Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
18.5.2005 07:36

Fotky svlékání gekončíků

9.5.2005 07:38

gekko napsal(a):
Fotky svlékání gekončíků

9.5.2005 07:39

gekko napsal(a):

gekko napsal(a):

gekko napsal(a):

9.5.2005 07:40

gekko napsal(a):

gekko napsal(a):
Fotky svlékání gekončíků

gekko napsal(a):
Fotky svlékání gekončíků

gekko napsal(a):
Fotky svlékání gekončíků

9.5.2005 07:41

gekko napsal(a):
Fotky svlékání gekončíků

9.5.2005 07:41

gekko napsal(a):
Fotky svlékání gekončíků

17.5.2005 09:52

gekko napsal(a):

Ahoj, mám problém se svlekem gekončíka nočního, jde asi o roční samičku v dobré kondici. V teráriu je kout s neustále vlhkým lignocelem, miska na vodu, teplota se pohybuje od nějakých 35°C přímo pod žárovkou, až asi po 22-23°C v nejstudenějším koutě, takže si může vybrat podle libosti.
Včera dopoledne se začala svlíkat, měla s tím velké problémy a nakonec ji zůstala stará kůže na nohách, ocase a polovině hlavy (neuvolnila kůži u tlamky), zbytek svlečky byly jen menší cáry, ne jako obvykle větší kusy. Odpoledne se nic nezměnilo, tak jsem jí vykoupal ve vlažné vodě cca 3 minuty a asi po 2 hodinách jsem to ještě jednou zopakoval, při druhém koupání jsem se pokoušel kůži jemě sloupávat, ale nešlo to. Dnes ráno jsem na ni koukal a starou kůži má pořád na těch místech jako včera.
Co mám dělat teď? Nemáte s tím někdo zkušenost, jak starou kůži dostat dolů jiným způsobem?
Jinak tam s ní je ještě jedna samička a samec a ty se nedávno svlékli bez problémů.
Díky za každou radu, Luboš.

18.5.2005 07:36

svont napsal(a):
Ahoj, mám problém se svlekem gekončíka nočního, jde asi o roční samičku v dobré kondici. V teráriu je kout s neustále vlhkým lignocelem, miska na vodu, teplota se pohybuje od nějakých 35°C přímo pod žárovkou, až asi po 22-23°C v nejstudenějším koutě, takže si může vybrat podle libosti.
Včera dopoledne se začala svlíkat, měla s tím velké problémy a nakonec ji zůstala stará kůže na nohách, ocase a polovině hlavy (neuvolnila kůži u tlamky), zbytek svlečky byly jen menší cáry, ne jako obvykle větší kusy. Odpoledne se nic nezměnilo, tak jsem jí vykoupal ve vlažné vodě cca 3 minuty a asi po 2 hodinách jsem to ještě jednou zopakoval, při druhém koupání jsem se pokoušel kůži jemě sloupávat, ale nešlo to. Dnes ráno jsem na ni koukal a starou kůži má pořád na těch místech jako včera.
Co mám dělat teď? Nemáte s tím někdo zkušenost, jak starou kůži dostat dolů jiným způsobem?
Jinak tam s ní je ještě jedna samička a samec a ty se nedávno svlékli bez problémů.
Díky za každou radu, Luboš.

No ja neměl nikdy problém se svlekem u gekončíků, ale paroedura pictus se mi jednou špatne svlékla. Tak jsem vzal špejli dal na ni vatu a namočil do vlažné vody a opatrně třel starou kůži až jsem ji dostal dolu. Jde to pomalu ale dá se to. jinak mám článek o svlékání na mých stránkách. Nechce se mi to tu vše popisovat. Http://gekko.wz.cz
Snad ti to pomůže

Přidejte reakci

Přidat smajlík