Požírání Rašeliny spolu s kořistí

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
25.5.2006 12:35

Přeji hezký den,
již toho bylo řečeno spoustu o lignocelu a následcích po jeho požití terarijními zvířaty. Já používám obyčejnou rašelinu natura (velké pytle ze zahradního centra). I v tomto případě samozřejmě dochází k tomu, že se hadům při požírání kořisti dostává nezanedbatelné množství do tlamy. Zatím nepozoruji žádné problémy, přestože tento substrát používám již dlouho, ale zeptám se dalších, jaké jsou jejich zkušenosti... Díky.

25.5.2006 13:05

dimitrov napsal(a):
Přeji hezký den,
již toho bylo řečeno spoustu o lignocelu a následcích po jeho požití terarijními zvířaty. Já používám obyčejnou rašelinu natura (velké pytle ze zahradního centra). I v tomto případě samozřejmě dochází k tomu, že se hadům při požírání kořisti dostává nezanedbatelné množství do tlamy. Zatím nepozoruji žádné problémy, přestože tento substrát používám již dlouho, ale zeptám se dalších, jaké jsou jejich zkušenosti... Díky.

Já používám rašelinu smísenou s pískem pod Python regius a Elaphe. t. f. a nemám s ní nejmenší problémy. Pokud je rašelina vlhká, tak se mi nestává, že by hadi pozřeli sebemenší kousek.

25.5.2006 15:23

dimitrov napsal(a):
Přeji hezký den,

Taky doma používám rašelinu a nemám sebemenší problémy. Od mláďat až po dospělce a vždy v pohodě.

25.5.2006 15:24

dimitrov napsal(a):
Přeji hezký den,

Vesměs kladné. používám čistou rašelinu, případně ve směsi s pískem či hrabankou a obojí prochází traktem bez sebemenších problémů.

26.5.2006 18:42

dimitrov napsal(a):
Přeji hezký den,

Krajtíkovi se na kořist nalepí rašelina každou chvíli(anebo si ji omylem do huby nabere sám) a žádné komplikace jsem nepozoroval. Vždycky rašelinu buďto spolkne nebo vydáví, ale často se pokouší očistit si tlamku o zem a tak si ještě nabere víc

5.6.2006 16:06

dimitrov napsal(a):
Přeji hezký den,

Já používám lignocel smíchaný s pískem občas si naberou , ale zatím to je bez potíží . Myslím , že mezi lignocelem a rašelinou moc velký rozdíl nebude .

5.6.2006 16:12

bulldok napsal(a):
Já používám lignocel smíchaný s pískem občas si naberou , ale zatím to je bez potíží . Myslím , že mezi lignocelem a rašelinou moc velký rozdíl nebude .

Pod hady používám jako podklad "jedlovou kůru". Je sice trochu dražší než lignocel nebo rašelina, ale neplesnivý, ještě se mi nestalo, že by had nějaký kus sežral spolu s potravou a navíc vypadá velice dobře

6.6.2006 14:08

Než 3x vypereš písek tak tě vyjde levněji koupit např. tu rašelinu

7.6.2006 13:05

wita napsal(a):
Pod hady používám jako podklad "jedlovou kůru". Je sice trochu dražší než lignocel nebo rašelina, ale neplesnivý, ještě se mi nestalo, že by had nějaký kus sežral spolu s potravou a navíc vypadá velice dobře

A tu "jedlovou kůru" kupuješ v supermarketech ? A není to nějak chemicky upravovaný ?

8.6.2006 21:12

bulldok napsal(a):
A tu "jedlovou kůru" kupuješ v supermarketech ? A není to nějak chemicky upravovaný ?

ja jsem tu kuru jednou videl v jedom zverimexu, bylo toho asi 5l a stalo myslim 235Kc. takze dost draha investice.

9.6.2006 08:46

Kde je písek zadarmo? Potřebuju ho tak na 200 čtverců jádrové omítky.

9.6.2006 10:50

bulldok napsal(a):

Kupoval jsem jí v Hornbachu jak mají doplňky pro terárka a akvária. Koupil jsem 8l asi za 390,-....mám ji ve čtyřech terárích a ještě mám na výměnu. Chemicky by to upravovaný být nemělo. Každopádně mi to doporučil i Dan Valenta(chovatel jedáků) s dlouholetou praxí a podle něho naprosto vhodný podklad pro hady. Je sice dražší ale nikde mi neběhaj žádný brebery po terárku jak to tak často bývá!!!A vypadá opravdu dobře.

Přidejte reakci

Přidat smajlík