpověd ( pokusím se to sem vložit,přeposlal jsem to i Karlovy)zatím jen stručný výtah.Zaměstnanci ministerstva jsou prý příliž zaneprázdněni a budou se zabývat připomýnkamy za strany České herpetologické organizace a i jiných organizací,takže to podle ní nepůjde,ale Mám to prý zkusit oslovit některé konkrétní lidi přímo,neuvedla samozřejmě koho,jestli se na kameru vyjádří či nikoliv.
Zároveň nevyloučile nějakou diskuzi až vše zpracují a bude tento nešťastný zákon připraven k předložení do vlády se na kameru vyjádřit.
Tak nevým co si otom Mám myslet
.... byl jsem požádán abych vložil:
# ------------ Původní zpráva ------------
# Od: <Jarmila_Krebsova@env.cz>
# Předmět: k CITES
# Datum: 01.2.2008 15:13:55
# ----------------------------------------
# Dobrý den, pane Kordo,
# termín pro zaslání připomínek k novele zákona končil včerejším dnem.
# Předpokládáme, že Vámi zmiňované dotazy byly součástí připomínek zaslaných
# na naši adresu. Protože vypořádání připomínek bude probíhat v
# následujících dnech, nebude asi možné zároveň jednat se členy
# herpetologické společnosti. Prosím, abyste vyčkali na odpovědi k Vašim
# připomínkám a v případě nejasností, nás opět oslovili. Obávám se, že v
# tuto chvíli asi nebudou mít kolegové z odborných útvarů, kteří na novele
# pracují a právě se budou zabývat vypořádáním jednotlivých připomínek, čas
# na další aktivity. Můžete samozřejmě oslovit přímo je.
#
# Pokud by šlo ale o jakoukoli formu mediální prezentace - briefing či
# tiskovou konferenci, pak musím říci, že MŽP rozhodně neplánuje předtím,
# než bude známa definitivní podoba návrhu novely, v jaké bude předložena
# vládě, žádnou mediální prezentaci a tiskové oddělení ani žádné takové akce
# kolegům ze sekce ochrany přírody a krajiny nebude moci doporučit. O novele
# samozřejmě budeme rádi podrobně hovořit i s novináři, ale až bude známa
# její konečná podoba, nikoli pracovní verze.
#
# děkuji za pochopení a zdravím,
#
# Jarmila Krebsová
# tiskové odd. MŽP
# Vršovická 65, 100 10 Praha 10
# 26712 2417, 602 183031
# jarmila_krebsova@env.cz
# Zvažte, prosím, zda je nutné tuto zprávu vytisknout, nebo ušetřit životní
# prostředí.
. . . škoda jen že stejné stanovisko,nemájí když připravují zákony,které se pak tisknou všem úřadům,jednotlivým poslancům a senátorům , cha ,cha ... že by pokrytectví ,mnou tak často a vehementně poukazované ... udělej si obr. každý sám
k abel
napsal(a):
.... byl jsem požádán abych vložil:
# ------------ Původní zpráva ------------
# Od: <Jarmila_Krebsova@env.cz>
# Předmět: k CITES
# Datum: 01.2.2008 15:13:55
# ----------------------------------------
# Dobrý den, pane Kordo,
# termín pro zaslání připomínek k novele zákona končil včerejším dnem.
# Předpokládáme, že Vámi zmiňované dotazy byly součástí připomínek zaslaných
# na naši adresu. Protože vypořádání připomínek bude probíhat v
# následujících dnech, nebude asi možné zároveň jednat se členy
# herpetologické společnosti. Prosím, abyste vyčkali na odpovědi k Vašim
# připomínkám a v případě nejasností, nás opět oslovili. Obávám se, že v
# tuto chvíli asi nebudou mít kolegové z odborných útvarů, kteří na novele
# pracují a právě se budou zabývat vypořádáním jednotlivých připomínek, čas
# na další aktivity. Můžete samozřejmě oslovit přímo je.
#
# Pokud by šlo ale o jakoukoli formu mediální prezentace - briefing či
# tiskovou konferenci, pak musím říci, že MŽP rozhodně neplánuje předtím,
# než bude známa definitivní podoba návrhu novely, v jaké bude předložena
# vládě, žádnou mediální prezentaci a tiskové oddělení ani žádné takové akce
# kolegům ze sekce ochrany přírody a krajiny nebude moci doporučit. O novele
# samozřejmě budeme rádi podrobně hovořit i s novináři, ale až bude známa
# její konečná podoba, nikoli pracovní verze.
#
# děkuji za pochopení a zdravím,
#
# Jarmila Krebsová
# tiskové odd. MŽP
# Vršovická 65, 100 10 Praha 10
# 26712 2417, 602 183031
# jarmila_krebsova@env.cz
# Zvažte, prosím, zda je nutné tuto zprávu vytisknout, nebo ušetřit životní
# prostředí.
. . . škoda jen že stejné stanovisko,nemájí když připravují zákony,které se pak tisknou všem úřadům,jednotlivým poslancům a senátorům , cha ,cha ... že by pokrytectví ,mnou tak často a vehementně poukazované ... udělej si obr. každý sám
. . . jinak je to zároveň odpověď těm,co tady zadali vlákno jestli jim už z min. někdo odpověděl.Jak je vidět,k odpovědi se dají donutit,ale stejně se z nínic nedovíte.Jinak díky p.Kordo
k abel
napsal(a):
. . . jinak je to zároveň odpověď těm,co tady zadali vlákno jestli jim už z min. někdo odpověděl.Jak je vidět,k odpovědi se dají donutit,ale stejně se z nínic nedovíte.Jinak díky p.Kordo
. . . ještě dodám,jak už jsem mimo jiné avízoval ,nyní je na tahu "zelený khmér" a mi musíme vyčkat,jestli náhodou po všech těch připomínkách z TSP,ČHS ,Tv shotu,jistě již zaznamenali i běžící petici, ... třeba nedostali trochu strach,pořípadě rozum
a nevyškrtnou zmíněný §24a sami!!! Přesto že by to bylo super,asi nikdo z nás není tak naivní,aby si myslel,že máme tak prozíravé úředníky a že to vzdají bez boje.
což by měli, protože já jsem připraven obnovit už hodně zaprášenou tradici, totiž " pražskou defenestraci " a když né úředníků,tak alespoň špatných zákonu - kdo se toho ujme ? mohlo by to mít obrovský úspěch!!!
k abel
napsal(a):
. . . ještě dodám,jak už jsem mimo jiné avízoval ,nyní je na tahu "zelený khmér" a mi musíme vyčkat,jestli náhodou po všech těch připomínkách z TSP,ČHS ,Tv shotu,jistě již zaznamenali i běžící petici, ... třeba nedostali trochu strach,pořípadě rozum
a nevyškrtnou zmíněný §24a sami!!! Přesto že by to bylo super,asi nikdo z nás není tak naivní,aby si myslel,že máme tak prozíravé úředníky a že to vzdají bez boje.
což by měli, protože já jsem připraven obnovit už hodně zaprášenou tradici, totiž " pražskou defenestraci " a když né úředníků,tak alespoň špatných zákonu - kdo se toho ujme ? mohlo by to mít obrovský úspěch!!!
jen posouvám
k abel
napsal(a):
Hh, soutěž kdo dohodí úředníkem dál z druhého patra?
Jinak paní odpověděla neurčitě jak se sluší a patří, na druhou stranu chápu, že nechtějí lézt do televize s "pracovní verzí", to se nedělá snad s ničím.
Ale jsem zvědav, jak bude nakonec novela vypadat, když tedy stráví tolik času řešením připomínek
arutha
napsal(a):
Hh, soutěž kdo dohodí úředníkem dál z druhého patra?
Jinak paní odpověděla neurčitě jak se sluší a patří, na druhou stranu chápu, že nechtějí lézt do televize s "pracovní verzí", to se nedělá snad s ničím.
Ale jsem zvědav, jak bude nakonec novela vypadat, když tedy stráví tolik času řešením připomínek
... no oni mají čas,nevím kolik přesně ,ale snad se dozvíme až ta konečná verze bude na světě.
No já ale nezahálím a oslovil jsem nějaký poslance,jedmoho tu mám v Sokolově a druhýho ve Varech tak uvidím, jinak jsem napsal i premierovi
,a dostal jsem odpověď,že jakmile se seznámís problematikou atd.,že obdržím odpověď. Myslím,že by to mohl udělat \"každý\",ať vědí co za paskvil se jim dostane na stůl !!! Když zadáš do vyhl. poslanec , můžeš si najít někoho ve svém okolí a oslovit ho,slušnou a pokud možno stručnou formou. Nepřesvědčovat
pouze upozornit !!!
k abel
napsal(a):
... no oni mají čas,nevím kolik přesně ,ale snad se dozvíme až ta konečná verze bude na světě.
No já ale nezahálím a oslovil jsem nějaký poslance,jedmoho tu mám v Sokolově a druhýho ve Varech tak uvidím, jinak jsem napsal i premierovi
,a dostal jsem odpověď,že jakmile se seznámís problematikou atd.,že obdržím odpověď. Myslím,že by to mohl udělat \"každý\",ať vědí co za paskvil se jim dostane na stůl !!! Když zadáš do vyhl. poslanec , můžeš si najít někoho ve svém okolí a oslovit ho,slušnou a pokud možno stručnou formou. Nepřesvědčovat
pouze upozornit !!!
ahoj kluci
No psát (svému poslanci)tady poslanci ve vašem kraji je sice dobrý,ale aby nedostal hned několik dopisů najednou.To by mohlo mýt spíše kontraproduktivní význam věci.A proto navrhuji všechny zde zůčastněné,dejme dohromady nějaký text dopisu,který se jednotně rozešle všem poslancům i jiným osobám z vlády.
jiri korda
napsal(a):
ahoj kluci
No psát (svému poslanci)tady poslanci ve vašem kraji je sice dobrý,ale aby nedostal hned několik dopisů najednou.To by mohlo mýt spíše kontraproduktivní význam věci.A proto navrhuji všechny zde zůčastněné,dejme dohromady nějaký text dopisu,který se jednotně rozešle všem poslancům i jiným osobám z vlády.
Tak mnou byli právě osloveni:
poslanec Ivan Langer (ODS) a senátor Jan Hálek (ODS), oba z Olomouce.
jiri korda
napsal(a):
ahoj kluci
. . . jo,jo tak já něco skusím
v noci něco vypotím ,stejně chci oslovit Petra Tluchoře předsedu klubu ODS. Jenom mám obavy aby právě tohle nebylo kontraproduktivní,až si uvědomí( nedej bože) že dostali všichni stejnéj dopis
mohli by to považovat za komplot! Tak nevím,co vy nato?
k abel
napsal(a):
. . . jo,jo tak já něco skusím
v noci něco vypotím ,stejně chci oslovit Petra Tluchoře předsedu klubu ODS. Jenom mám obavy aby právě tohle nebylo kontraproduktivní,až si uvědomí( nedej bože) že dostali všichni stejnéj dopis
mohli by to považovat za komplot! Tak nevím,co vy nato?
Komplot to asi né.Jen to chce poslat stejně formulované argumenty.Protože asi dobře výš že v Aši řekneš blecha a v Brně je to Slon.Nic vezlém.Ale stejně psaný dopis je asi dobrý nápad AŤ si každý znich udělá na stejné argumenty svoje názory.
jiri korda
napsal(a):
Komplot to asi né.Jen to chce poslat stejně formulované argumenty.Protože asi dobře výš že v Aši řekneš blecha a v Brně je to Slon.Nic vezlém.Ale stejně psaný dopis je asi dobrý nápad AŤ si každý znich udělá na stejné argumenty svoje názory.
Jen jsem chtěl do tohohle malého chaosu,vnést troch pořádku.Ať vidí že jsme aspoň trochu organizovaní.
jiri korda
napsal(a):
Jen jsem chtěl do tohohle malého chaosu,vnést troch pořádku.Ať vidí že jsme aspoň trochu organizovaní.
. . . no já nevím, co myslí,ostatní? jinak se dá vyjít v argumentaci z petice nebo z stanoviska k návrhu v připomínkovém řízení,oboje najdete na www.volny.cz/k-abel , Asi by fakt bylo lepší oslovit poslance svými slovy, autentickými a to včetně os.pocitu atd.