Leguán Zelený (červená forma)

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
3.3.2013 11:38
janfiedler

XXX.XXX.236.18

Dobrý den,
Rád bych Vás poprosil o informaci.
Koupily jsme si 2 leguána zeleného (červenou formu), nejspíš samce a samici.
Jednoho nejspíš prodáme, kvůli místa v dospělosti leguána, koupily jsme je na burze a prodejce nás přesvědčil, abychom si koupily 2.
Jednoho si chceme ponechat a mít ho jako mazlíčka.

Koupily jsme je před měsícem a je jim cca 7 měsíců. Prošly prohlídkou veterináře, jsou zdraví.
Chci se zeptat, ten větší leguán se pořád brání při pokusu o vzetí do rukou(šlehá ocasem), při pohybu mojí rukou v teráriu je naprosto klidný, při přiblížení se hned brání a z hluboká dýchá.
Aby si na mě zvykl mám ho násilím vytahovat z terária aby si na mě zvykl? Nebo mám vyčkávat, až si zvykne. Jaký je prosím postup, aby si na mě co nejdříve zvykl a nebál se mě.

Děkuji za odpověď

googer

3.3.2013 12:45
googer

XXX.XXX.250.156

Dobrá den,
nemám zrovna leguána červeného(iguana iguana red), ale já jsem názoru, že když ho budete tahat i když nechce, tak časem pochopí, že se mu to vlastně líbí a bude to mazlík.
Tato metoda se mi osvědčila u jiných chavanců a nebyl to jen jeden druh. smajlík
Přeji hodně štěstí

googer

4.3.2013 14:15
googer

XXX.XXX.250.156

googer napsal(a):
Dobrá den,
nemám zrovna leguána červeného(iguana iguana red), ale já jsem názoru, že když ho budete tahat i když nechce, tak časem pochopí, že se mu to vlastně líbí a bude to mazlík.
Tato metoda se mi osvědčila u jiných chavanců a nebyl to jen jeden druh. smajlík
Přeji hodně štěstí

dále ještě nutno připomenout že ho máte teprve krátkou dobu ne všichni jsou mazlíci.

devil666

4.3.2013 14:28
devil666

XXX.XXX.168.13

To je marný. Kydy a zase kydy.

googer

4.3.2013 14:37
googer

XXX.XXX.250.156

Já radši nebudu nic komentovat. Ať napíšu co napíšu tak je to špatně.
Známý má leguána rok a ještě teď není ochočenýsmajlík.

4.3.2013 15:10
janfiedler

XXX.XXX.145.218

děkuji za ochotu a informaci, tak budeme doufat, že se uklidní

4.3.2013 15:10
janfiedler

XXX.XXX.145.218

co tím myslíte?

4.3.2013 16:03
suszenka

XXX.XXX.135.79

googer napsal(a):
Dobrá den,
Přeji hodně štěstí

Když mě bude někdo celej život násilím tahat někam kam nechci, tak si to velice pravděpodobně nikdy neoblíbím, ale naučím se to prostě přetrpět (v lepším případě) nebo se budu vztekat a pěkně to dám těm co mě k tomu nutí sežrat. (Jako dítě mě takhle naši brávali na běžky a věřte tomu, že mě na ně už nikdy v životě nikdo nepostaví a nikdo mě k tomu nedonutí). Ať si legoš zvyká postupně, uklízejte terárko, koukejte jak reaguje, pokud bude v klidu, tak k němu ruku přibližte, krmte ho z ruky, ať si zvyká že dává potravu a že neubližuje, když bude v pohodě, zkuste se ho dotknout. Časem to půjde. Může se tu tisíckrát opakovat, že ještěři nejsou zvířátka na ochočení, ale chápu že je občas prostě nutnost s nimi manipulovat a pak je lepší, když jsou zvyklí. :)

Přidejte reakci

Přidat smajlík