Zanedbaná užovka červená

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
22.4.2010 09:52
sententia.vitae

XXX.XXX.68.68

Dobrý den,

prosím Vás o radu. Dostala se mi do rukou asi 12 letá užovka červená, která byla zhruba poslední 3 měsíce hodně zanedbávaná. Žila v hluku, tmě, zimě, nikdo se o ní nestaral. Kde měla mít vodu, ležel jen shnitý, již zčernalý potkan. Majitel mi oznámil, že neměl možnost se o ní v poslední době postarat, a že přestala úplně žrát, jakožto důvod zanedbávání zvířete. Včera jsme terárko vyčistili, hada jsme v tašce osprchovali (trochu se ho s příteleme bojíme, protože nevíme, jak bude po takových podmínkách žití reagovat) a dali jsme mu vodu, do terárka hodili myš a na hada pustili teplo z žárovky. Připadá mi, že je had v šoku. Je neustále natáhnutý podél terárka v jednom rohu, jedno oko zdá se býti mírně zakalené (při převzetí měl had na půlce hlavy nalepenou hlínu) a v tlamě má cosi bílého a ošklivého, což mu neumožňujě tlamu úplně zavřít. Chtěla bych se Vás zeptat, co si s takovým hadem počít. Má někdo, prosím, nějaké rady, jak ho vrátit zpět do normálního života (pokud to tedy ještě bude možné)? A kdyby se jen do toho života nedostal a dál nechtěl žrát, kam ho popřípadě dát či jak ho nechat utratit? Ten had vypadá poměrně zuboženě a nevím, jestli ho dám do pořádku. Všem moc předem děkuji za odpovědi.

S pozdravem, Míša

22.4.2010 15:12
scorpio

XXX.XXX.106.146

Protože podle toho co píšeš, nejste teraristé, tak bych radil :
- buď kontaktovat nějakého teraristu v okolí, asi nejlépe v nějakém teraristickém kroužku v DDM pokud něco takového v oklí máte. Je tam předpoklad širších znalostí než u někoho kdo má doma jednoho plaza(tím nemyslím, že takoví lidi jsou znalostně mimo).
- nebo jít rovnou na veterinu.
Záleží odkud jste, pokud tady dáte vědět kde bydlíte, určitě se tady najdou lidi kteří vám někoho dobrého ve vašem okolí poradí. :-)

22.4.2010 20:19
sententia.vitae

XXX.XXX.68.68

Děkuju za odpověď. Mňo tak je pravda, že užovku červenou jsem měla pár let a až na občasné zlobení s nechutenstvím jsem s ní problémy neměla. Teď mám krajtu, ta také občas nechce žrát, ale jinak je zdravá. Tohle je ale extrémní případ. Než jí někam budu tahat, tak jsem zkusila napsat sem. Je v šoku dost, tak nepotřebuje být ještě víc. Nic jiného mi ale asi nezbude. :-) Stejně se obávám, že brzy pojde. Je hodně hodně zanedbaná. Moc děkuju za odpověď, asi jí vezmu na veterinu. S pozdravem, Míša

27.4.2010 09:58
raddei

XXX.XXX.61.73

Je potreba hlidat alespon prijem tekutin jestli pije pokusi bych se ji v teto forme podat multivitaminovi preparat pro plazy.Cose tyka te tlamy usuzoval bych na hnilobu ve faune vysel clanek olecbe u M.spilota takze stejny postup.[nejsem MvDr tak ze vic neporadim a je to jen muj osobni nazor na postup bez navstevy veteriny]
Preju uspesne porizeni:-)
P.S. predchoziho majitele bych s chuti nakopal do mist kde se telo setkava se zidli

Přidejte reakci

Přidat smajlík