Chci se zeptat jestli někdo nemá zkušenost a neví, co je tato boule? Byl jsem s tím u veterináře, který hada zrentgenoval, ale neví, co by to mohlo být. Dočetl jsem se, že to může být nějaké nedovyvinuté vejce nebo nějaký nádor. Má to už okolo jednoho měsíce, ale neztrácí se to. Problém s vylučováním to není, je vydět že potravu má předtím a prý je to i nějaká svalová hmota nebo to vejce možná. Jedná se o korálovku Lampropeltis alterna blairi(samice). Chtěl bych vědět aspoň jestli se trápí a je lepší s tím co nejdřív něco dělat nebo jestli s tím může třeba i dožít nebo jak je to vlastně špatné.
Dobrý den
Asi před 5 lety jsem měl stejný problém, boule se u samice Lampropeltis alterna blairi objevila na podzim v první 1/3 těla a nikdy se neztratila, naopak pomalu se zvětšovala. Potravu přijímala bez problémů, při manipulaci nebylo vidět, že by jí nějak vadila, veterinář tvrdil, že je to nádor, mě se to moc nezdá, neboť ta boule narostla strašně rychle. Samice v době kdy se jí boule udělala byla stará 6 let, je zajímavé, že až do doby než boule vznikla se normálně pářila a pravidelně kladla vejce, ze kterých se rodila zdravá mláďada, ale pak již nikdy k páření nedošlo. Měl jsem jí ještě asi 3 roky a pak si ji vzali děti do teraristického kroužku. V létě samička ještě žila.