Hroznýš královský-pořízení

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

googer

1.3.2013 10:26
googer

XXX.XXX.250.156

Dobrý den,
chtěl bych si pořídit Hroznýše královského, ale bohužel jsem se dočetl, že u nás jsou spíše hroznýši domácí a že jsou degenerovaní. Zarazilo mě to a nevím jestli si ho mam pořídit či ne.
Má cenu si ho pořídit??? Hroznýš se mi moc líbí a je to hodný nekousavý had, jenom mě zaskočila tato informace. Prosím poraďte.
Předem děkuji smajlík

devil666

1.3.2013 16:00
devil666

XXX.XXX.168.13

Mám tu ještě na prodej loňské 2,1 čisté formy B.c.imperator - Sonora
Pokud máš zájem tak sem dej mail a já ti písnu.

googer

1.3.2013 16:16
googer

XXX.XXX.250.156

Já si ho pořídím asi až v lětě,ale pokud v té době budete mít mladý tak bych si vzal.
email: tomlangom@seznam.cz

3.3.2013 21:54
australia gekony

XXX.XXX.227.38

googer napsal(a):
Dobrý den,
chtěl bych si pořídit Hroznýše královského, ale bohužel jsem se dočetl, že u nás jsou spíše hroznýši domácí a že jsou degenerovaní. Zarazilo mě to a nevím jestli si ho mam pořídit či ne.
Má cenu si ho pořídit??? Hroznýš se mi moc líbí a je to hodný nekousavý had, jenom mě zaskočila tato informace. Prosím poraďte.
Předem děkuji smajlík

Dnes sa už za pomerne malé peniaze dá zadovážiť constrictor, čistá forma, tak zbytočne riešiť c. "domácich".

11.8.2013 13:47
jeef

XXX.XXX.147.1

Podle mne pokud je vyloženě nechce odchovávat, tak je jedno jestli má domácího nebo čistou formu ;)

11.8.2013 15:04
mn.animals

XXX.XXX.32.185

jeef napsal(a):
Podle mne pokud je vyloženě nechce odchovávat, tak je jedno jestli má domácího nebo čistou formu ;)

No tak to teda není jedno, domácí mixáci mají (teď hodně přestřelím a přeženu) 4 metry, ale pokud chceš nějakou pěknou čistou formu, seženeš i 120cm dospělce.

11.8.2013 16:23
jeef

XXX.XXX.147.1

mn.animals napsal(a):
No tak to teda není jedno, domácí mixáci mají (teď hodně přestřelím a přeženu) 4 metry, ale pokud chceš nějakou pěknou čistou formu, seženeš i 120cm dospělce.

To je fakt obvykle se dorůstají max 3m a to jen samice, ale nevšiml jsem si že by tu psal o problému s velikostí terária, či o problému s délkou hada...

11.8.2013 16:25
mn.animals

XXX.XXX.32.185

jeef napsal(a):
To je fakt obvykle se dorůstají max 3m a to jen samice, ale nevšiml jsem si že by tu psal o problému s velikostí terária, či o problému s délkou hada...

Ano ale kdo by chtěl doma přerostlou obludu? Já opravdu né, a radši si připlatím pár stovek (tisíc) a vím, že mi z toho vyroste 150cm samice a né 300cm samec :)

11.8.2013 16:34
jeef

XXX.XXX.147.1

mn.animals napsal(a):
Ano ale kdo by chtěl doma přerostlou obludu? Já opravdu né, a radši si připlatím pár stovek (tisíc) a vím, že mi z toho vyroste 150cm samice a né 300cm samec :)

Mě to příjde velice diskutabilní, já jsem si jen nevšiml že by zadavatel řešil problém s délkou hada. Sám doma mám nejpravděpodobně Hroznýše domácího má skoro 5 let, měří 2,1m a je to samice. Pokud je dostatek místa a chovateli nevadí délka hada a chová to spíše pro radost, tak mi příjde zbytečné kupovat vyloženě čistou formu, spíše bych se zaměřil na to v jaké je had kondici a za ušetřené peníze (čistá forma je dražší) bych raději vybavil terárium, to už potom zavisí na vkusu komu se líbí jaký poddruh. Rozhodně tu nic nekritizují pouze poukazuji že pokud někdo chce mít pouze 1ks jako ''mazlíčka'' tak je zbytečné zabívat se jestli je to čístá forma či ne smajlík

11.8.2013 16:36
mn.animals

XXX.XXX.32.185

jeef napsal(a):
Mě to příjde velice diskutabilní, já jsem si jen nevšiml že by zadavatel řešil problém s délkou hada. Sám doma mám nejpravděpodobně Hroznýše domácího má skoro 5 let, měří 2,1m a je to samice. Pokud je dostatek místa a chovateli nevadí délka hada a chová to spíše pro radost, tak mi příjde zbytečné kupovat vyloženě čistou formu, spíše bych se zaměřil na to v jaké je had kondici a za ušetřené peníze (čistá forma je dražší) bych raději vybavil terárium, to už potom zavisí na vkusu komu se líbí jaký poddruh. Rozhodně tu nic nekritizují pouze poukazuji že pokud někdo chce mít pouze 1ks jako ''mazlíčka'' tak je zbytečné zabívat se jestli je to čístá forma či ne smajlík

Ono jde možná o to, že já opravdu nemám rád tyhle mixy, jak u hroznu tak u jiných druhů :)

11.8.2013 16:37
jeef

XXX.XXX.147.1

mn.animals napsal(a):
Ono jde možná o to, že já opravdu nemám rád tyhle mixy, jak u hroznu tak u jiných druhů :)

Taky toho nejsem zastánce, ale jde mi tu pouze principsmajlík

12.8.2013 00:13
capdyone

XXX.XXX.219.10

Před koupí prvního, jsem dostal stejné varování, momentálně ze svým parťákem v začínajícím chovu máme 6 Hroznýšů, jak čisté formy tak mutační (Albino Sharp, Pastel, Keltic atd..)
Zatím jsem nezpozoroval žádnou vadu. Hadi dobře loví a manipulace s nimi je stoprocentní.
Chováme jak 70cm dlouhé jedince tak 190cm.

Samozřejmě že nějaká menší i značná degenerace u chovaných hadů je nebo být může, přece jen se často do páru dávají sourozenci a nebo je to díky tomu že díky svému pobytu v teráriu ztrácí tu správnou přírodní kondici.

Každopádně to je tak u všech chovaných plazů. Proto bych neměl menší strach při koupi Boa.

Je to velmi oblíbený a klidný had a pro začínající chovatele můžu jen doporučit.

12.8.2013 08:00
vf_t

XXX.XXX.3.204

může tu někdo z vás napsat příklad nějaké degenerace? Myslíte že u lokalitních zvířat se nebude odchovávat na sourozencích? smajlík
Já bych se na nějakou čistou lokalitu vykašlal, pokud chceš "mazlíka" koupil bych mixáka. Je to na tobě.

Přidejte reakci

Přidat smajlík