Dobrý den, dnes jsem si přivezla novou užovku červenou, po nějaké době klidu jsem jí nabídla holátko, snědla ho v klidu, i když se první zdálo že si nedá, ovšem vůbec ho neškrtila a tak šlo do ní ještě hodně aktivní. Od té doby občas otevírá tlamičku, nebo si jakoby zakašle, může to být tím, že ji třeba to holátko poranilo, nebo je za tím něco jiného? předtím pokud vím nekuckala, hlen v tlamě nemá, aktivní je na svůj věk dostatečně. Měla bych nějak zakročit?
A dotaz číslo 2, kamarádka si také dovezla užovku a ta jí pokuckávala už když ji dovezla, ale normálně a ochotně přijala holátko, opět žádný hlen, ani viditelné poranění, obě dýchají bezproblémů. Může to být způsobeno stresem z převozu a přejde to? Co byste poradili? Děkuji Fiddi
Dobrý den, nemyslím si že by nastydla při převozu, teda nevím jak se dostala na burzu, ale z burzy jsme jeli MHD a venku bylo kolem 30°C (Teďka ty velký vedra), dovezla jsem ji domů a nechala v klidu, další den se mi zakalila, očekávám do dvou dnů svlek, ale když je v terárku tak ani nepokašlává, spíš si občas tak zívne, ne že by jen otevírala tlamičku, ale pořádně zeširoka zívne? ale když si ji vezmu na ruku a začne se víc hýbat tak zase občas kuckne. Zvýším jí trochu teplotu, uvidíme jak to bude vypadat po svleku. Kdyby vás cokoliv napadlo, budu ráda, když se podělíte o své názory, nerada bych o ni přišla.