Ahoj záleží na tom z čeho bude a kde bude.Řeší se to většinou pomocí-halogenů+UV výbojky třeba odzkoušet at můžeš správně udělat teplotní gradient.Další možnost podlahové vytápění ale aspon za mě to není moc OK poměrně špatně se teplotní gradient nechá nastavit(ohřívá se celá plocha rovnoměrně).Pokud neznáš dám odkaz na známé z Německa tam najdeš dost nápadů,je to v agamen-vodní draci-až dole červeně,nebo hned nahoře nad agamama-terária nápady.www.wasseragame.de .Tinies reptilien.
terárium bude skleněné a zadní stěna polystyren, bude v obývacím pokoji, okolní teplota cca 22°C, halogenové topení (z elektra) používá nyní, ale vydrží vždy jen několik měsíců, chtěli bychom to vyřešit na dýl a ne kupovat nebo reklamovat 2x do roka, stím podlahovým topením nevím když ze 2/3 bude bazének
Tak to jsou podobné podmímky+rozměry.Tím halogenem je myšleno-žárovka halogenová,výbojka k té potřebuješ předřadník.Jinak na tom nákresu UV výbojky jsou 1×70W 1×50W,vysokotlaká výbojka lineární 70-150 W Iwasaki.Výbojky běží cca 9-12 hod.Zářivky také cca.9-12 hod.Bazének temperován na 26-28 st.Teplota různá pod zdroji cca.29-36 st.Při zemi cca 22-24 st.To je třeba zkoušet a podle toho zvolit zdroje!Ale v každém případě se připrav na to že kolečko elektroměru se bude točit jak šílené!Jinak pokud neznáš tak písni do:www.terashop.czporadí-poslouží skvěle maj 100%zkušeností.
V případě zájmu o uvb výbojku a další tera techniku se mi ozvěte na můj mail prodávám toto https://www.ifauna.cz/terarijni-zvirata/inzerce/r/detail/1982738/tera-technika-lampy-topeni/