OndrejP

XXX.XXX.42.10
Pěkný den přeju,
chtěl jsem se zeptat, zda jste někdy řešili do terária listí a následně jeho desinfekci. Když listí prohřeju v troubě nebo spařím, zlikviduju ho...Nerad bych myšlenku listí opustil a taky bych nerad zprovoznil u svých hadů nějaké zdravotní problémy
Díky za tipy
zdoter
napsal(a):
Pouzivam ve svych tera bukove a dubove listy a nijak jsem nikdy nic nedesinfikoval ani nepropekal. Nejak se porad drzim myslenky,ze v prirode hadovi taky nikdo nic nedesinfikuje. Nikdy jsem nemel kvuli tomu zadne zdravotni komplikace u svych chovancu.
Nápodobně ani nějak nedesinfikuji žádné klacky, kůru, maximálně opláchnu v horké vodě a konec.
Občas vyleze z kůry nějakej mravenec, občas nějakej potemník, a nikdy se nic nikomu nestalo. Mravenci zachvíli z terárka odlezou protože tam nemají co žrát a je to...
Pisal som to uz viac krat, jak niekde tu na ifaunu, tak na TP a teraristiku. Konare oplachnem horucou vodou a trochu prejdem kefou koli bordelu. Listy proste hodim do terarka. Ak to je v lete (na jesen uz tolko chrobakov a mravcov nieje) a je v nich vela chrobakov a inych potvor tak ich hodim na minutu do mikrovlnky a je to. znici to jak dospele tak larvy alebo vajicka.
neviem, ale to vypekanie, vyvaranie a neviem co vsetko.... Ako pise Zdenda, kolko krat si videl vyhrievat sa vonku jastericu na vyvarenom kameni?
Děkuju za příspěvek. Jak píšete, větve dělám stejným postupem, jako Vy. To listí posléze prohodím aspoň tou mikrovlnkou (pro klid mé duše :-D).
Hady mám teprve 3 měsíce, takže se snažím nad vším přemýšlet a hledat informace. Asi jsem zatím moc vyplašenej, tak vidím hned krizové scénáře.
Ještě jednou díky za cenné zkušenosti