Úžovka červená-odchov

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
1.8.2005 08:17

Ahoj,najde se někdo,kdo by mi poradil se vším všady, jak si vypěstovat malí užovky červený? Chovám asi čtyřletou zdravou holku s vybaveným terárkem /mimina prý ještě neměla/ .Mám ji od letošních Vánoc a zimovat prý není zvyklá,jak ji to "naučit" ?
Kdy ji mám připustit k samcovi nebo samec k ní?
Jak si sestavit líheň a co budou potřebovat vajčka, pak miminka a hlavně jak se jich pak "zbavit" abych měla jistotu že nepadnou do polívky?
Mělo by se nějak lišit terárko pro mimina od terárka pro dospělýho hada /velikost nepočítaje/ ?Můžou být mimča pohromadě? Teplota? Vlhkost? Podávat vitamínový nebo minerální doplňky?
Bydlím kousek od Brna, asi 30 km na jih - Dolní Kounice
Nevíte o někom kdo má hezky vybarvenýho samce, poblíž ?
Díky moc,Zuza

8.7.2005 14:47

awery napsal(a):
Ahoj,najde se někdo,kdo by mi poradil se vším všady, jak si vypěstovat malí užovky červený? Chovám asi čtyřletou zdravou holku s vybaveným terárkem /mimina prý ještě neměla/ .Mám ji od letošních Vánoc a zimovat prý není zvyklá,jak ji to "naučit" ?
Jak si sestavit líheň a co budou potřebovat vajčka, pak miminka a hlavně jak se jich pak "zbavit" abych měla jistotu že nepadnou do polívky?
Mělo by se nějak lišit terárko pro mimina od terárka pro dospělýho hada /velikost nepočítaje/ ?Můžou být mimča pohromadě? Teplota? Vlhkost? Podávat vitamínový nebo minerální doplňky?
Díky moc,Zuza

Za take velké množstvo otázok je treba aj niečo obetovať, napríklad si zadaj do vyhladavania v nemoderovanej ifaune "guttataa" a čítaj do zblbnutia. O tejto užovke je na nete, aj českom dosť informácii. Ak budeš mať konkrétny problém, ozvi sa.
Je naivné myslieť si, že ti tu niekto vysipe všetky skúsenosti ,potom od teba mladé odkúpi a ešte aj zapožičia samca na párenie. To iste nie. Z tým zimovaním si starosti nerob, guttata nemusí nutne zimovať. Pre rozmnožovanie je to však lepšie.Zvykať ju nato nemusíš, len ju zazimuj správnym postupom, cca v novembri. Ak nikde neobjavíš na nete postup tak sa ozvi.
Skús :http://www.uzovky.com/Menu.htm ,alebo http://www.sweb.cz/LachmanRene/index.html, alebo fakt super stránka http://www.kletternatter.net . ČAF

8.7.2005 15:24

awery napsal(a):
Díky moc,Zuza

Když máš přístup na net tak hledej a pak jen čti a čti. Dobrých rad jsou všude mraky!!

8.7.2005 22:14

laval napsal(a):
Když máš přístup na net tak hledej a pak jen čti a čti. Dobrých rad jsou všude mraky!!

Proč se zlobíš je jich sice spousta ale je jich taky spousta divných nebo řekněme "nedobrých".
Prostě si jen o tom chci popobídat a shromáždit víc názorů,je to tak snad lepší než kdybych si přečetla jeden a slepě se jím řídila, nemyslíš?
Měj se!

9.7.2005 15:30

awery napsal(a):
Proč se zlobíš je jich sice spousta ale je jich taky spousta divných nebo řekněme "nedobrých".
Prostě si jen o tom chci popobídat a shromáždit víc názorů,je to tak snad lepší než kdybych si přečetla jeden a slepě se jím řídila, nemyslíš?
Měj se!

Ahoj! jak je dlouhá ta tvoje hadice? Já mám samce, víc jak dvouletého, asi 104 cm.

11.7.2005 10:05

awery napsal(a):
Měj se!

Ja sa nehnevám. Vždy rád odpoviem na konkrétne otázky, ale tvoja BIG-otázka na mňa zapôsobila dosť neskúseno a tak si stále myslím že ešte tak dva roky praxuj a potom začni množiť. Zvládnuť rozmnožovanie tak , aby výsledkom boli deformované mladé to nie je problém, potom fakt skončia v polievke. Mysli na to ,že dom sa vždy začína tiež stavať od základov. P.S. Poznáš už anatómiu hada? Ak ano klobúk dole, ak nie hladaj.

15.7.2005 01:17

nika napsal(a):
Ahoj! jak je dlouhá ta tvoje hadice? Já mám samce, víc jak dvouletého, asi 104 cm.

Ahoj Niky
a máš ty nebo tvůj miláček nějaké skušenosti?
Díky Zuza

15.7.2005 11:35

lars napsal(a):
Ja sa nehnevám. Vždy rád odpoviem na konkrétne otázky, ale tvoja BIG-otázka na mňa zapôsobila dosť neskúseno a tak si stále myslím že ešte tak dva roky praxuj a potom začni množiť. Zvládnuť rozmnožovanie tak , aby výsledkom boli deformované mladé to nie je problém, potom fakt skončia v polievke. Mysli na to ,že dom sa vždy začína tiež stavať od základov. P.S. Poznáš už anatómiu hada? Ak ano klobúk dole, ak nie hladaj.

Ne, s rozmnožováním zatím ne, můj mazel je sic už pohlavně dospělý, ale myslím, že má ještě chvilku čas. Ale ráda bych se o to do budoucna pokusila. Zatím se mi podařilo odchovat jen laevisky:)))

22.7.2005 03:57

nika napsal(a):
Ne, s rozmnožováním zatím ne, můj mazel je sic už pohlavně dospělý, ale myslím, že má ještě chvilku čas. Ale ráda bych se o to do budoucna pokusila. Zatím se mi podařilo odchovat jen laevisky:)))

Krasavec!!!!
Já zatím nemám žádné kromě pár načtených skušeností a nerada bych aby si hádci nějak ublížili nebo aby jsme jim ublížili my...
Ale líbí se mi zbarvení tvýho miláčka.Ukázala bys mi zbarvení zadní poloviny těla?
Jakou má povahu?
Odkud že přesně jsi??
Díky Zuza

28.7.2005 11:30

awery napsal(a):
Krasavec!!!!
Já zatím nemám žádné kromě pár načtených skušeností a nerada bych aby si hádci nějak ublížili nebo aby jsme jim ublížili my...
Ale líbí se mi zbarvení tvýho miláčka.Ukázala bys mi zbarvení zadní poloviny těla?
Jakou má povahu?
Odkud že přesně jsi??
Díky Zuza

Že jo :)))
Povahu má dobrou, ale je to zvíře a ještě k tomu had, tak se příliš nespoléhám na to, že třeba nekouše a je "ochočený"....
Jsem z Ostravy

30.7.2005 22:47

nika napsal(a):
Že jo :)))
Povahu má dobrou, ale je to zvíře a ještě k tomu had, tak se příliš nespoléhám na to, že třeba nekouše a je "ochočený"....
Jsem z Ostravy

Je fakt hezkej ale je tu problem jsem až z Brna :-(
Jasně povahu bru s reservou ale určittě bych nechtěla připustit moji hadici nějakým vysloveně kousavým hadem!!

31.7.2005 21:25

awery napsal(a):
Je fakt hezkej ale je tu problem jsem až z Brna :-(
Jasně povahu bru s reservou ale určittě bych nechtěla připustit moji hadici nějakým vysloveně kousavým hadem!!

ahoj omlouvám se že to není k tématu ale můžu se zeptat z čeho je ta zadní stěna popř. kdo ti ji dělal jsem též z Brna

31.7.2005 23:22

krajtak napsal(a):
ahoj omlouvám se že to není k tématu ale můžu se zeptat z čeho je ta zadní stěna popř. kdo ti ji dělal jsem též z Brna

Ahoj Věro asi se ptáš mě, že jo?
No terárko jsem nestavěla já ale myslím že je to polystyren natřený nějakým lepidlem a posypaný pískem.
Musím uznat že se osvědčuje a ani nějak výrazně neopadává nebo tak něco
A co máš ty za hada / hadici
Zuza

1.8.2005 08:17

awery napsal(a):
Ahoj Věro asi se ptáš mě, že jo?
No terárko jsem nestavěla já ale myslím že je to polystyren natřený nějakým lepidlem a posypaný pískem.
Musím uznat že se osvědčuje a ani nějak výrazně neopadává nebo tak něco
A co máš ty za hada / hadici
Zuza

Ahoj já mám užovku domácí a 2 užovky proužkovaný...jinak dík o polystyrenu jsem přemýšlela ale nebyla jsem si jistá a kdo ti to dělal?

Přidejte reakci

Přidat smajlík