Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
3.1.2012 19:34
Luboš Jedlinský

XXX.XXX.151.22

dobrý den
chtěl bych poprosit o radu s určením pohlaví u tří gekonů, jedná se o dospělá zvířata, také bych se chtěl zeptat proč jeden z nich je o poznání tmavší než zbylé dva, nejvíce viditelné to je v břišní partii, která je čokoládově hnědá a ne "béžová" jako tomu je u zbylých dvou jedná se o jiný poddruh nebo je to jen anomálie v barvě? dálé se chci zeptat jeden z gekonů má jinak zbarvený ocásek, jedná se o regenerát nebo proč tomu tak je?
v příloze přikládám fotky, všem děkuji. Jedlinský

3.1.2012 19:34
Luboš Jedlinský

XXX.XXX.151.22

Luboš Jedlinský napsal(a):
dobrý den
chtěl bych poprosit o radu s určením pohlaví u tří gekonů, jedná se o dospělá zvířata, také bych se chtěl zeptat proč jeden z nich je o poznání tmavší než zbylé dva, nejvíce viditelné to je v břišní partii, která je čokoládově hnědá a ne "béžová" jako tomu je u zbylých dvou jedná se o jiný poddruh nebo je to jen anomálie v barvě? dálé se chci zeptat jeden z gekonů má jinak zbarvený ocásek, jedná se o regenerát nebo proč tomu tak je?
v příloze přikládám fotky, všem děkuji. Jedlinský

2

3.1.2012 20:44
lacerta7

XXX.XXX.209.210

1 a 3 samci, 2 samice

3.1.2012 20:46
lacerta7

XXX.XXX.209.210

Je to regenerát...a zbarvení může být variabilní - nevím jak tady u toho druhu, ale dávaj tak najevo náladu, nahřátost...jsou odchov nebo odchyt? jestli odchyt, může to být taky jiná oblast výskytu...

3.1.2012 20:48
Luboš Jedlinský

XXX.XXX.151.22

děkuji moc, jedná se o odchov, s pohlavím jsem si to také tak myslel ale nebyl jsem si jistý tak jsem se chtěl zeptat.

3.1.2012 20:55
lacerta7

XXX.XXX.209.210

Nejsem si jistá, tenhle druh nechovám, ale přijde mi, že i druhej samec má na špičce regenerát...Jinak ta tmavá je samice, takže to asi bude pohlavní dimorfismus...

4.1.2012 09:48
Luboš Jedlinský

XXX.XXX.151.22

mnohokrát děkuji za rady. Jedlinský

Přidejte reakci

Přidat smajlík