Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
15.4.2008 16:43

Mám Anolise rudokrkého a za poslední dobu u něj pozoruji, že se mu za hlavou na krku dělá hrbolek, který roste, chuť k jídlu pořád má, krmím ho moučnými červy a mouchami, cvrčci mu nejsou pochuti. Nemáte někdo zkušenosti s nádory u ještěrů nebo podobnými případy? Děkuji za radu

15.4.2008 20:22

dani napsal(a):
Mám Anolise rudokrkého a za poslední dobu u něj pozoruji, že se mu za hlavou na krku dělá hrbolek, který roste, chuť k jídlu pořád má, krmím ho moučnými červy a mouchami, cvrčci mu nejsou pochuti. Nemáte někdo zkušenosti s nádory u ještěrů nebo podobnými případy? Děkuji za radu

Zdravim, nejsem si 100% jistý ale podle mě se jedná o abces, jestli to opravdu abces je tak bych zašel k veterináři který to rozřízne skalpelem, vatičkou to vyčistí a budeš to muset mazat antibiotickou mastí..Petr ( bazilišek )

16.4.2008 09:47

dani napsal(a):

Ahoj,
jedná se o zánět (absces) v uchu, anolisové na to dost často trpí. Je třeba to rozříznout a tuhý absces vyjmout. Bude nutné podávat i antibiotika. Zajdi k veterinářovi, ten provede zákrok.

Přidejte reakci

Přidat smajlík