Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
18.4.2013 21:04
rent

XXX.XXX.152.10

Dobrý den, prosím mám problém s asi 4 měsíčním chameleonem smajlík. Když jsem měl krizi o cvrcky 0,5-1cm tak jsem mu venku nachytal Ploštice: http://1url.cz/9wln, dal jsem mu jednu... u té uvažoval a chvíly jí kousal a pak jí konečně spolkl. Snědl 2. a tu snědl hned. Na druhý den když už jsem měl cvrcky tak ty cvrčky nechtěl smajlík. Prosím nevíte někdo čím to je? Prosím předem díky za odpověď.

7.7.2013 23:12
vojtaruzek

XXX.XXX.52.205

Buďto mu tak zachutnaly, že už cvrčky nechce, nebo se otrávil či onemocněl.

8.7.2013 08:47
jojonene

XXX.XXX.25.25

Vůbec bych se toho nebála. Nejsou jedovaté.

8.7.2013 08:52
vojtaruzek

XXX.XXX.52.205

Samy ne, ale mohly v sobě nebo na sobě mít nějaké chemikálie, jež se používají v zahradnictví.

8.7.2013 13:00
angorek

XXX.XXX.99.32

Sice chameleony nechovám, ale myslím si, že by se ze dvou ploštic neotrávil, i kdyby byly něčím postříkány. Navíc, pokud měly na sobě nějaké hnojiva, tak pouze stopově... Takže bych vyčkal a nenabízel nic jiného, než ony cvrčky...

8.7.2013 17:44
zdoter

XXX.XXX.124.35

vojtaruzek napsal(a):
Buďto mu tak zachutnaly, že už cvrčky nechce, nebo se otrávil či onemocněl.

Vojto,na Teraporadne Ti to zatrhli tak jsi se rozhodl rozdavat moudra tady??? Prosim Te,vezmi rozum do hrsti a prestan se snazit radit lidem,kdyz o chovu terarijnich zvirat nevis vubec nic a sam nemas zadne zkusenosti.Treba to myslis dobre,ale muzes napachat vic skody nez uzitku. Zdenda.

8.7.2013 18:18
vojtaruzek

XXX.XXX.52.205

Neboj se, nezatrhli smajlík

8.7.2013 19:17
angorek

XXX.XXX.99.32

Raději to nekomentuji, protože to, co předvedl na TP, to svět neviděl... Vojto, kdy už konečně pochopíte, že k tomu, abyste mohl ohledně teraristiky radit potřebujete PRAXI, a nestačí Vám TEORIE z článků, které máte nepochybně načteny!

8.7.2013 19:25
vojtaruzek

XXX.XXX.52.205

Ovšemže teorie stačí, vzhledem k tomu, že tady interpretuji názory těch, jež zkušenosti mají.

8.7.2013 21:38
lacerta7

XXX.XXX.124.63

Je to jen tip - ale ploštice vylučují zapáchající sekret a celkově jsou nechutné. Takže spíš naopak chameleonovi nezachutnaly a teď je nedůvěřivý k čemukoliv dalšímu.

Zkusila bych mu předložit něco, co vypadá úplně jinak - sarančata, kobylky... nechat vylíhnout mouchy nebo tak... Ale nejspíš ho to přejde.

8.7.2013 22:13
angorek

XXX.XXX.99.32

vojtaruzek napsal(a):
Ovšemže teorie stačí, vzhledem k tomu, že tady interpretuji názory těch, jež zkušenosti mají.

A nestačí. Aplikujme to na různé profese - lékař: myslíte si, že lékař může sám operovat hned po medicíně? Nikoliv, sám může operovat až po atestaci, a až když má určitou praxi. Může elektrikář hned po škole "drbat" do velmi vysokého napětí? Asi těžko, pustí ho tam, až když má praxi. A teď jeden přímo z chovatelství plazů, suchozemek - cožpak může někdo někomu radit, jak změnit teploty v teráriu na základě změny chování želvy, pokud s tím nemá patřičné zkušenosti? Asi těžko, protože každá želva, pokud chce změnu, si o to říká změnou chování, která se u každého jedince projeví jinak (někdy méně, někdy více) a k tomu, abych správně vyhodnotil situaci a poradil, potřebuji patřičné zkušenosti a praxi, ne to, co si mohu načíst. Dát někomu radu = dát někomu svůj postřeh, který jsem získal chovem. Myslíte si, že ti lidé, kteří chtějí radu, předtím nehledali a nenačetli si to, co Vy? Ale to je to, co Vy nechápete, ale Vy si to uvědomíte, až někdo dá na Vaši radu, která bude špatná a praxí nepodložená a to zvíře zemře. Bohužel to u Vás asi jinak nejde.

9.7.2013 02:16
list

XXX.XXX.181.50

lacerta7 napsal(a):
Je to jen tip - ale ploštice vylučují zapáchající sekret a celkově jsou nechutné. Takže spíš naopak chameleonovi nezachutnaly a teď je nedůvěřivý k čemukoliv dalšímu.

Zkusila bych mu předložit něco, co vypadá úplně jinak - sarančata, kobylky... nechat vylíhnout mouchy nebo tak... Ale nejspíš ho to přejde.

S tímto názorem se slučuji, protože v každé kvalitní literatuře týkající se hmyzožravých plazů se dočteme, že plostice se krmit nemají, stejně jako jiné druhy hmyzu, protože vylučují nevábně páchnoucí sekret. Pokud tedy byly zkonzumovány, byl ještěr hladový a pozřel je, ale teď bude opatrný i při dostatečném krmení cvrčky, nedůvěřuje tomu, co ho láká. Zkusil bych smýkaný hmyz nebo něco jiného, co nezná. Aby si to mohl ozkoušet. Toliko mě nabádá teorie, protože plošticemi jsem nekrmil nikdy smajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík