Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
9.7.2006 19:39

Tady je moje hermanka, stáří asi 6let, pošlete taky svoje fotky...

9.7.2006 19:40

paulin21 napsal(a):

fotka2

11.7.2006 12:21

paulin21 napsal(a):

Mařenka T. H. 25 let. Hamky mňamky.

11.7.2006 19:37

safra napsal(a):
Mařenka T. H. 25 let. Hamky mňamky.

Krásné želvy. Chci se jen zeptat - zimujete nebo ne???

11.7.2006 22:08

barunka napsal(a):

Ahoj, děkuju, já teda ještě nezimoval, měl sem strach, ale tuhle zimu už zimovat bude :)

12.7.2006 08:56

paulin21 napsal(a):
Ahoj, děkuju, já teda ještě nezimoval, měl sem strach, ale tuhle zimu už zimovat bude :)

Hermanky cca 15 rokov. Dve samice, pravidelne zimované.

12.7.2006 15:10

barunka napsal(a):

Mařenka zimuje v lednici, v šuplíku naovoce! Můžu na ní tak koukat každý den a nestýská se my!

12.7.2006 17:46

safra napsal(a):
Mařenka zimuje v lednici, v šuplíku naovoce! Můžu na ní tak koukat každý den a nestýská se my!

A nevadí jej otváranie a zatváranie chladničky počas dňa?
Sú to predsa len vybrácie.

12.7.2006 20:24

lars napsal(a):
A nevadí jej otváranie a zatváranie chladničky počas dňa?
Sú to predsa len vybrácie.

DOTAZ:kolik byste tak rekli let ty mi zelve co je na prvnich 3fotkach?

12.7.2006 21:14

paulin21 napsal(a):
DOTAZ:kolik byste tak rekli let ty mi zelve co je na prvnich 3fotkach?

2 roky?? Jen typuju, nejsem žádný odborník a ani žádnou želvičku nemám. Ale uvažuju že si nějakou pořídím, tak zatím sbírám informace. Přestěhovali jsme se do RD, takže by přes léto mohla mít super výběh i venku. Jen nevím jak s tím zimováním... Do ledničky se mi ji moc dávat nechce, prý hrozí plýsně a zdá se mi, že tam je pro ni moc vlhko a správně by tam prý neměla být žádná zelenina, sýry, otevřené mléko, atd. V zimě chci změřit teplotu na půdě, jestli tam není moc velká zima a kdyžtak by byla tam.
A ještě mi poraďte - kde želvičku koupit, ve zverimexu nebo od chovatele??? Jaké máte zkušenosti? Díky

12.7.2006 22:05

barunka napsal(a):
2 roky?? Jen typuju, nejsem žádný odborník a ani žádnou želvičku nemám. Ale uvažuju že si nějakou pořídím, tak zatím sbírám informace. Přestěhovali jsme se do RD, takže by přes léto mohla mít super výběh i venku. Jen nevím jak s tím zimováním... Do ledničky se mi ji moc dávat nechce, prý hrozí plýsně a zdá se mi, že tam je pro ni moc vlhko a správně by tam prý neměla být žádná zelenina, sýry, otevřené mléko, atd. V zimě chci změřit teplotu na půdě, jestli tam není moc velká zima a kdyžtak by byla tam.
A ještě mi poraďte - kde želvičku koupit, ve zverimexu nebo od chovatele??? Jaké máte zkušenosti? Díky

Typla bych tak 4-5 let

13.7.2006 19:23

barunka napsal(a):

Ja osobne bych kupoval jedine od chovatele,coz ted taky dve mam.poridil jsem je na burze v Holesovicich.chovatel ti presne povi cim byla zelva krmena,pri jake teplote se inkubovala,jake ma rodice atd. taky samozrejme cena je oproti zveraku podstatne levnejsi.cena 3750 kc za mesicni mlade hermanky je podle me silene a jeste ke vsemu v rukach nezkuseneho zacatecnika nebezpecne mlady jedinec.kolikrat i krmna smes ve zverimexech,neni zrovna vhodna.takze obcas je treba nutne jet pro zelvu i delsi vzdalenost k chovateli,ci na burzu,ale urcite se to vyplati.

13.7.2006 19:29

wesley napsal(a):
Ja osobne bych kupoval jedine od chovatele,coz ted taky dve mam.poridil jsem je na burze v Holesovicich.chovatel ti presne povi cim byla zelva krmena,pri jake teplote se inkubovala,jake ma rodice atd. taky samozrejme cena je oproti zveraku podstatne levnejsi.cena 3750 kc za mesicni mlade hermanky je podle me silene a jeste ke vsemu v rukach nezkuseneho zacatecnika nebezpecne mlady jedinec.kolikrat i krmna smes ve zverimexech,neni zrovna vhodna.takze obcas je treba nutne jet pro zelvu i delsi vzdalenost k chovateli,ci na burzu,ale urcite se to vyplati.

nechci zverimexi nejak zatracovat, to ne, ale stalo se uz parkrat ze si nekdo koupil dehidrat. zelvu ze zverace... myslim, ze je lepsi kupovat to od chovatele, u nej poznate jestli o zelvach neco vi, a taky jsou vetsinou levnejsi... Ja mam teda Alfinu (prvni 3fotky) taky ze zverae, koupili mi ji rodice, ale ted schanim druhou (samce) a jedine pres chovatele

14.7.2006 11:58

paulin21 napsal(a):

samec t.horsfieldii a mládě t.marginata

14.7.2006 15:43

sanny napsal(a):
samec t.horsfieldii a mládě t.marginata

hekzé želvy, a ta marginatka a je super... :)

15.7.2006 07:45

paulin21 napsal(a):
hekzé želvy, a ta marginatka a je super... :)

Ještě mi prosím poraďte - jak velké terárko by měla želva mít, aby byla spokojená a co používáte jako podestýlku??? Díky

15.7.2006 11:11

barunka napsal(a):
Ještě mi prosím poraďte - jak velké terárko by měla želva mít, aby byla spokojená a co používáte jako podestýlku??? Díky

co největší výběh i terárko, pokud stráví půl dne škrábáním se ven, tak není spokojená

bez možnosti výběhu testuda nepořizovat, to už snad matamatu :-)))

dovnitř takový ty kamínky, kačírek ... levné, praktické (výkal se sebere i s hromádkou kamínků okolo), nepráší, zároveň je to alespoň trochu přirozený podklad

17.7.2006 22:11

paulin21 napsal(a):

Ahoj tady je ten muj mazel...

17.7.2006 22:21

dana eliasova napsal(a):
Ahoj tady je ten muj mazel...

a jeste jeden snimecek

17.7.2006 22:26

dana eliasova napsal(a):
a jeste jeden snimecek

17.7.2006 22:38

spiderman napsal(a):

na nich je krasny jak jim to vsem vzdycky slusi. Mas peknou zelvicku to je kluk nebo holka?

18.7.2006 16:46

dana eliasova napsal(a):
na nich je krasny jak jim to vsem vzdycky slusi. Mas peknou zelvicku to je kluk nebo holka?

krásné želvy, posílejste sem i fotky třeba snůžek a nebo čerstvě líhnutých želv, pochlubte se :)

18.7.2006 17:42

paulin21 napsal(a):
krásné želvy, posílejste sem i fotky třeba snůžek a nebo čerstvě líhnutých želv, pochlubte se :)

Sameček, už ho mám 10 let

19.7.2006 14:43

spiderman napsal(a):

hmmm takze fesak... taky mam na tech fotkach vejs kluka. jeste pridavam slecnu. Je ji 8 let a zbiznuje jahody

19.7.2006 14:48

spiderman napsal(a):

a tohle je muj parecek...

21.7.2006 19:43

dana eliasova napsal(a):
a tohle je muj parecek...

Moooc hezké želvy.Posílám taky pár foteček.Lucka

21.7.2006 20:58

zelviosa napsal(a):
Moooc hezké želvy.Posílám taky pár foteček.Lucka

lidi, když si tak prohlížím ty fotky ... tak bych se u některých zamyslel nad výživou, sami vidíte že někde už se dost projevuje nezdravý (hrbolatý) růst karapaxu (je to dobře vidět tam u té jedné hermanky a tady u té horsfieldky se mi to taky nezdá

stejně jako se dovede stravovat nezdravě člověk, tak se vám želvy vrhnou na skoro cokoli, co jim předložíte ... a to je právě chyba

jihoevropské želvy se v přírodě živí skoro výhradně různým plevelem, protože zkrátka na nic jiného nenarazí, u horsfieldek už vůbec škoda mluvit, ty mají i tu trávu kolikrát skoro jen na jaře

želva nepozná, že je to nezdravé, tak to musí vědět chovatel

21.7.2006 23:01

radekp napsal(a):
lidi, když si tak prohlížím ty fotky ... tak bych se u některých zamyslel nad výživou, sami vidíte že někde už se dost projevuje nezdravý (hrbolatý) růst karapaxu (je to dobře vidět tam u té jedné hermanky a tady u té horsfieldky se mi to taky nezdá

stejně jako se dovede stravovat nezdravě člověk, tak se vám želvy vrhnou na skoro cokoli, co jim předložíte ... a to je právě chyba

jihoevropské želvy se v přírodě živí skoro výhradně různým plevelem, protože zkrátka na nic jiného nenarazí, u horsfieldek už vůbec škoda mluvit, ty mají i tu trávu kolikrát skoro jen na jaře

rodinka na svačině ;) zleva Boninka, Princezna Lilit a strážce rodinného krbu Bonásek

21.7.2006 23:06

esterija napsal(a):
rodinka na svačině ;) zleva Boninka, Princezna Lilit a strážce rodinného krbu Bonásek

To je náš temperamentní Oskárek. Do všeho se hned zakousne, nejraději do prstů u nohou..

22.7.2006 14:50

radekp napsal(a):

ty si nejakej moc chytrej, nejdriv se pochlub se svou želvou... moje hermannka je na prvních 3 fotkách, snažím se jí dát co jen můžu... a fakt nesnáším rejpali, který sem vlezou a začnou mě poučovat, co jí dávat a co ne...

22.7.2006 15:07

esterija napsal(a):

hezký želvičky

22.7.2006 15:56

paulin21 napsal(a):
ty si nejakej moc chytrej, nejdriv se pochlub se svou želvou... moje hermannka je na prvních 3 fotkách, snažím se jí dát co jen můžu... a fakt nesnáším rejpali, který sem vlezou a začnou mě poučovat, co jí dávat a co ne...

chytrej nejsem, na jakých biotopech žijí evropské želvy ví snad každý, a co tam asi tak mohou sežrat to by se také většina dovtípila ... nicméně v praxi to s tou výživou opravdu vypadá všelijak, ale klid, o tebe přece vůbec nešlo, proti trávě nic nemám

rád se podívám na všechny hezké fotky želv, ale chlubit se ? no něco sem dát můžu

22.7.2006 16:06

radekp napsal(a):
chytrej nejsem, na jakých biotopech žijí evropské želvy ví snad každý, a co tam asi tak mohou sežrat to by se také většina dovtípila ... nicméně v praxi to s tou výživou opravdu vypadá všelijak, ale klid, o tebe přece vůbec nešlo, proti trávě nic nemám

rád se podívám na všechny hezké fotky želv, ale chlubit se ? no něco sem dát můžu

Ahoj,reaguji na tvůj rejp.Docela by mě teda zajímalo co říkáš na mou želvu?Je to jak žere z ruky.Trochu zrnitá fotka.Díky Lucka

22.7.2006 18:00

radekp napsal(a):

Pokud je to tvá želva, tak je fakt hezká.. :) sorry, že jsem vyjel, ale nezaložil jsem tohle aby se tady psalo jak se má kdo krmit a tak... když se te nekdo zeptá, porad, jinak posli spis fotku, urcite se radi podivame...

22.7.2006 20:43

paulin21 napsal(a):
Pokud je to tvá želva, tak je fakt hezká.. :) sorry, že jsem vyjel, ale nezaložil jsem tohle aby se tady psalo jak se má kdo krmit a tak... když se te nekdo zeptá, porad, jinak posli spis fotku, urcite se radi podivame...

Tak to jse ráda,protože jsem se lekla toho,že mám doma mutanta,protože jsi psal,že je to horsfielka.Je fakt,že lidi jim dají cokoliv a želva cokoliv sežere.Mám kamaráda co krmí,ikdyž to sem moc nepatří,leguána cukrem a myslí si jaký je frajer,že jemu to žere a ostatním ne!

Přidejte reakci

Přidat smajlík