Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
30.7.2006 19:37

Prosím veškeré lidičky,aby mi mohli pomoci.
Potřebuji sehnat několik podpisů na petici,proto týrání zvířat.Čím víc tím líp.Chci poprosit,kdo má opravdu zájem,pošlu mu mejlíkem petici a až seženete dostatek podpisů,můžete jí poslat zpátky.Děkuji mockrát a nejen já,ale i všichni zachráněnci!!

30.7.2006 21:23

zelviosa napsal(a):
Potřebuji sehnat několik podpisů na petici,proto týrání zvířat.Čím víc tím líp.Chci poprosit,kdo má opravdu zájem,pošlu mu mejlíkem petici a až seženete dostatek podpisů,můžete jí poslat zpátky.Děkuji mockrát a nejen já,ale i všichni zachráněnci!!

Petice proti týrání zvířat? a že bys třeba napsala kdo je týrá?

30.7.2006 21:44

paulin21 napsal(a):

Tak to snad asi chápeš,že lidi.Jinak ti asi nepomohl podepsaný papír.Kdo jiný umí číst,než lidi,že?

30.7.2006 21:50

zelviosa napsal(a):

jestli myslíš petici proti placení poplatků za nebezpečné druhy, tak jen do toho, ale nějakej e-mail se jménem ti nepomůže. Nusíš mít podpisy vlastní rukou a rodné číslo.

30.7.2006 22:45

zelviosa napsal(a):
Tak to snad asi chápeš,že lidi.Jinak ti asi nepomohl podepsaný papír.Kdo jiný umí číst,než lidi,že?

Jsem poněkud zmaten z vaší výzvy. Jakou petici a pro jaké týrání zvířat? Kdo by měl ty zvířata týrat? Která zvířata jsou, nebo by měla být týrána a kde? Výzva byla jen jako výstřel od pasu, nic konkrétního. Prosím, upřesněte svoji výzvu, aby to mělo vůbec smysl.
Milan

31.7.2006 09:29

Ahoj.Všechny tyhle aktivity mi vyloženě děsí.Kdo dokáže dnes OBJEKTIVNĚ posoudit co je už týrání a co lze ještě tolerovat? Musela by existovat nějaká jasně daná pravidla která by striktně určovala jak se co má chovat (- v teraristice jsou ještě stále druhy zvířat u kterých se musí experimentovat aby se vůbec nějakého odchovu dosahlo!!!). A hlavně musel by existovat nějaký kontrolní orgán a z toho bych měl největší obavy.Jak je ze zkušeností známo; časem se do takového orgánu dostanou lidé kteří v daném oboru nic nedokázali, ale hlavně že budou mít moc rozhodovat - BIROKRATI!!!

31.7.2006 09:57

zelviosa napsal(a):

Lucko, už aby začala škola. Vysloveně se nudíš a vymýšlíš blbosti a ani neumíš česky.

sral

31.7.2006 10:01

kladno napsal(a):
Ahoj.Všechny tyhle aktivity mi vyloženě děsí.Kdo dokáže dnes OBJEKTIVNĚ posoudit co je už týrání a co lze ještě tolerovat? Musela by existovat nějaká jasně daná pravidla která by striktně určovala jak se co má chovat (- v teraristice jsou ještě stále druhy zvířat u kterých se musí experimentovat aby se vůbec nějakého odchovu dosahlo!!!). A hlavně musel by existovat nějaký kontrolní orgán a z toho bych měl největší obavy.Jak je ze zkušeností známo; časem se do takového orgánu dostanou lidé kteří v daném oboru nic nedokázali, ale hlavně že budou mít moc rozhodovat - BIROKRATI!!!

tak proti čemu je ta petice? jestli je to jen proti týrání, tak to je blbost, protože týrání zvířat je trestný čin.

31.7.2006 15:26

paulin21 napsal(a):

Ahoj.Jedná se o všeobecné týrání zvířat lidmi.Jde o velkou akci,teda snad myslím,protože jsem členem www.svobodazvirat.cz tak toto je pro mě poselství.Pokud máš tedy zájem tak mohu poslat petici mejlem.Díky Lucka

31.7.2006 15:27

sral napsal(a):
Lucko, už aby začala škola. Vysloveně se nudíš a vymýšlíš blbosti a ani neumíš česky.

sral

No nevím co je to za nudění,když se snažím pomoci.Koukám,že Vám je to asi úplně jedno...

31.7.2006 16:57

zelviosa napsal(a):
No nevím co je to za nudění,když se snažím pomoci.Koukám,že Vám je to asi úplně jedno...

Já zvířata netýrám a pochybuju, že někdo z těch co sem chodí, to dělají. A stejně tak pochybuju, že by to schvalovali.

Ovšem všeobecná petice, aby lidé zvířátka netýrali, je asi tak stejně účinná, jako plivnutí do ohně. Proč nepracuješ ve zvířecím útulku, který se snaží týrání napravit? Nebo v nějaké podobné oganizaci (nemyslím zažrané eko-aktivisty, kteří o přírodě vědí houby a jen se snaží zavřít Temelín, protože je to v módě a cool a in).
Týrání zvířat je protizákonné a je stanoveno zákonem, co to je a jak to trestat. Na opravdu není potřeba petice :) Pokud ti jde o konkrétní petici, proti konkrétní věci, tak to musíš postupovat také jinak. Internetové a emailové petice nejsou v ČR považovány za relevantní, protože neexistuje způsob, jak ověřit totožnost podepsané osoby.

31.7.2006 18:17

zelviosa napsal(a):

Proti akému týraniu konkrétne má ta petícia byť? Tiež som proti týraniu zvierat, lenže čo je pre jedného hrubé týranie je pre druhého malé zakopnutie - každý to vníma inak.

31.7.2006 23:21

zelviosa napsal(a):
Ahoj.Jedná se o všeobecné týrání zvířat lidmi.Jde o velkou akci,teda snad myslím,protože jsem členem www.svobodazvirat.cz tak toto je pro mě poselství.Pokud máš tedy zájem tak mohu poslat petici mejlem.Díky Lucka

Ahoj Lucko, projel jsem si webové stránky www.svobodazvirat.cz a docela se divím, že si svůj příspěvek zařadila sem mezi teraristy. Píšu to proto, že mnozí z nás krmí živou potravou a dle toho jak je web situován tak asi patříme mezi trýznitele myší cvrčků a atd.Nebo jsou si všechna zvířata rovna a některá rovnější? Tím nechci snižovat Vaší snahu chránit zvířata, jen bych to neviděl tak jednoduše tak černobíle.

1.8.2006 00:08

zelviosa napsal(a):

hmmm, ta "svoboda zvířat" mi něco říká. To je tedy myšleno tak, Lucko, že třeba chovatelé kožešinových zvířat by měli vypustit chovná zvířata ven z klecí? Rozumím tomu dobře? Všeobecné týrání zvířat je tedy - zbavme zvířata klecí, obojků apod.? Čeho je to poselství pro Vás Lucko? Dobře, pošlete mi petici na emailovou adresu: t-4@seznam.cz . Nevím o jakou velkou akci jde, ale zajímá mne to.
Milan

1.8.2006 06:13

ado napsal(a):
Proti akému týraniu konkrétne má ta petícia byť? Tiež som proti týraniu zvierat, lenže čo je pre jedného hrubé týranie je pre druhého malé zakopnutie - každý to vníma inak.

Nic v zlom, ale (otazka pre zadavatelky temy) kolko vies o zvieratach? Stretol som sa s aktivistami podobnych hnuti, a tie informacie boli biedne (napr. nevedeli ze velryba je cicavec...). Od takychto skusenosti som skepticky. Peticia nicomu nepomoze, ale este si pozriem ten web:) Pre istotu, nech mam prehlad:)
Grejty

1.8.2006 10:42

zelviosa napsal(a):

Rád bych předeslal, že autorka pilotního příspěvku chová doma leguána zeleného v teráriu z knihovničky, což nelze považovat za nic jiného, než za týrání! Petici tedy podepisujeme hlavně proti jejímu konání. Jinak text petice si lze přečíst a stahnout na http://www.svobodazvirat.cz/petice.html

1.8.2006 14:40

zelviosa napsal(a):

Já pomůžu ráda a nehodlám to tady směšně zpochybňovat.Je to sice pohodlné,sedět jen tak u kompu a psát jak je to ,,trapný" a že to k ničemu není,ale to je jen záminka,aby jste se nemuseli zvednout a jít s tím něco dělat. Tak mi to Lucko klidně pošli

1.8.2006 15:51

peage napsal(a):
Já pomůžu ráda a nehodlám to tady směšně zpochybňovat.Je to sice pohodlné,sedět jen tak u kompu a psát jak je to ,,trapný" a že to k ničemu není,ale to je jen záminka,aby jste se nemuseli zvednout a jít s tím něco dělat. Tak mi to Lucko klidně pošli

docela by me zajimalo, co by nase zviratka jedly,pokud by se nesmely zkrmovat treba cvrcci,mysi holata atd...Kuprikladu sem si vsiml,ze z vetsiny obchodu vymizeli ziva mysi holata..pritom je to zaklad krmeni spousty zvirat!

1.8.2006 16:20

alkorn napsal(a):
docela by me zajimalo, co by nase zviratka jedly,pokud by se nesmely zkrmovat treba cvrcci,mysi holata atd...Kuprikladu sem si vsiml,ze z vetsiny obchodu vymizeli ziva mysi holata..pritom je to zaklad krmeni spousty zvirat!

no, ty holata v krámu mě docela taky štvali, mnohdy je tam nechali klidně několik dní, dokud porstě nepochcípali, to podle mě týrání je, ale ve vyhlášce je, že se prodávat smí, jen u nich musí být samice která je kojí.
Jinak na tu petici se vykašlete, nic s tim nezměníte, raději se věnujte svym zvířatům, ať se mají líp. Týrání je trestné to je v zákoně, nic víc s tim neuděláte, leda přidělát starost mnoha dobrým chovatelům, tím myslím vymýšlen novýchí zákonů birokraty, kteří nemají o chovu ani potuchy.

1.8.2006 20:26

bartoslav napsal(a):
Ahoj Lucko, projel jsem si webové stránky www.svobodazvirat.cz a docela se divím, že si svůj příspěvek zařadila sem mezi teraristy. Píšu to proto, že mnozí z nás krmí živou potravou a dle toho jak je web situován tak asi patříme mezi trýznitele myší cvrčků a atd.Nebo jsou si všechna zvířata rovna a některá rovnější? Tím nechci snižovat Vaší snahu chránit zvířata, jen bych to neviděl tak jednoduše tak černobíle.

Ahoj je to spíše o tom,že se začínají rozbýhat zabíjení zvířat jako sport.Stačí se mrknout na tulěně jak je zabíjí jen pro to aby lidé si vzali jejich kožichy a nic víc.Jde také o to aby se lidé nenudili a nevymýšleli třeba zabíjení přez internet,který se dosti rozmáhá po internetu u našich sousedů.Je to asi jen otázka názorů a já jsem ráda,že vidím jak se lidé dokážou chovat.Jsou lidé kteří to vidí ta a také lidé kteří to vidí takto.Ale nikoho nezatracuju,to ne!!

1.8.2006 20:29

milan napsal(a):
hmmm, ta "svoboda zvířat" mi něco říká. To je tedy myšleno tak, Lucko, že třeba chovatelé kožešinových zvířat by měli vypustit chovná zvířata ven z klecí? Rozumím tomu dobře? Všeobecné týrání zvířat je tedy - zbavme zvířata klecí, obojků apod.? Čeho je to poselství pro Vás Lucko? Dobře, pošlete mi petici na emailovou adresu: t-4@seznam.cz . Nevím o jakou velkou akci jde, ale zajímá mne to.
Milan

To přímo ne,týká se to toho,že se u nás rozmáhá sportovní zabíjení,zabíjení po internetu a tak.Boužel jsem ale zjistila,že na www.svobodyzvirat.cz mají dosti zastaralé petice,které nejsou psány konkrátně,a jsou zastaralé a nevyhovují.Proto se vše musí opozdit,proto se omlouvám.Snad se to opraví

1.8.2006 20:30

utahraptor napsal(a):
Já zvířata netýrám a pochybuju, že někdo z těch co sem chodí, to dělají. A stejně tak pochybuju, že by to schvalovali.

Ovšem všeobecná petice, aby lidé zvířátka netýrali, je asi tak stejně účinná, jako plivnutí do ohně. Proč nepracuješ ve zvířecím útulku, který se snaží týrání napravit? Nebo v nějaké podobné oganizaci (nemyslím zažrané eko-aktivisty, kteří o přírodě vědí houby a jen se snaží zavřít Temelín, protože je to v módě a cool a in).
Týrání zvířat je protizákonné a je stanoveno zákonem, co to je a jak to trestat. Na opravdu není potřeba petice :) Pokud ti jde o konkrétní petici, proti konkrétní věci, tak to musíš postupovat také jinak. Internetové a emailové petice nejsou v ČR považovány za relevantní, protože neexistuje způsob, jak ověřit totožnost podepsané osoby.

Musím Vás opravit,já ve zvířecím útulku pracuji - zcela zadarmo.To jen aby zlý jazykové netvrdili,že si přivydělávám!Takže vím jak bojovat.Pravda je v tom,že petice nepomůže proto se snažím pomoci alespoň takto

1.8.2006 20:32

zoro mstitel napsal(a):
Rád bych předeslal, že autorka pilotního příspěvku chová doma leguána zeleného v teráriu z knihovničky, což nelze považovat za nic jiného, než za týrání! Petici tedy podepisujeme hlavně proti jejímu konání. Jinak text petice si lze přečíst a stahnout na http://www.svobodazvirat.cz/petice.html

Nevím co je na tom špatného,pokud je správně vybavená a dobře prostorná tak nevím včem je problém.Ptala jsem se u více lidí a dost lidí mi přikývlo,že to jde.Myslíte,že ne?

1.8.2006 20:34

peage napsal(a):

Jo díky,lae boužel tě zklamu.Jelikož zmíněné stránky sice petice mají,ale jsou zastaralé a boužel už nevyhovují.Proto se petice dosti opozdí.Dosti mě to štve,protože nejdřív chtějí pomoci a sami v tom mají bordel.Teď se já cítím jako podvraťák...

Přidejte reakci

Přidat smajlík