1) starám se NEŽ si zvíře pořídím
2) je nutné znát druh, páč dle toho se odvíjí péče
Už teď je možno říct, že krmíte špatně, čím ji svítíte na výhřevné místo a jakou tam má teplotu?
nastudujte si třeba...
http://vodnizelvy.ic.cz/
Abychom tu něco vymysleli, chce to opravdu nejdřív uvést druh želvy a trochu víc specifikovat podmínky než "malý akvárko se třema litrama vody". Odborníky bych ve zverimexech moc nehledal - čest výjimkám - ty chtěj hlavně vydělat. A pokud jste jí kupovali v nedávný době, tedy v zimních měsících, je pro želvu možná už teď pozdě. Pokud se želva vyhřátá na 25C nadechne při převozu vzduchu, kterej má tak 5C, je to zralý na zápal plic a zřejmě želvin konec.....
Další dobrý stránky k nastudování jsou například tady: http://www.trachemys.wz.cz/
Obecně k tomu jídlu - sušený krevetky, ráčkové, blešivci jsou dobrý doplňkový krmivo, ale ne každý želvě musej nutně chutnat. Pokud je fakt malinká - velikost dvacetikoruny - zkuste jí nabídnout hodně najemno nastrouhaný rybí maso, případně libový hovězí maso. U toho hovězího pozor, před krmením určitě musí projít hlubokym zmrazením, aby to pozabíjelo případný parazity. Želvě ho samozřejmě dáváme už rozmrazený v pokojový teplotě.
Dejte foto, zda jde o Trachemys, Graptemys ???
nebo třeba klapavku ???
Svalovinu prckovi rozhodně ne, živočišnou bílkovinou s absencí minerálů (tedy kostí, jež obsahují fosfor, vápník a další) způsobuje zjednodušeně to, že zvíře má po čem růst, ale nemá stavební prvky na růst kostry, osifikaci vlastního těla a to se následně bortí, jak má tělo vápníku a dalších minerálů málo.
čili akva šnečky, rybky nakrájet na drobné kousky včetně vnitřností, kostí atd...
sušený je k ničemu...
ale my si tu cintáme pentli a mudlové na to stejně kašlou