hanam
napsal(a):
Prosím o radu-v neoplocené zahradě nám utekla želva zelenavá (3letý samec) -je nějaká šance ji najít? na něco nalákat, kde hledat apod.? Moc díky za rady.
jako kluk jsem měl taky asi 7 let želvu (za 25 Kčs z Jugošky ) a přes léto byla ve výběhu na zahradě, odkud se jí občas podařilo zdrhnout a vždy jí našel náš jezevčík na "hledej želvinu"
jó , ten byl moooc šikovnej(bohužel při posledním zimování ve sklepě na chatě se na ní dostali potkani...
) bylo to v 60. letech ...
hanam
napsal(a):
Prosím o radu-v neoplocené zahradě nám utekla želva zelenavá (3letý samec) -je nějaká šance ji najít? na něco nalákat, kde hledat apod.? Moc díky za rady.
Při útěku nám želvy taky dohledal pes... ale pokud není tahle možnost... jednou se naše želva prostě jen zahrabala...nešla nikam daleko, byla asi metr od výběhu...tak zkus důkladně prohlídnout, jestli to někde není rozhrabaný...ale je to jen tip...
jiric

XXX.XXX.57.4
lacerta7
napsal(a):
Při útěku nám želvy taky dohledal pes... ale pokud není tahle možnost... jednou se naše želva prostě jen zahrabala...nešla nikam daleko, byla asi metr od výběhu...tak zkus důkladně prohlídnout, jestli to někde není rozhrabaný...ale je to jen tip...
Taky už může být kilometr daleko, když tam není plot. Zvlášť samci docela běhají,
naberou směr a jedou. Zkuste útěk želvy rozhlásit po okolí. Když nabídnete odměnu, třeba ji někdo najde a přinese. Držím palce.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.111.1
jiric
napsal(a):
Taky už může být kilometr daleko, když tam není plot. Zvlášť samci docela běhají,
naberou směr a jedou. Zkuste útěk želvy rozhlásit po okolí. Když nabídnete odměnu, třeba ji někdo najde a přinese. Držím palce.
Také mohu doporučit jezevčíka, nejlépe nějakého, který je používám v myslivectví a má s hledáním zkušenosti. Želva mi zdrhla pouze jednou, už jsem se obával, že je to konec,byla venku 2dny. Pak nás napadlo pozvat si myslivca i se psem. Jezevčík očichal terárko, začal běhat po zahradě a želvu našel 100m od místa útěku.
Jajajajajaja

XXX.XXX.234.29
A.Mar.
napsal(a):
Prosím o pomoc!
Dne 7.7.2015 se mi ztratila želva zelenavá na naší zahradě. Pokusila jsem se ji najít s jezevčíkem, ale bez úspěchu. Hledáme ji několik hodin a stále nic. Mám o ni vážně strach, protože je stará jen 14 měsíců. Je nějaké jídlo či způsob jak ji najít?
Děkuji za ospovědi
Najsť ju bude jedine veľka nahoda, no veľmi už v to neverte.