Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
21.3.2006 19:27

mému chameleonu (samici) otekl kloub zadní nohy při pročtení dostupné literatury sem usoudil že jde asi o dnu ale nedočetl jsem se jak se dá léčit, jestli se dá léčit a čím je zoůsobena. jediné co jsem se dočetl je podávat tekutiny a vitamín A. prosím o vaše názory a zkušenosti
Tomáš

21.3.2006 19:58

gigas napsal(a):
mému chameleonu (samici) otekl kloub zadní nohy při pročtení dostupné literatury sem usoudil že jde asi o dnu ale nedočetl jsem se jak se dá léčit, jestli se dá léčit a čím je zoůsobena. jediné co jsem se dočetl je podávat tekutiny a vitamín A. prosím o vaše názory a zkušenosti
Tomáš

Ahoj Tomáši,
je to spíše rachitída, než dna. K tomuto tématu zde již bylo hodně napsáno, projdi si starší diskuzi.

21.3.2006 20:20

gigas napsal(a):
Tomáš

Nemůžeš sem dát fotku a napsat v jakých podmínkách jí chováš, jaké dostává vitamíny, čím krmíš a co tě jen ještě napdane. Kouknem na to. Taky si spíš myslim jako Acanthos že to bude rachitis.

23.3.2006 00:06

uroboros napsal(a):
Nemůžeš sem dát fotku a napsat v jakých podmínkách jí chováš, jaké dostává vitamíny, čím krmíš a co tě jen ještě napdane. Kouknem na to. Taky si spíš myslim jako Acanthos že to bude rachitis.

Moze mat aj dnu ale najlepsie by bolo vlozit tu fotku popripade mozes pozriet aj na http://www.sanchez.wz.cz./ su tam nejake foto a mozes porovnat... v nemoci - MBD

23.3.2006 18:08

gigas napsal(a):
Tomáš

díky za odpovědi. Krmím cvrčkama poprášenýma roboran H a nastrouhaná sépiovka každý krmení. Jednou za měsíc podávám AD3 combinal(kapku). svítím zářivkou reptiGlo 8.0 + výhřevná žárovka. terárium 60*50*120. problém může být v tom že nedávno měla snůšku jestli nemá málo vápníku ale nevím.
zde přikládám foto a předem díky za reakce.
Tomáš

23.3.2006 18:08

gigas napsal(a):
Tomáš

foto 2

24.3.2006 10:31

gigas napsal(a):
foto 2

Tome,
je to rachitída. Místo UV zárivky bych porídil UV výbojku PowerSun 100W je silnejsí, pri výsce tvého terária si to muzes dovolit. K tomu co podávás, podávej navíc k pití neperlivou minerálku s obsahem Ca.

24.3.2006 16:25

gigas napsal(a):
Tomáš

díky za odpověď

24.3.2006 20:47

gigas napsal(a):
díky za odpověď

Nie som si isty ci sa jedna o Mbd (rachytidu) skor by som sa priklonil podla toho opuchu ze je to dna alebo zapal po poraneni... s prenostou by to mal urcit veterinar takze su to len dohady...
nepises ci v poriadku prijima potravu alebo je apaticka, ci sa normalne pohybuje alebo jej to robi problemy...

24.3.2006 21:01

pepe d napsal(a):
Nie som si isty ci sa jedna o Mbd (rachytidu) skor by som sa priklonil podla toho opuchu ze je to dna alebo zapal po poraneni... s prenostou by to mal urcit veterinar takze su to len dohady...
nepises ci v poriadku prijima potravu alebo je apaticka, ci sa normalne pohybuje alebo jej to robi problemy...

Priklanam sa k nazoru PEPEho. Mne to pripada tiez ako hnisavy zapal po poraneni (pokusani). Nieco podobne mala moja samica deremensis. Musel som to chirurgicky otvorit, vycistit a potom som to liecil antibiotikami.

26.3.2006 09:10

chamco napsal(a):
Priklanam sa k nazoru PEPEho. Mne to pripada tiez ako hnisavy zapal po poraneni (pokusani). Nieco podobne mala moja samica deremensis. Musel som to chirurgicky otvorit, vycistit a potom som to liecil antibiotikami.

Ale i při dně se ukládají různé látky do kloubů, nebo ne?PRoč by ste usuzovali spíš na poranění než na tu dnu která mohla vzniknout špatnym krmenim..

26.3.2006 20:55

gigas napsal(a):
Tomáš

samička od té doby co se jí tato opuchlina na noze objevila těžko šplhá po větvích určitě to není kvůli zranění ale z podcenění některých vitamínů ale nevím jakých snažím se dávat vitamíny které si myslým že jsou dostačující.každý druhý den doplňuji tekutiny a krmím protože samička nejí. Je to o to těžší že tato samice se od přírody strašně bojí.

27.3.2006 17:16

redsnake napsal(a):
Ale i při dně se ukládají různé látky do kloubů, nebo ne?PRoč by ste usuzovali spíš na poranění než na tu dnu která mohla vzniknout špatnym krmenim..

Redsnake ja som dal moznost co to moze byt, nevylucujem Dnu ale treba zvazit aj poranenia...
Ak sa jedna o Dnu zrovna by som sa snazil zvysit prisun tekutin je to asi jediny sposob ako riesit tuto chorobu... Mozno by malo zmysel pozriet u vas v obchode nejake mineralne vody... zlozenie mineralov a podavat ju kvapatkom. U nas je dostupna Sulinka ktora sa podava pri problemoch s touto chorobou.(samozrejme pretrepat...) Ci by to bolo uspesne liecenie neviem a ani aky vplyv by to malo pri podavani studenokrvnemu zivocichovi. Jednoznacne ist k veterinarovi a ak sa jedna o dnu zacat co najskor s liecbou.

27.3.2006 17:55

gigas napsal(a):
samička od té doby co se jí tato opuchlina na noze objevila těžko šplhá po větvích určitě to není kvůli zranění ale z podcenění některých vitamínů ale nevím jakých snažím se dávat vitamíny které si myslým že jsou dostačující.každý druhý den doplňuji tekutiny a krmím protože samička nejí. Je to o to těžší že tato samice se od přírody strašně bojí.

zdravim, otok je měkký, nebo spíš tvrdší?

27.3.2006 22:16

906090 napsal(a):
zdravim, otok je měkký, nebo spíš tvrdší?

zalezi jak kterej, tezko rict....zalezi na puvodu otoku..

Přidejte reakci

Přidat smajlík