Agama vodní prosím o radu

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
21.5.2012 15:39
pankie

XXX.XXX.118.20

Dobrý den, ujali jsme se jedné agamky -samečka,4 leté,nejspíše kočičínské, která původnímu majiteli 1 měsíc nežrala. Hned jak jsme si jí vzali,začala normálně přijímat potravu skoro každý den.Pomalu začala přibírat,před 3týdny se celá i svlékla.Nyní zase začíná odmítat potravu. Chtěla bych se zeptat kolik potravy by asi měla mít? Sežere nám třeba jedno malé holátko a další 3 dny potravu odmítá.Nebo 8 červů a zas několik dní nic. Podmínky jsme se snažili vytvořit podle doporučení.děkuji

21.5.2012 17:00
lacerta7

XXX.XXX.124.63

Dospělé agamy nežerou každý den, takže je dobré dávat jim pauzy. Ale nezdá se mi časté krmení holátky a červy - hlavní část by měli tvořit cvrčci, sarančata, švábi. Jak často jí dáváte holátka? Takovým krmením si jen koledujete o problémy s obezitou. Pokud nehubne tak bych to asi neřešila, ale pro jistotu tu můžete popsat podmínky chovu, dát fotku terárka...

21.5.2012 17:44
tomasi3

XXX.XXX.140.126

Občas červy nahrazuji žížalami, kupuju je na www.ZIZALOV.cz, prodává je pán v důchodu, posílá to ve větší doze, vydrží i měsíc.

21.5.2012 17:59
pankie

XXX.XXX.118.20

Krmíme samozřejmě i cvrčky a sarančaty.Šváby odmítá úplně,žížalu si také nevezme.Holátko dáme tak jednou týdně.Tlustý není,byl vyhublý na kost.Spíš mi jde o to,zda mu to stačí nebo nám hrozí nějaký problém.Už ho měl u minulého majitele - nežral. terárium má 100x50x50, UVA i UVB ,teplota se pohybuje od 25 st do těch 45st. Větví a skrýší tam má též dost a velkou misku s vodou,v které je často.Dále mu i rosíme. Snad jsme na nic nezapomněli...

21.5.2012 20:53
lacerta7

XXX.XXX.124.63

Krmit jednou týdně myšaty mi přijde dost nevhodné... nebo dlouhodobě žížalami taky nic moc... Pro pestrost sem tam žížalu, zavíječe je fajn... Zkuste změnit vitamíny, dodat osvětlení a můžete zkusit dát trus na rozbor... Protože pokud byl ten problém už jednou a zvíře hublo, tak je něco špatně. Na druhou stranu dospělé agamy opravdu nežerou denně. Těm myšatům bych se vyhnula, i když to neuvidíte, tak po takové stravě tuční játra a má to i jiná zdravotní rizika. Jednou za pár měsíců možná, ale každý týden opravdu ne. Čím svítíte? Pro dospělou agamu mi velikost terárka přijde trochu smutná - i když je asi menší než by měl být, ale šířka 50... Miska s vodou je co? Nemohla byste dát fotografii terária?

Rozhodně bych zvážila minimálně ten rozbor a pak podle výsledků přeléčení - i kdyby se nic nenašlo, budete mít aspoň jistotu, že tím to není...

22.5.2012 20:26
danio007

XXX.XXX.41.122

Skor by som povedal, ze ak bola ta agama vychudnuta, nech si teraz tie holicata dopraje. Nahradi jej to dost strateneho tuku, trochu priberie a dostane sa do kondicky. Ked bude ok, dat holicatam STOP. Podavat iba raz za cas ako spestrenie.
inak suhlas s tym co tu je napisane.

23.5.2012 01:07
lacerta7

XXX.XXX.124.63

Za mě bych se stejně těm holatům v týhle míře vyhnula... Po holeti bude držet půst...takže se moc neukáže, jestli nežere proto, že je narvanej a tráví nebo proto, že trpí nechutenstvím. Jasně, že na vykrmení jsou fajn, ale až nebude žrát nic jihýno, tak to bude problém.smajlík
Ale stejně dokud nebude rozbor...

23.5.2012 12:28
pankie

XXX.XXX.118.20

děkuju za rady, holata přestanu dávat a budeme se snažit krmit převážně cvrčky a sarančaty,červy. Dám na rozbor trus.A mohli byste mi ještě poradit čím se popřípadě odčervuje a dávkování? Náš vet moc plazi zrovna nedělá.

23.5.2012 14:41
lacerta7

XXX.XXX.124.63

Nemusíte je přestat dávat, jen je trochu omezte...a červy taky ne jako hlavní složku...

K vetovi, kterej nedělá plazy to nemá smysl nosit. Chce to někoho, kdo zvládne udělat rozbor i navrhnout terapii. Dávkování a typ léků takhle by oko určit nejde. Takže by to chtělo zkonzultovat to s odborníkem. A hlavně jedině podle výsledků rozboru...Odkud jste??

23.5.2012 15:26
tupinambis

XXX.XXX.227.239

pankie napsal(a):
děkuju za rady, holata přestanu dávat a budeme se snažit krmit převážně cvrčky a sarančaty,červy. Dám na rozbor trus.A mohli byste mi ještě poradit čím se popřípadě odčervuje a dávkování? Náš vet moc plazi zrovna nedělá.

Dobrý den holata odbourat(prozatím zcela+červy).Saranče je supr ,oni to dělaj daj si půst -žádný strach 3 dny není žádná doba.K tomu odčervení na to POZOR většinou se nadělá více škody než užitku !! pokud je podtrženej bude problém( většinou s tím žijou v symbioze)záleží ovšem co bude mít ,v každém případě počkat na rozbor.

Přidejte reakci

Přidat smajlík