Agama vousatá zimování

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
7.2.2010 14:15
janettj

XXX.XXX.155.69

Ahoj, mám osmiměsíční mládě agamy vousaté Agi, nejspíš samce.Je zdravý asi 30cm velký, pěkně zbarvený, z líhně byl nejaktivnější,bezproblému rozkrmený.Ale od minulého týdne se nehejbe nejí, jen občas tak mžourá, pak hrabal v terárku a zas lehl a spal.asi před 7 dny měl asi3-4 cvrčky nějakou zeleninu a od té doby se nevyprázdnil.bojím se,aby mu potrava neuhnila v žaludku. dnes jsem ho koupala,ale nic. svítim mu teď v zimě asi 7 hodin.mláďata se prý nemaj zimovat, ale on to zrejmě přirozeně vyžaduje. a jak se vůbec zimujě? mám počkat až se vyprázdní a pak už mu vůbec nemám dávat nic jíst? nebo se zelenina dávat může? a jak se svícením? svítím od 8 do 15, ale když vidím,že spí, tak zasnu i dřív a přikreju terárko. moc prosím o radu, a děkuji!

27.2.2010 17:34
hunas

XXX.XXX.35.113

janettj napsal(a):
Ahoj, mám osmiměsíční mládě agamy vousaté Agi, nejspíš samce.Je zdravý asi 30cm velký, pěkně zbarvený, z líhně byl nejaktivnější,bezproblému rozkrmený.Ale od minulého týdne se nehejbe nejí, jen občas tak mžourá, pak hrabal v terárku a zas lehl a spal.asi před 7 dny měl asi3-4 cvrčky nějakou zeleninu a od té doby se nevyprázdnil.bojím se,aby mu potrava neuhnila v žaludku. dnes jsem ho koupala,ale nic. svítim mu teď v zimě asi 7 hodin.mláďata se prý nemaj zimovat, ale on to zrejmě přirozeně vyžaduje. a jak se vůbec zimujě? mám počkat až se vyprázdní a pak už mu vůbec nemám dávat nic jíst? nebo se zelenina dávat může? a jak se svícením? svítím od 8 do 15, ale když vidím,že spí, tak zasnu i dřív a přikreju terárko. moc prosím o radu, a děkuji!

No já bych ho ještě párkrát vykoupal ve vlažné vodě a nic mu už nedávat....Možná se už vyprazdnil a třeba jsi si toho nevšimla...no ony by se mláďata zimovat moc neměli a pokud ano, tak jen na měsíc max dva...já jsem zimoval své mladé jen měsíc...pomalu jsem jim zkracoval den a dal jsem jim i slabší žárovku.....tohle jsem dělal asi 14 dní, pak jsem jim zhasnul a zimoval při pokojové teplotě - terarium jsem jen překryl dekou. Agamy celou dobu spaly..Pokud mu nějak výrazně nesnížíš teplotu v terariu - necháš ho při pokojové, tak se mu nic nestane

Přidejte reakci

Přidat smajlík