Dobrý den.Byla jsem na burze v HK aldis koupila jsem si tam dva Lepoještěry stáli 900 Kč dala jsem za ně tři kapesné měla jsem z nich velkou radost.Koukala jsem se na internet jaký to je druh ten pán to tam neměl napsané koukala jsem se všude a nic co by se jim podobalo jsem nenašla.Den po burze byli oba mrtví.Chtěla jsem se zeptat jestli někdo nezná kontakt na pána který jezdí na každou burzu a má tři nebo čtyři stoly ve druhé řadě od vchodu má na stole plastové průhledné boxi a tuhle burzu měl Achatinu Achatinu Ghanu.
Děkuji
Tak lepoještěři bývají odchyt - tohle byl odchyt určitě, když tam měl tolik zvířat - a u importů je to holt riziko. Kontakt na pána sice nemám, ale u importovaných zvířat se s tím musí počítat - zvlášť tihle jsou celkem choulostiví. Pravděpodobně uhynuli stresem - v jakém teráriu jste je měla?
Já tam jezdím pravidelně a není špatná, dnes jsem byl v Jihlavě a tam mi to přišlo o mnoho horší. Záleží samozřejmě na tom, co chcete prodávat.
K autorce vlákna - to je bohužel problém skoro každého - ta velká, dospělá spárovaná zvířata jsou většinou z importu, ve špatné kondici, parazitovaná, atd., a jedině člověk se zkušenostmi je může udržet při životě. Bohužel, každý si dnes musí koupit dospělé importované kusy, místo toho, aby koupil mladá odchovaná zvířata, u kterých je šance udržení při životě větší. Všichni prostě chtějí všechno honem a přes cokoliv jiného vlak nejede. Toť moje zkušenost, omlouvám se, pokud jsem se někoho dotkl.