Desinfekce listí do terária

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

OndrejP

19.2.2013 12:23
OndrejP

XXX.XXX.42.10

Pěkný den přeju,
chtěl jsem se zeptat, zda jste někdy řešili do terária listí a následně jeho desinfekci. Když listí prohřeju v troubě nebo spařím, zlikviduju ho...Nerad bych myšlenku listí opustil a taky bych nerad zprovoznil u svých hadů nějaké zdravotní problémy

Díky za tipy

19.2.2013 17:15
zdoter

XXX.XXX.124.35

Pouzivam ve svych tera bukove a dubove listy a nijak jsem nikdy nic nedesinfikoval ani nepropekal. Nejak se porad drzim myslenky,ze v prirode hadovi taky nikdo nic nedesinfikuje. Nikdy jsem nemel kvuli tomu zadne zdravotni komplikace u svych chovancu.

19.2.2013 18:03
rayman

XXX.XXX.32.217

zdoter napsal(a):
Pouzivam ve svych tera bukove a dubove listy a nijak jsem nikdy nic nedesinfikoval ani nepropekal. Nejak se porad drzim myslenky,ze v prirode hadovi taky nikdo nic nedesinfikuje. Nikdy jsem nemel kvuli tomu zadne zdravotni komplikace u svych chovancu.

Nápodobně ani nějak nedesinfikuji žádné klacky, kůru, maximálně opláchnu v horké vodě a konec.

Občas vyleze z kůry nějakej mravenec, občas nějakej potemník, a nikdy se nic nikomu nestalo. Mravenci zachvíli z terárka odlezou protože tam nemají co žrát a je to...

19.2.2013 19:51
ondrejp

XXX.XXX.42.10

Díky za sdílené zkušenosti...Nechci jako nováček v oboru udělat nějaký zbytečný chyby a tuhle otázku jsem nikde zodpovězenou ve fóru nebo diskuzi zatím nenašel

20.2.2013 23:20
danio007

XXX.XXX.98.201

Pisal som to uz viac krat, jak niekde tu na ifaunu, tak na TP a teraristiku. Konare oplachnem horucou vodou a trochu prejdem kefou koli bordelu. Listy proste hodim do terarka. Ak to je v lete (na jesen uz tolko chrobakov a mravcov nieje) a je v nich vela chrobakov a inych potvor tak ich hodim na minutu do mikrovlnky a je to. znici to jak dospele tak larvy alebo vajicka.
neviem, ale to vypekanie, vyvaranie a neviem co vsetko.... Ako pise Zdenda, kolko krat si videl vyhrievat sa vonku jastericu na vyvarenom kameni?

21.2.2013 09:03
ondrejp

XXX.XXX.42.10

Děkuju za příspěvek. Jak píšete, větve dělám stejným postupem, jako Vy. To listí posléze prohodím aspoň tou mikrovlnkou (pro klid mé duše :-D).

Hady mám teprve 3 měsíce, takže se snažím nad vším přemýšlet a hledat informace. Asi jsem zatím moc vyplašenej, tak vidím hned krizové scénáře.

Ještě jednou díky za cenné zkušenosti smajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík