Jak by melo vypadat nove terarium?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
23.5.2006 16:15

dobry den, jsem zacetecnik a chtel bych zkusit zacit chovat krajtu královskou a chtel bych se zeptat, jak by melo vypadat její terárium
1)jaké rozměry by melo mít
2)co by v nem melo být
3)co by v nem nemelo být
4)kde by melo být....obývák nebo můj pokoj
dále by mě zajímalo, jestli je to vhodný druh hada pro začátečníka...dekuju za odpovedi, vojta

23.5.2006 16:50

vv napsal(a):
dobry den, jsem zacetecnik a chtel bych zkusit zacit chovat krajtu královskou a chtel bych se zeptat, jak by melo vypadat její terárium
2)co by v nem melo být
3)co by v nem nemelo být
dále by mě zajímalo, jestli je to vhodný druh hada pro začátečníka...dekuju za odpovedi, vojta

Já osobně si myslím, že to není vhodný had pro začátek. Nejlepší bude asi nějaká užovka.

23.5.2006 17:23

vv napsal(a):
2)co by v nem melo být
3)co by v nem nemelo být

Čau.
Začnem od konca. P.regius môže chovať aj začiatočník ale musíš o nej mať veľa naštudované, dodržiavať podmienky chovu a hadovi sa venovať.
Častá chyba je nákup dovozového hada. Ak si začiatočník, kúp si hada z odchovu, stojí síce okolo 1800, ale nemali by s ním pri dobrej starostlivosti byť problémy. Had z dovozu síce stojí menej ale je vysoká pravdepodobnosť, že môže byť chorý a zdochne.
Tiež je možné kúpiť hada, ktorého už niekto pár rokov chová, ale bude väčšinou dodržiavať obd.sucha, kedy nežerie.

1) pôdorys100*60 výška 50-60 cm
2)substrát(štiepky, noviny,rašelina s pieskom), miska s vodou, konár na lozenie, úkryt, zdroj tepla
3)?
4)tak aby sa po zotmení už nesvietilo a by nebol had rušený - asi ten pokoj.

P.S.: kvietok sa už nekoná, bol zdemolovaný pri kŕmení

Přidejte reakci

Přidat smajlík