Gekončík Noční - poraněná tlama

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
2.4.2009 20:54
blaskavita

XXX.XXX.24.170

Dneska k večeru , při lovu naboural do kořene v teráriu a vypádá jako by si vykloubil tlamu. Nemůže ji zavřít, mezera mezi horní a spodní čelistí je nějaké 4mm a ještě to vypadá že ta spodní je u kousek posunuta dozadu. Za 8 let co ho mám se to stalo poprvé. Setkal se s tím někdo a jak mu můžu pomoct.

2.4.2009 21:09
reptil

XXX.XXX.202.66

blaskavita napsal(a):
Dneska k večeru , při lovu naboural do kořene v teráriu a vypádá jako by si vykloubil tlamu. Nemůže ji zavřít, mezera mezi horní a spodní čelistí je nějaké 4mm a ještě to vypadá že ta spodní je u kousek posunuta dozadu. Za 8 let co ho mám se to stalo poprvé. Setkal se s tím někdo a jak mu můžu pomoct.

Nejsem přeborník na Gekony ale muj nazor je že nejlepší bude zajít za veterinářem.Pokud semuto nevrátí,ato brzo,samo.

3.4.2009 20:06
blaskavita

XXX.XXX.24.170

blaskavita napsal(a):

Takže jsem navštívil veterináře. Udělal rentgen a nic zlomené ani vykloubené. Má prý nejspíš zhmožděné svaly a šlachy. Dostal kalciovku+další léky pro urychlení hojení. Tlamu má pořád otevřenou a bude se čekat jk se to vyvine. Aktivní je normálně a zájem o cvrčky má taky. Doufám , že to zvládne.

Přidejte reakci

Přidat smajlík