Granule pro vodní želvy

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
30.7.2009 14:52
honza10

XXX.XXX.156.241

čau,chtěl jsem se zeptat,jestli mohu dávat suchozemským želvám granule pro vodní želvy Reptile.Díky za odpověď Honza

30.7.2009 16:46
wufeng

XXX.XXX.26.249

honza10 napsal(a):
čau,chtěl jsem se zeptat,jestli mohu dávat suchozemským želvám granule pro vodní želvy Reptile.Díky za odpověď Honza

Potravní nároky vodních a suchozemských želv se hodně liší, takže bych to nedoporučoval ikdyž neznám konkrétně složení obsahu tohoto balení.

30.7.2009 19:39
honza10

XXX.XXX.156.241

wufeng napsal(a):
Potravní nároky vodních a suchozemských želv se hodně liší, takže bych to nedoporučoval ikdyž neznám konkrétně složení obsahu tohoto balení.

složení : obiloviny,produkty,živočišného původu,ryby,měkýši,korýši,řasy,bílkoviny a extrakty rostliného původu.
Dávám 1-2 granulky ročním želvám obalené vápníkem nebo reptivitem.
a takhle mám přehled kolik vitamínů dostanou.Je možné to takle provádět?

31.7.2009 07:31

honza10 napsal(a):
složení : obiloviny,produkty,živočišného původu,ryby,měkýši,korýši,řasy,bílkoviny a extrakty rostliného původu.
Dávám 1-2 granulky ročním želvám obalené vápníkem nebo reptivitem.
a takhle mám přehled kolik vitamínů dostanou.Je možné to takle provádět?

chybí základní info... jsou chovány venku x doma, co je to za druh etc.
jinak obecně např. pro testuda žádné (téměř) bílkoviny nastuduj si např. krmení i "ustájení" na : http://www.zelvy.wbs.cz/
pokud jde o uhlířky tak třeba http://www.svet-zelv.cz/?uvod,1
a prostuduj diskuzi na http://tera.poradna.net/
zatím mám pocit ,že jí spíš ubližuješ (v dobré víře)

31.7.2009 11:30
honza10

XXX.XXX.156.241

lupus4 napsal(a):
chybí základní info... jsou chovány venku x doma, co je to za druh etc.
jinak obecně např. pro testuda žádné (téměř) bílkoviny nastuduj si např. krmení i "ustájení" na : http://www.zelvy.wbs.cz/
pokud jde o uhlířky tak třeba http://www.svet-zelv.cz/?uvod,1
a prostuduj diskuzi na http://tera.poradna.net/
zatím mám pocit ,že jí spíš ubližuješ (v dobré víře)

Jsou to roční mláďata želv vroubených (Testudo marginata)přes den jsou za příznivého počasí venku, přes noc a za nepříznivého počasí doma v terárku.
Jinak jsou krmeny docela pestrou stravou - listy pampelišek, jetel, jitrocel, těstoviny, rýže, ovoce.....

31.7.2009 11:36
lissemys

XXX.XXX.11.58

honza10 napsal(a):
Jsou to roční mláďata želv vroubených (Testudo marginata)přes den jsou za příznivého počasí venku, přes noc a za nepříznivého počasí doma v terárku.
Jinak jsou krmeny docela pestrou stravou - listy pampelišek, jetel, jitrocel, těstoviny, rýže, ovoce.....

...chudáci želvy... pokud jim chcete odrovnat játra a ledviny, tak pokračujte v těch granulích, těstovinách, rýži a ovoci... Ano, dávejte jim pestrou stravu, ale zeleného krmení, takže všemožné plevele apod. a to zmiňované tak nejvýše dvakrát do roka.
A venku je nechávejte i přes noc a za horšího počasí, je to pro ně přirozené. Domů je uklízejte jenom, když by bylo dlouhodobě ošklivo. A ani to není nijak nezbytné.

31.7.2009 11:48
honza10

XXX.XXX.156.241

lissemys napsal(a):
...chudáci želvy... pokud jim chcete odrovnat játra a ledviny, tak pokračujte v těch granulích, těstovinách, rýži a ovoci... Ano, dávejte jim pestrou stravu, ale zeleného krmení, takže všemožné plevele apod. a to zmiňované tak nejvýše dvakrát do roka.
A venku je nechávejte i přes noc a za horšího počasí, je to pro ně přirozené. Domů je uklízejte jenom, když by bylo dlouhodobě ošklivo. A ani to není nijak nezbytné.

Fuj to teda opravdu nechci .
Díky za rady a s těma granulema,těstovinama...atd. přestanu.
A na jaké krmení jim mám dávat vitamíny a vápník?

31.7.2009 12:10

honza10 napsal(a):
Fuj to teda opravdu nechci .
Díky za rady a s těma granulema,těstovinama...atd. přestanu.
A na jaké krmení jim mám dávat vitamíny a vápník?

přečti si ty STRÁNKY viz odkazy co jsem ti napsal výše a TAM JE VŠECHNO !!!!

31.7.2009 12:18
honza10

XXX.XXX.156.241

lupus4 napsal(a):
přečti si ty STRÁNKY viz odkazy co jsem ti napsal výše a TAM JE VŠECHNO !!!!

a ještě bych se chtěl zeptat na tu noc venku.Nejsou mládata náchylnější než dospělci?Jestli nemůžou třeba nastydnout nebo tak něco.

31.7.2009 12:55
honza10

XXX.XXX.156.241

honza10 napsal(a):
a ještě bych se chtěl zeptat na tu noc venku.Nejsou mládata náchylnější než dospělci?Jestli nemůžou třeba nastydnout nebo tak něco.

a k té potravě-co jim mám dávat za rostliny v zimě?když je letos na zimu nemám zimovat?

31.7.2009 14:22
wufeng

XXX.XXX.26.249

honza10 napsal(a):
a k té potravě-co jim mám dávat za rostliny v zimě?když je letos na zimu nemám zimovat?

Třeba čínské zelí je v zimě dobrou alternativou za zelené krmení.

2.8.2009 02:01
fredy176

XXX.XXX.34.194

honza10 napsal(a):

kdyby jsi přece jen chtěl zkusit ty granule, tak co vím tak JBL vyrábí Herbil, který je určný přímo pro suchozemské želvy.

5.8.2009 11:17
honza10

XXX.XXX.156.241

lissemys napsal(a):

6.8.2009 11:52
honza10

XXX.XXX.156.241

fredy176 napsal(a):
kdyby jsi přece jen chtěl zkusit ty granule, tak co vím tak JBL vyrábí Herbil, který je určný přímo pro suchozemské želvy.

Přidejte reakci

Přidat smajlík