Muzete mi poradit, zda je mozne, ze ma guttata je krizenec? Nebo jestli to podle tech fotek jde poznat, ja nevim. Jine uzovky nez guttaty nemam.
hardcore
napsal(a):
Muzete mi poradit, zda je mozne, ze ma guttata je krizenec? Nebo jestli to podle tech fotek jde poznat, ja nevim. Jine uzovky nez guttaty nemam.
druha foto
nika
napsal(a):
Mě přijde, že má takovou kratší a tupější hlavu....aspoň podle těch fotek
tady jsou obe guttky vedle sebe ...
zase takovy rozdil v tom nevidim ... co myslite?
Ta v pravo je ta na fotkach nahore.
hardcore
napsal(a):
tyblaho ta vypada jako hroznýš!
No ja se vtom moc nevyznam ale to snad neni mozne aby se skrížily dva uplně jiné druhy ne ?
Neni to nejaka mutace,nebo co?
To jsem zvedavy kdo to vysvetli.
hardcore
napsal(a):
Je to možné, aby se zkřížila e. guttata s e. obsoleta, viděl jsem takového křížence v inzerci, ale fakt si netroufnu říct, že ten had pak vypadá takto nebo podobně. Mimochodem jsem viděl i křížence lampropeltis x elaphe guttata (opět jen na webu).
arutha
napsal(a):
Je to možné, aby se zkřížila e. guttata s e. obsoleta, viděl jsem takového křížence v inzerci, ale fakt si netroufnu říct, že ten had pak vypadá takto nebo podobně. Mimochodem jsem viděl i křížence lampropeltis x elaphe guttata (opět jen na webu).
U nás ve zverimexu prodávají taky křížence a majou u toho napsané že je to Guttata 50% albín a když sem se ptal tak říkali že je to jenom na pulku albín že je jenom trochu zbarvená.
jojka
napsal(a):
U nás ve zverimexu prodávají taky křížence a majou u toho napsané že je to Guttata 50% albín a když sem se ptal tak říkali že je to jenom na pulku albín že je jenom trochu zbarvená.
Zdravím. Na onom fotu nic neobvyklého nevidím. Dle mého názoru je to klasická guttata. V jakém znaku tam vidíte křížence???
hardcore
napsal(a):
ty cerne smouhy u sedel, ... je tam videl jako by cerny pruh od hlavy k ocasu
mel jsem jeste jineho, ten byl skoro uplne cerny, ... zkusim najit foto
jo, máš pravdu, že má podélné tmavé pruhy jako moje obsolety (e.o. quadrivittata). Fakt zajímavý, ale pochybuju, že si to někdo tady troufne říct najisto: je - není to kříženec. Já bych tomu i věřil
hardcore
napsal(a):
ty cerne smouhy u sedel, ... je tam videl jako by cerny pruh od hlavy k ocasu
mel jsem jeste jineho, ten byl skoro uplne cerny, ... zkusim najit foto
Zdravím, Ty tmavé podélné pruhy, které připomínají E.obsoleta a podobné. -Když si vyhledáš v googlu obrázky dle stareho názvu: Elaphe guttata guttata, tak tam najdeš taky jedince s těmato šmouhama. U těch tvojich mi přijde, že jsou možná trošku výraznější, ale jinak bych v tom neviděl nic jinýho. Jedině, jestli budeš mít foto toho tmavšího kusu.