Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
8.1.2009 19:58
pajinka

XXX.XXX.140.110

zdravim, mam agamu uz mi skoro mesic a pul nezere obcas si veme nakyho cvrcka ,ale to je opravdu jen malokdy byla sem sni u veterinare ten zjistil ze ma v sobe asi 11 vajicek ale to uz je taky ctyri tejdny spatky dostala od nej behem ctyr dnu 4 injekce cytostatik myslim aby vajicky ze sebe dostala ale porad nic ma je v sobe odmita potravu nevite jak dlouho v sobe mivaj agamy vajicka a nakou radu jak do ni dostat nakou potravu ? predem dekuji za odpoved

25.3.2009 22:08
turando

XXX.XXX.168.101

pajinka napsal(a):
zdravim, mam agamu uz mi skoro mesic a pul nezere obcas si veme nakyho cvrcka ,ale to je opravdu jen malokdy byla sem sni u veterinare ten zjistil ze ma v sobe asi 11 vajicek ale to uz je taky ctyri tejdny spatky dostala od nej behem ctyr dnu 4 injekce cytostatik myslim aby vajicky ze sebe dostala ale porad nic ma je v sobe odmita potravu nevite jak dlouho v sobe mivaj agamy vajicka a nakou radu jak do ni dostat nakou potravu ? predem dekuji za odpoved

o vajíčkách nic nevím ale krmit přímo do tlamy stím mám sakra skušenosti krmila jsem svoji agamu rok nejlíp se mi krmila malými holátky chytla jsem si ji prstem levé ruky jsem ji pootevřela nasílu tlamu strčila do ní hlavu holátka a ona už to pak sežrala bylo to utrpení ale vyplatilo se žije a už žere sama

26.3.2009 09:41
krokodyl

XXX.XXX.27.140

pajinka napsal(a):

To není moc dobré, tak trochu se obávám, že jde o zadrženou snůšku. Možná ten veterinář nebyl zrovna v kondici... Důležité je, jestli má agama vhodné snůškové místo (vlhký teplý substrát alespoň 30 cm hluboký) a jestli má celkově vhodné podmínky (teplotní, světelné, potravní...). Pokud už je snůška zadržena déle, tak bude možné nejspíš jen operativní řešení, pokud je to jen pár dnů (po skutečném termínu kladení) může pomoci aplikace Calcia. Někdy pomůže i jen pouhé poskytnutí dobrého kladiště. Blížící se termín kladení se pozná podle nervozity a častého hrabání a hledání místa na snůšku. Před koncem gravidity také samice většinou nežerou. Důležité je kdy se projevovala ta nervozita a hrabání a kdy tedy opravdu měla snášet. a o kolik už přenáší. Mám pocit, že už to je dost dlouho. Každopádně by to chtělo nějakého pořádného veterináře, který o plazech něco ví.

Přidejte reakci

Přidat smajlík