Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
8.7.2005 19:03

To je můj gekončík je rok starý. Je to chlap nebo ženská. Děkuji za odpovědi.

1.7.2005 22:10

jenda napsal(a):
To je můj gekončík je rok starý. Je to chlap nebo ženská. Děkuji za odpovědi.

Pěkná holčina :-)

Kluk ma jasne poznat ,,koule"

1.7.2005 22:37

drakor napsal(a):
Pěkná holčina :-)

Kluk ma jasne poznat ,,koule"

Děkuju za určení a jenom tak bokem co můžou být ty dirky co jsem popisoval v nemoderovaný. Vyfotit se mi je nepodařilo ale jsou tam (pod tim kde bejvá pouzdro na hemipenisy "koule") Nemáte přebytečného samce?

8.7.2005 19:03

jenda napsal(a):
Děkuju za určení a jenom tak bokem co můžou být ty dirky co jsem popisoval v nemoderovaný. Vyfotit se mi je nepodařilo ale jsou tam (pod tim kde bejvá pouzdro na hemipenisy "koule") Nemáte přebytečného samce?

Zdravim!
Jednoho samce navoc mam, ale asi jej nedokazu dat pryc tak u me budou dve skupiny...

Ale za 2 samice bych ho dal :-)

Co jsou ty dirky vazne nevim, neres to :-)

17.4.2006 20:09

drakor napsal(a):
Zdravim!
Jednoho samce navoc mam, ale asi jej nedokazu dat pryc tak u me budou dve skupiny...

Ale za 2 samice bych ho dal :-)

Co jsou ty dirky vazne nevim, neres to :-)

muzete mi někdo říct co je zač dík

17.4.2006 20:09

hrsan napsal(a):
muzete mi někdo říct co je zač dík

jestě jedna

17.4.2006 20:10

hrsan napsal(a):
jestě jedna

a jestě jedna

17.4.2006 20:17

jenda napsal(a):

Preanalni zlazy jsou ty "dirky"

18.4.2006 17:56

redsnake napsal(a):
Preanalni zlazy jsou ty "dirky"

Ok a co jsou ty preanalni zlazy?Nejsem v tom tak zběhlej.Má tam po stranách malé jakoby drápky.Co to teda je?

21.4.2006 15:43

hrsan napsal(a):
Ok a co jsou ty preanalni zlazy?Nejsem v tom tak zběhlej.Má tam po stranách malé jakoby drápky.Co to teda je?

ten příspěvek před tím byl ke gekončíkovi. Ty drápky jsou zbytky zadních končetin, samci je používají při námluvách. Lechtají jimi samici po stranách kloaky. Podle ocásku bych tipnul samce ale nevím. Spočítej šupiny na spodu ocasu. Někde jsem slyšel, že samci jich mají vždy více než 32 a samice méně. Nevím jestli je to pravda, ale můj krajťák jich má 38 takže na tom asi něco bude
U některých druhů hroznýšovitých hadů(B,constrictor, p. molurus) mají samci drápky větší, ale u regiusek je to většinou stejné, většinou tam bývá nepatrný rozdíl.

22.4.2006 09:16

iguanaman napsal(a):
ten příspěvek před tím byl ke gekončíkovi. Ty drápky jsou zbytky zadních končetin, samci je používají při námluvách. Lechtají jimi samici po stranách kloaky. Podle ocásku bych tipnul samce ale nevím. Spočítej šupiny na spodu ocasu. Někde jsem slyšel, že samci jich mají vždy více než 32 a samice méně. Nevím jestli je to pravda, ale můj krajťák jich má 38 takže na tom asi něco bude
U některých druhů hroznýšovitých hadů(B,constrictor, p. molurus) mají samci drápky větší, ale u regiusek je to většinou stejné, většinou tam bývá nepatrný rozdíl.

Určet pohlaví u Python regius takhle dle fota podle mne je nemožný.
Rudimenty u tohohle druhu jsou taky špatným vodítkem.Doporučuji opatrné osondování a i tady musíte počítat se 100%-ním určením pohlaví jen u samců.Některý samci tohoto druhu dokáží zatahnout svalstvo v prostoru hemipenisu tak,že k zasunutí sondy je pak nutno použít větší síly.Pozor ale aby nedošlo k protržení samice.Chce to prostě opatrnost a dostatek trpělivosti.

22.4.2006 11:34

kladno napsal(a):
Určet pohlaví u Python regius takhle dle fota podle mne je nemožný.
Rudimenty u tohohle druhu jsou taky špatným vodítkem.Doporučuji opatrné osondování a i tady musíte počítat se 100%-ním určením pohlaví jen u samců.Některý samci tohoto druhu dokáží zatahnout svalstvo v prostoru hemipenisu tak,že k zasunutí sondy je pak nutno použít větší síly.Pozor ale aby nedošlo k protržení samice.Chce to prostě opatrnost a dostatek trpělivosti.

Súhlasím. Podľa fotky je to len tip a to ti asi nepomôže. Treba sondovať.

Přidejte reakci

Přidat smajlík