Jak ošetřovat drobné ranky?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
20.3.2008 12:13

Dobrý den ,potřebovala bych poradit jak mám ošetřit drobné ranky na mé užovce ,pokaždý když ji prohlížim jestli je v pořádku oběvím na ni nějakou ranku jako ohlou šupinu nebo škrábanec na šupině, ale pokousana od myši neni to vždycky hlidám aby mi ho nepokousala.Nevim totiž jestli to mám ošetřovat něčím nebo to nechat být ,ale bojim se aby se jí to třeba nezanítilo. Předem děkuji za radu

20.3.2008 13:32

pajinka napsal(a):
Dobrý den ,potřebovala bych poradit jak mám ošetřit drobné ranky na mé užovce ,pokaždý když ji prohlížim jestli je v pořádku oběvím na ni nějakou ranku jako ohlou šupinu nebo škrábanec na šupině, ale pokousana od myši neni to vždycky hlidám aby mi ho nepokousala.Nevim totiž jestli to mám ošetřovat něčím nebo to nechat být ,ale bojim se aby se jí to třeba nezanítilo. Předem děkuji za radu

Ahoj,
taková poranění se většinou ošetřovat nijak zvlášť nemusí, zahojí se samy. Pokud by byla ranka větší, lze jí ošetřit roztokem Betadine.

20.3.2008 17:45

© acanthos napsal(a):
Ahoj,
taková poranění se většinou ošetřovat nijak zvlášť nemusí, zahojí se samy. Pokud by byla ranka větší, lze jí ošetřit roztokem Betadine.

Děkuju a to seženu normalně v lékarně?

20.3.2008 19:26

pajinka napsal(a):
Děkuju a to seženu normalně v lékarně?

ano ale treba ho zriedit s vodou

20.3.2008 19:30

irwin napsal(a):
ano ale treba ho zriedit s vodou

A to je tam napsaný jak se to ředí nebo to je půl na půl?

21.3.2008 14:45

pajinka napsal(a):
A to je tam napsaný jak se to ředí nebo to je půl na půl?

na obalu je napsaný že se roztok ředit nemusí vůbec...

21.3.2008 14:59

adamgabrys napsal(a):
na obalu je napsaný že se roztok ředit nemusí vůbec...

ja ho radsej riedim lebo nikdy nevies ze ci bude posobit na hada horsie ako na cloveka

21.3.2008 17:19

irwin napsal(a):
ja ho radsej riedim lebo nikdy nevies ze ci bude posobit na hada horsie ako na cloveka

A jak uhlídáš tu myš aby toho hada nepokousala??? Mě se občas stane že když had obmotá myš nebo potkana (většinou potkani je kousnou) a začne ho škrtit tak se potkan brání a kousne ho, a uhlídat se to dá jedině kdybych jim to dával mrtvé.

21.3.2008 17:51

jojka napsal(a):
A jak uhlídáš tu myš aby toho hada nepokousala??? Mě se občas stane že když had obmotá myš nebo potkana (většinou potkani je kousnou) a začne ho škrtit tak se potkan brání a kousne ho, a uhlídat se to dá jedině kdybych jim to dával mrtvé.

No když ji už škrtí a ona ho kousne tak s tim nic už nenadělam ale když je živá a běhá po terárku tak aby mi po něm nešla . Ono mu totiž chvíli trvá než se rozhodne jestli jí sežere nebo ne.

21.3.2008 18:06

jojka napsal(a):

tak ja vzdi davam mrtve treba zabit a nechat tak aby nemal topom zbitocne rany skaredo to vyzera

Přidejte reakci

Přidat smajlík