Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Majka16

20.10.2012 15:41
Majka16

XXX.XXX.245.18

Dobrý den,mohla bych Vás poprosit o radu jak správně krmit drápatky vodní.Jsem začátečnice.Pulce už jsem zvládla ,ale nyní potřebuji nakrmit větší počet drápatek,tak abych je mohla prodat.Žáby mi občas hynou a rostou pomalu.Mám 8 akvárek po 200 žábách.Vodu měním celou za dva dny mám jí ze studny ohřátou na stejnou teplotu.Nemá mi kdo poradit pěstírnu mám po dědovi.Nutně sháním někoho kdo to již dělal a pomůže radou,nebo odkazem.Děkuji Majka.

20.10.2012 22:24
sfox

XXX.XXX.229.3

drápatky nejsou zrovna můj obor ...pár jsem jich měl a krmil jsem především žížalami ,ale při takovém množství bych doporučoval játra ,s občasným prídavkem vytamínů ,..hlavně D3 .:-)

21.10.2012 17:25
samyasa

XXX.XXX.62.60

sfox napsal(a):
drápatky nejsou zrovna můj obor ...pár jsem jich měl a krmil jsem především žížalami ,ale při takovém množství bych doporučoval játra ,s občasným prídavkem vytamínů ,..hlavně D3 .:-)

smajlík Játra a přidávat k tomu D3? Víš ty vůbec, cos to napsal za ukrutnou hovadinu? Játra se nehodí k trvalému krmení čehokoliv, protože sama o sobě mj. obsahují velké množství vitamínů A a D, takže při nadměrném zkrmování jater dojde k hypervitaminóze, kterou bys ještě umocnil(a) přidáváním déčka?!

Co se týče dotazu, tak samozřejmě nejlepší je přirozené krmení ve formě patentek, koreter, nitěnek, nasekaných žížal a rybího masa atd, ale při velkém počtu žab se vyplatí koupit granule (ale pozor, ne plovoucí na hladině) pro masožravé ryby a střídat granule s biologickým krmením. Mladé žáby je potřeba krmit denně a mít u nich kvalitní filtraci + pravidelně měnit vodu.

23.10.2012 22:09
sfox

XXX.XXX.229.3

samyasa napsal(a):
smajlík Játra a přidávat k tomu D3? Víš ty vůbec, cos to napsal za ukrutnou hovadinu? Játra se nehodí k trvalému krmení čehokoliv, protože sama o sobě mj. obsahují velké množství vitamínů A a D, takže při nadměrném zkrmování jater dojde k hypervitaminóze, kterou bys ještě umocnil(a) přidáváním déčka?!

Co se týče dotazu, tak samozřejmě nejlepší je přirozené krmení ve formě patentek, koreter, nitěnek, nasekaných žížal a rybího masa atd, ale při velkém počtu žab se vyplatí koupit granule (ale pozor, ne plovoucí na hladině) pro masožravé ryby a střídat granule s biologickým krmením. Mladé žáby je potřeba krmit denně a mít u nich kvalitní filtraci + pravidelně měnit vodu.

možná jsem napsal blbos ..ale já kuřecímy játry odchoval desítky žebrovníků bez problémů ..pravda je že jsem přidával nitěnky a sekané žížaly ...možná je to hovadina ,tak se omlouvám .smajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík