Mám mláďě korálovky kaliforské (8/11) a zdá se mi, že málo žere. Sní tak 1 holátko za 10 dnů. Holátka jí dávám 2x týdně, ale vždy ho očuchá a leze pryč. Před 3 dny se svlíkla, tak by měla být vyhladovělá. Dal jsem jí holátko, chytla ho, omotala se kolem něj, ale po chvíli ho pustila. Holátko dokonce zůstalo živé. Nevíte, včem by mohl být problém? Díky.
U mladých hadů se to stává často. Sama mám korálovku mexickou několika týdení mládě a také mám problém s krmením a dokonce už i ve zverimexu kde jsme ji kupovali měly stejný problém pokud tohle had dělá musíte to holátko vzít a za živa mu ho " Narvat" do krku jinak to říct nemůžu... u mladých hadů to není nic neobvyklého jakmile povyroste a bude zdravý ihned začne potravu přijímat bez problému. Pokud nemáte nervy na to mu rvát to holátko do krku zajděte s ní k veterináři nebo do zverimexu oni by Vám měli pomoc
Panebože! Přečetla jste si vůbec něco o chovu korálovky? Navíc, ve zverimexu o hadech téměř nic neví (nesetkala jsem se s žádným, ve kterém by o chovu plazů měli nějaké tušení), ta cena je přemrštěná a chovanci jsou často ve špatném stavu. Takže, pro příště zajít třeba na burzu či prolistovat inzerci a vzít hadíka od nějakého dobrého chovatele, který vám s chovem ještě k tomu s radostí pomůže.
Jinak, pokud vám korálovka žere vůbec něco, není absolutně potřeba rvát jí holátka ručně. Popiště podmínky chovu (teplota, vlhkost-jak často rosíte...), protože korálovky někdy nežerou kvůli moc vysoké teplotě v teráriu.