Dobrý den všem. Poprosil bych zde zkušené chovatele, zdali by jste mi pomohli s výběrem jako začínajícímu. Rádi bychom si pořídili domů něco hodného, přítulného. Našel jsem na netu info, že je vhodné do začátku pořídit si třeba Agamu vousatou. Mě se moc ještě líbí hlavně kvůli zbarvení Leguán Obojkový, je i menší a živější. Nechá se také ochočit aby mohl s terárka ven? Máme 5 letého kluka, který by měl z toho radost. Terrárium mám velikost 120x60x60.
Máme doma ještě jedno obrovské skleněné terrarium, které bylo určené na exotické rostliny, nemá větrání a otevírá se celá přední strana, to je asi nevhodné že?
Děkuji všem za radu.
Asi se Vám to nebude líbit, ale žádné terarijní zvíře není na vyndavání. Té vousatce to asi vadí tak nějak nejméně, ale stejně není nadšená z toho, že ji někdo tahá. Terarijní zvíře má být v teráriu.
A už vůbec nepatří do rukou dítěti. Možná jsou děti, které umí se zvířaty zacházet, ale většinou to tak není - nehledě na to, že to bude pro zvíře stres. Leguánek z jakékoliv manipulace nadšený opravdu nebude.
Zvažte to, pro dítě stejně bude asi zábavnější něco mazlivého jako je králík/morče a ne něco, co bude svojí pozorností stresovat. Pokud nejste ochotni se jen dívat a chcete i sahat, tak leguánek není dobrá volba.
Terárium po rostlinách nebude to pravé, je nutné dobré větrání na stropě a z nějaké boční strany.
Děkuji za odpověď. Možná jsem to špatně napsal, ale myslel jsem to spíše tak na to koukání. Viděl jsem hodně videí, kde je nechávají běhat po bytu, ale věřim, že i pro sebevíce ochočenější to musí být stejně pořád stresující. Jinak jsem myslel kvůli velikosti terrária něco menšího a L.Obojkový se mi líbí také zbarvením a je nějaký živější.
Jinak nemůžu nikde sehnat něco hezkého na zadní stranu.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.223.3
Doporučuji spíše tu agamu, terárium, které máte jí bohatě stačí. S tím vytahováním se to snažte omezit a nenechat dítě s ještěrem bez dozoru.
ighost
napsal(a):
Dobrý den všem. Poprosil bych zde zkušené chovatele, zdali by jste mi pomohli s výběrem jako začínajícímu. Rádi bychom si pořídili domů něco hodného, přítulného. Našel jsem na netu info, že je vhodné do začátku pořídit si třeba Agamu vousatou. Mě se moc ještě líbí hlavně kvůli zbarvení Leguán Obojkový, je i menší a živější. Nechá se také ochočit aby mohl s terárka ven? Máme 5 letého kluka, který by měl z toho radost. Terrárium mám velikost 120x60x60.
Máme doma ještě jedno obrovské skleněné terrarium, které bylo určené na exotické rostliny, nemá větrání a otevírá se celá přední strana, to je asi nevhodné že?
Děkuji všem za radu.
No to jsem si myslel,hlupák a ještě asi duševně narušený,a co koně? Také budete chovat?Na půdě? Máte jí dost velkou? Hodného,přítulného a ochočeného. Správce Ifauny by vás měl rovnou mazat.
Kdysi známý komik vysvětloval rozdíl mezi klecí a akvariem , kanárkem a rybičkami,najděte si to a řiďte se jeho radou,vy jí zaručeně potřebujete,viz PTÁCI a možná i jinde,raději se dívat nebudu.
Dobrý den,
vše je o přístupu chovatele, chovám chameleony, než jsem si je pořídil, každý mě od toho odrazoval, že to nejsou "mazlíčci", že je kontakt s lidmi stresuje. Mí chameleoni jsou na kontakt tak zvyklí, že když projdu kolem terária, doslova běží k přednímu sklu a začnou škrábat (chtějí ven). Takže jsem se přesvědčil, že je vše jen o přístupu k zvířeti. Takže se ničím a nikým nenechte odradit, jsou to kecy :).
Přeji správné rozhodnutí.
S pozdravem Tomáš.