????? TEST DNA !!!!!!!!!

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
11.2.2008 15:07

Tak jsem právě na rádiu Petrov vyslechl správu že nejvyšší soud
rozhodl o povinnosti přikládat k žádosti o registraci CITES i doklad (?)
o testu DNA pro potvrzení že živočich nepochází z volné přírody.
Asi jsem to nepřepsal úplně přesně , ale nevíte někdo co to může být
za podpásovku ??

11.2.2008 15:10

rept napsal(a):
Tak jsem právě na rádiu Petrov vyslechl správu že nejvyšší soud
rozhodl o povinnosti přikládat k žádosti o registraci CITES i doklad (?)
o testu DNA pro potvrzení že živočich nepochází z volné přírody.
Asi jsem to nepřepsal úplně přesně , ale nevíte někdo co to může být
za podpásovku ??

jako ze ma zivocich zakodovano v DNA jestli je z volne prirody?

krokodýl

11.2.2008 15:35
krokodýl

tymoty napsal(a):
jako ze ma zivocich zakodovano v DNA jestli je z volne prirody?

To snad jedině pro porovnání jestli se jedná o mláďata od deklarovaných rodičů a ne o "podvržená" dovezená nelegálně z přírody. Ovšem to snad jedině až v případě nějakého řízení a dokazování v při s ČIŽP. Přece nebudu dachmat odběrem krve 3 cm mládě a riskovat zbytečný zdravotní komplikace nebo ho zbytečně stresovat, abych uspokojil ambice nějakýho přiblbla. Myslím, že by i tak mělo stačit kvalitně zdokumentovat chov, snůšky, počty vajec a vylíhlých mláďat, nejlépe s fotodokumentací, aby případný nezaujatý soudce viděl, že chyba bude asi někde jinde...

11.2.2008 16:12

krokodýl napsal(a):
To snad jedině pro porovnání jestli se jedná o mláďata od deklarovaných rodičů a ne o "podvržená" dovezená nelegálně z přírody. Ovšem to snad jedině až v případě nějakého řízení a dokazování v při s ČIŽP. Přece nebudu dachmat odběrem krve 3 cm mládě a riskovat zbytečný zdravotní komplikace nebo ho zbytečně stresovat, abych uspokojil ambice nějakýho přiblbla. Myslím, že by i tak mělo stačit kvalitně zdokumentovat chov, snůšky, počty vajec a vylíhlých mláďat, nejlépe s fotodokumentací, aby případný nezaujatý soudce viděl, že chyba bude asi někde jinde...

Tak už jsem k tomu našel něco na i-dnes :
http://aktualne.centrum.cz/ domaci/clanek.phtml? id=513710
( vymazat mezery za / a ? )

11.2.2008 16:40

rept napsal(a):
Tak už jsem k tomu našel něco na i-dnes :
http://aktualne.centrum.cz/ domaci/clanek.phtml? id=513710
( vymazat mezery za / a ? )

Zvůle a šikana úředníků je to, co jsme si vysloužili svojí nečinností a laxním přístupem k negativní propagandě. Bezostyšné obviňování občanů z trestné činnosti a nutnost dokazovat státu svoji nevinu nemá snad v demokratickém zřízení místo. Podívejte se sem, http:// www.zayferus.cz/ceska- inspekce-zivotniho-prostredi/ jaký záběr mají zvěrstva páchaná a podporovaná státními úředníky na bezbranných zvířatech a chovatelích. To nemá obdoby a do lividované a pronásledované skupiny populace nepatří jen teraristé. A to vše ve jménu ochrany přírody. Hnus.

Uživatel s deaktivovaným účtem

11.2.2008 19:07
Uživatel s deaktivovaným účtem

jetmar napsal(a):
Zvůle a šikana úředníků je to, co jsme si vysloužili svojí nečinností a laxním přístupem k negativní propagandě. Bezostyšné obviňování občanů z trestné činnosti a nutnost dokazovat státu svoji nevinu nemá snad v demokratickém zřízení místo. Podívejte se sem, http:// www.zayferus.cz/ceska- inspekce-zivotniho-prostredi/ jaký záběr mají zvěrstva páchaná a podporovaná státními úředníky na bezbranných zvířatech a chovatelích. To nemá obdoby a do lividované a pronásledované skupiny populace nepatří jen teraristé. A to vše ve jménu ochrany přírody. Hnus.

podíval jsem se na ty stranky zayferus a je mi na blití!to je opravdu hnus.co ktomu dodat.

11.2.2008 20:26

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
podíval jsem se na ty stranky zayferus a je mi na blití!to je opravdu hnus.co ktomu dodat.

Pánové, chce to trochu kritický přístup. Šikana ze strany ČIŽP na Zayferus a ostatní je nechutná právě proto, že ČIŽP nezaměstnává odborníky, a tak se fakticky nemůže chovat jako poradní orgán, a přesto musí vykazovat činnost. To uznávám.

Na druhou stranu bych neodsuzoval neochotu úřadů zaregistrovat mládě orla od rodičů, pokud dotyčný neprokáže třeba alespoň video o chování rodičů na hnízdě nebo se ani tomu testu DNA nebrání. Byl jsem několikrát na Akci Falco (hlídání rarohů dobrovolníky před zloději) začátkem 90. let, kdy se vykrádala skoro všechna hnízda rarohů a orlů královských na jihozápadním Slovensku. Ti chlapi jsou na to perfektně vybavení a nezastaví se skoro před ničím.

Přidejte reakci

Přidat smajlík