Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
14.4.2008 16:13

Ahoj, dneska jsem na své samici phelsumy mad. grndis objevila docela velkou tmavou skvrnu. Nevím co s tím, nikdy dřív to neměla. Je stará skoro rok a půl a pravděpodobně bude brzo snášet (soudě podle změn v chování). Zasílám fota.

14.4.2008 16:14

felzumik napsal(a):
Ahoj, dneska jsem na své samici phelsumy mad. grndis objevila docela velkou tmavou skvrnu. Nevím co s tím, nikdy dřív to neměla. Je stará skoro rok a půl a pravděpodobně bude brzo snášet (soudě podle změn v chování). Zasílám fota.

Další fotka

14.4.2008 18:04

felzumik napsal(a):
Další fotka

ahoj..myslím že je asi spálená nejspíš o žárovku nebo o nějaké těleso kterým vyhříváš..Petr

14.4.2008 20:13

bazilisek napsal(a):
ahoj..myslím že je asi spálená nejspíš o žárovku nebo o nějaké těleso kterým vyhříváš..Petr

ok a cos tim?

14.4.2008 20:37

felzumik napsal(a):
ok a cos tim?

No mě když se spálili gekko vittatus tak jsem dostal radu mazat to antibiotickou mastí kterou jsem dostal u veterináře na plazi..přeju aby se jí to vyléčiloPetr

15.4.2008 13:12

felzumik napsal(a):

Ahoj,
pokud chováš párek pohromadě, je pokousaná od samce a nebo je to spálenina. Samci se při kopulaci samicím běžně zakusují do břicha a není potřeba to řešit, pokud samice není dorvaná do krve. V případě spáleniny je potřeba zamezit samici dalšímu styku s topným tělesem a snížit výkon tělesa, tak aby nemohlo dojít k dalším popáleninám. Není potřeba zranění nijak ošetřovat, zahijí se časem samo.

Přidejte reakci

Přidat smajlík