Terárium pro Geochelone Carbonaria

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
1.11.2012 20:40
drakor

XXX.XXX.26.11

Ahoj,
mám želvu uhlířskou (4 měsíce starou) a plánuju jí stavět nové terárko a koupit ještě jednu želvu stejného druhu.
Můj dotaz se týká velikosti a větrání terária. Mám v plánu 1*1,5 metru a výšku 0,6 metru, je to podle vás pro pár dostatek, aby to stačilo až do dospělosti? A pokud jde o větrání, ideální je prý zhora zcela otevřené, ale to je pak problém s vlhkostí, bude to tedy chtít určitý kompromis. Teď mám zakryté cca 2/3 a navečer odkrývám celé, aby i teplota trochu přirozeně klesla. Přístup chci kvůli úklidu tak jako tak vrchní, tak prosím o nápady jak řešit větrání :).
Ještě mne napadá jeden dotaz. Prý je pro ně důležitá živočišná složka potravy, jak často bych jim měl cca něco dávat a co je pro tak malé želvy (4 měsíce, cca 7 cm), ideální? Červ je prý moc těžký, myšátko je zas pro ně velký, tak cvrčka (z pinzety)?
Díky za rady :-)

2.11.2012 09:29
lupus4

XXX.XXX.12.137

když vynecháte tam veškeré uvedené granule, tak jako základní info o chovu to vcelku jde:-)
http://www.svet-zelv.cz/index.php/zelvy-konkretne/chelonoidis-geochelone-carbonaria-zelva-uhlirska/16-jak-chovat-zelvu

Přidejte reakci

Přidat smajlík