Dobrý den, chtěl jsem se zeptat zda by ste mi mohly doporučit nějakou zajímavou mutaci co by šla udělat stěmito hroznýši.
Genetika není mou silnou stránkou, přemyšlel jsem že bych to třěba skřižil s Boa c. albino že bych měl DH sunglow.
Prosím poradte mi jaký druh samice bych si měl pořidit. Zvažuji že bych ještě koupil přímo albino pastel ale raději bych uvital kdyby se dalo něco udělat stěmy salmony.
Tak trochu tomu nerozumím, proč si pořizujete takového hada, když potom nevíte, co s ním. Genetika je v České republice stále ještě záležitost menšího procenta teraristů, jejichž úspěchy jsou vykoupeny dlouhodobým studiem tohoto odvětví. Ono myslet si, že bez práce budou koláče, je v tomto případě víceméně naivní. Pochybuji, že Vám bude někdo jen tak předávat své vydřené znalosti. Studujte - Váš požadavek se netýká ničeho závratně složitého, možná to nebude hned, ale pokud nejste úplný jelito, dostanete se k tomu.
Jan Lauermann
Pokud ti není genetika moc jasná, doporučuji si jí přečíst na Tvém webu, kde ji máš pěkně rozepsanou nebo mám spíš napsat slušně opsanou (CTRL+C , CTRL+V) ? Pokud chceš pracovat jen se salmony, tak toho moc na výběr nemáš.
P.S. Pokud chceš doporučit druh samice, tak nejlepší bude Boa constrictor
Uživatel s deaktivovaným účtem

Nechápu, proč se ptáte na takovou banalitu, když máte web procpaný na do puntíku zkopírovanými texty, obrázky a fotografiemi nejen o genetice od Jardy Gilara, texty pana Moravce a dokonce jednoho německého webu s genetikou constrictorů? Ví o tom jejich autoři??? A ve finále se v tom ani neumíte orientovat??!!! Proč si to v tom případě dáváte na web, aby to působilo jak nejste v obraze, když pak musíte pokládat takovéhle otázky místo aby vám bylo zřejmé, že z těhle hadů moc "nevytlačíte"? To mi škeble nebere
Při chovu barevných forem, nejen hroznýšů nejde postupovat podle kuchařky,jak to mnoho (většina) chovatelů dělá. Je třeba znát základy genetiky a zbytek je vlastní tvořivost. To není o tom vzít dvě zvířata a sekat 10 let albíny. Je třeba mít vizi, představivost, odvahu riskovat, spojovat nevyzkoušené, umět vybrat zajímavá zvířata do dalšího chovu, spočítat si co z jakého spojení procenticky vyleze atd. atd. V některých věcech se dá poradit - na genetiku jsou např. na internetu genetické kalkulačky, ale tím hlavním je právě ta vlastní práce.
Co se kopírování fotek a textů týká - dnes je to hodně aktuální téma. Nemám nic proti použití našich materiálů, pokud nejsou někým vydávány za jeho vlastní výtvor. Nikdy jsme za použití čehokoliv nic nechtěli, ale považuji za normální běžnou slušnost u převzatého materiálu uvádět zdroj a původního autora.
Jarda Gilar
lauermann
napsal(a):
Tak trochu tomu nerozumím, proč si pořizujete takového hada, když potom nevíte, co s ním. Genetika je v České republice stále ještě záležitost menšího procenta teraristů, jejichž úspěchy jsou vykoupeny dlouhodobým studiem tohoto odvětví. Ono myslet si, že bez práce budou koláče, je v tomto případě víceméně naivní. Pochybuji, že Vám bude někdo jen tak předávat své vydřené znalosti. Studujte - Váš požadavek se netýká ničeho závratně složitého, možná to nebude hned, ale pokud nejste úplný jelito, dostanete se k tomu.
Jan Lauermann
Já vím co stěmi hady, chci mít ,, čisté salmony ´´ ale také jsem chtěl zaexperimemtovat a pořidit si nějakou samici a spařit ji ze salmonem. Je mi jasné, že bez práce nejsou koláče ale proč se nepoptat a neporadit se, od zkušenějších chovatelů? Od toho je snad to forum ?
TM
tmhadi.wbs.cz
napsal(a):
Já vím co stěmi hady, chci mít ,, čisté salmony ´´ ale také jsem chtěl zaexperimemtovat a pořidit si nějakou samici a spařit ji ze salmonem. Je mi jasné, že bez práce nejsou koláče ale proč se nepoptat a neporadit se, od zkušenějších chovatelů? Od toho je snad to forum ?
TM
Aha - vy v tom máte pěknej maglajz. Čisté salmony experimentováním rozhodně nezískáte! Ale to si myslím, že v tuto chvíli není podstatné. Vyjádřit byste se měl spíš k příspěvkům níže, především potom k příspěvku pana Gilara!
Jan Lauermann
napsal(a):
Nechápu, proč se ptáte na takovou banalitu, když máte web procpaný na do puntíku zkopírovanými texty, obrázky a fotografiemi nejen o genetice od Jardy Gilara, texty pana Moravce a dokonce jednoho německého webu s genetikou constrictorů? Ví o tom jejich autoři??? A ve finále se v tom ani neumíte orientovat??!!! Proč si to v tom případě dáváte na web, aby to působilo jak nejste v obraze, když pak musíte pokládat takovéhle otázky místo aby vám bylo zřejmé, že z těhle hadů moc "nevytlačíte"? To mi škeble nebere
Nemám to na webu, proto abych se ,, chlubil cizím peřím ´´ mám to tam hlavně pro sebe, a taky aby i ostatní měli informace pohromadě. Ohledně toho kopírovaní, když článek skopíruju a dokončím ho, tak napíšu autorovi a pokud souhlasí, tak pod článkem je napsaný link odkud je čerpáno. Klidně se podivejte.
albinosnakes
napsal(a):
Při chovu barevných forem, nejen hroznýšů nejde postupovat podle kuchařky,jak to mnoho (většina) chovatelů dělá. Je třeba znát základy genetiky a zbytek je vlastní tvořivost. To není o tom vzít dvě zvířata a sekat 10 let albíny. Je třeba mít vizi, představivost, odvahu riskovat, spojovat nevyzkoušené, umět vybrat zajímavá zvířata do dalšího chovu, spočítat si co z jakého spojení procenticky vyleze atd. atd. V některých věcech se dá poradit - na genetiku jsou např. na internetu genetické kalkulačky, ale tím hlavním je právě ta vlastní práce.
Co se kopírování fotek a textů týká - dnes je to hodně aktuální téma. Nemám nic proti použití našich materiálů, pokud nejsou někým vydávány za jeho vlastní výtvor. Nikdy jsme za použití čehokoliv nic nechtěli, ale považuji za normální běžnou slušnost u převzatého materiálu uvádět zdroj a původního autora.
Jarda Gilar
Omlouvám se za tohle nedorozumnění, nešlo mi o žádnou krádež článku, jak jsem psal už předtím, informuju autory až po dokončení toho tématu ( na internetu je dost materiálů a tedy velký výběr článku který tam můžu prezentovat )

tmhadi.wbs.cz
napsal(a):
Omlouvám se za tohle nedorozumnění, nešlo mi o žádnou krádež článku, jak jsem psal už předtím, informuju autory až po dokončení toho tématu ( na internetu je dost materiálů a tedy velký výběr článku který tam můžu prezentovat )
Zdravím, včera jsem se na ty Vaše stránky díval a na odkazy pramenů jsem nenarazil. To za prvé. Za druhé - pokud hodlám používat cizí materiály, v žádném případě o ně nežádám zpětně!!! Člověče kde žijete?? Nataháte si na web cizí práci, prezentujete jí, jak tvrdíte pro sebe (což je lež, kdyby to bylo pro vlastní potřebu, stačí to ve vlastním pc, není třeba se chlubit na webu, na který nemám co napsat) a zahraniční i české autory budete žádat možná, pokud to někdy dokončíte?? To jako když to nedokončíte dva roky, tak to bude stále takhle? Mimochodem, když čtu Vaše články o korálovkách, chytá mě taky běs, když tam pro začátečníka působíte jako zkušený chovu, nedoporučujete páření pod určitý věk a následně založíte na ifauně vlákno s dotazem na páření altern s tím, že vloni se to nepovedlo a asi ještě nebyly vyzrálé nebo dospělé. Nezlobte se na mě, ale na webu by měly být pouze vlastní poznatky a pokud už tam máte cizí, tak by bylo záhodno napsat, že jsou od Vaška Chadimy, pánů Gilara a Böhma, jakož i těch z ciziny, jimž jste s radostí vykradl veškeré genetické kombinace, které tam za poslední tři roky vyplnily.
Když už máte tu potřebu, hoďte si na web odkazy resp. linky na dotyčné, ať se nemusíte obhajovat tím, že aby Vaše stránky dobře vypadaly, musíte si tam nakopírovat co nejvíc textů s obrázky z nejúspěšnějších chovů ČR.
K té genetice - tvrďte mi co chcete, jak víte co se salmony, ale tím dotazem jste dokázal totéž, co s těmi korálovkami. Tedy že o tom nemáte absolutně žádnou páru, vzdor tomu genetikou prošpikovanému webu. Pokud si nedovedete představit co leze z jakých zvířat, jak bude vypadat kombinace kterých mutací, jací rodiče jsou k tomu potřeba s ohledem na barvu a kresebné změny, zda to nebude naopak kontraproduktivní pro rozbití kreseb, nebo nevýraznost konkrétní mutace v níž zkrátka nevyniknou jisté znaky, pak jste ztracen. Navíc to není běh na krátkou trať, jsou mutace codominantní, jako recesivní. Ani to, že je zvíře codominant neznamená, že v další generaci budou nádherná zvířata, když se na ně vybere špatné zvíře (což je ostatně případ mnoha salmonů v ČR). Stejně tak, pokud si neumíte určit cíl a vědět, čeho chci dosáhnout. Jak uváděli kolegové nahoře - chov mutací není o mrskání kusu na kus podle toho, co mi kalkulačka vystřelila. Je v tom daleko víc a to je také důvod, proč je mnoho povolaných a zrnko vyvolených, co u toho vydrží a něčeho dosáhne.
Motivem toho, že jsem Vám napsal není to, že nevíte co s Vašimi hady a neorientujete se v genetice (nikdo učený z nebe nespadl, všichni jsme začínali), ale to, že velmi hloupě zdůvodňujete a obhajujete kroky, za něž by bylo fér se omluvit a neprohlubovat mínění, které jste si tímto o své osobě vytvořil.
GiboiaReptiles